KODI Fanklub Polska

Witamy, Gość
Nazwa użytkownika: Hasło: Zapamiętaj mnie
Zanim zadasz pytanie upewnij się że przeczytałeś: kodi.org.pl/index.php/component/content/...nim-zaczniesz-z-xbmc

TEMAT: Problem z napisami

Problem z napisami 2012/03/17 18:40 #236

  • wildthing
  • Junior
  • wildthing
  • Offline
  • Postów: 3
  • Pomógł: 0

Witam.
Mam problem z odtwarzaniem napisów do filmów. Mianowicie w praktycznie każdym filmie niektóre litery wyświetlane są w postaci niezidentyfikowanych znaków. Czy ktoś spotkał się z podobnym problemem.

Pozdrawiam.
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.

Odp: Problem z napisami 2012/03/17 18:46 #237

  • Maciey
  • Senior
  • Maciey
  • Offline
  • Postów: 1213
  • Pomógł: 85

  • KODI: Kodi 14.0 “Helix”
  • OS: W7-64, OpenElec
  • NAS: Tak
  • MySQL: Tak
  • Sterowanie: Logitech 300i
  • HTPC: PC (SSD,AMD, RADEON) + RPi
Nigdy nie miałem problemu z napisami
Czy masz xbmc ustawione na język polski ?

Załącz tutaj na forum napisy z którymi masz.kłopot i powiedz które znaki źle się wyświetlają to sprawdzimy



Zanim zapytasz - czytaj: TO. Logi wklejaj TUTAJ.
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.

Odp: Problem z napisami 2012/03/17 19:14 #238

  • wildthing
  • Junior
  • wildthing
  • Offline
  • Postów: 3
  • Pomógł: 0

Mam ustawiony język polski. Sprawa zasadniczo tyczy się polskich znaków. Nie ma znaczenia czy napisy pobieram z napi czy z napisy24 program nie wyświetla polskich znaków. W innych playerach naturalnie te same napisy są wyświetlane poprawnie. Weźmy pierwsze z brzegu. Zamiast potencjał jest potencja3 co ciekawe w następnym akapicie w słowie możliwości "ż" pojawia się normalnie a "ś" nie jest wyświetlony wcale. Generalnie nie da się ogladać.
Załączniki:
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.

Odp: Problem z napisami 2012/03/18 01:33 #239

  • Maciey
  • Senior
  • Maciey
  • Offline
  • Postów: 1213
  • Pomógł: 85

  • KODI: Kodi 14.0 “Helix”
  • OS: W7-64, OpenElec
  • NAS: Tak
  • MySQL: Tak
  • Sterowanie: Logitech 300i
  • HTPC: PC (SSD,AMD, RADEON) + RPi
Sprawdziłem i bez problemu działają mi twoje napisy

Jedyne co mi przychodzi do glowy to zle ustawiony zestaw znaków lub czcionka.
Załączam swoje ustawienia, na których twoje napisy działają poprawnie

PS Wiesz ze napisy mozna pobierac bezposrednio z XBMC ?


Zanim zapytasz - czytaj: TO. Logi wklejaj TUTAJ.
Ostatnio zmieniany: 2012/03/18 01:34 przez Maciey.
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.

Odp: Problem z napisami 2012/03/18 09:20 #240

  • djwozik79
  • Bywalec
  • djwozik79
  • Offline
  • Postów: 245
  • Pomógł: 7

A próbowałeś idtworzyć film innym programem do video ? sytuacja jest identyczna ? Pewnie chodzi o kodowanie znaków (Utf8) .

Plugin do Xbmc do napisów .... z jaką stronką działa ? Czy to nie czasem napiproject ?
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.

Odp: Problem z napisami 2012/03/18 13:49 #245

  • wildthing
  • Junior
  • wildthing
  • Offline
  • Postów: 3
  • Pomógł: 0

Zmiana ustawień na takie jak pokazałeś na screenie załatwiły problem.
Wielkie dzięki za pomoc.

Pozdrawiam.
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.
Moderatorzy: Regss, zet120, Admin
Zasilane przez Forum Kunena :: Diseño Zaragoza

Aby kontynuować, pokaż nam kim jesteś