KODI Fanklub Polska

Witamy, Gość
Nazwa użytkownika: Hasło: Zapamiętaj mnie

TEMAT: AudioEngine – dźwięk HD w XBMC!

XBMC Nightly Builds 20120531 2012/05/31 18:52 #1161

  • hrynio
  • Junior
  • hrynio
  • Offline
  • Postów: 88
  • Pomógł: 7

  • KODI: Kodi 16.1 "Jarvis"
  • OS: Windows 7 Pro
  • NAS: Tak
  • MySQL: Nie
  • Sterowanie: X10 / BT Keyboard / Yatse
  • HTPC: e5400, 4gb ram, 40gb ssd, 8400gs, ctx-948, audigy SE
Zainstalowalem dzisiaj ta wersje xbmc, i moge powiedziec ze faktycznie dzwiek sie lepiej prezentuje, (napisany kod calkiem od nowa) jest bardziej gleboki, scena jest lepiej slyszalna nawet w plikach mp3. Skora Confluence zostala poprawiona, zmienione czcionki oraz dodane pare udogodnien, poprawiony zegar itp. Ogolnie wrazenia na + lecz u mnie nie jest tak kolorowo, filmy hd zaczely sie ciac, nawet wizualizacje obciazaja procesor w 100%. Jestem ciekaw jak u was to wyglada.
Kodi-o-maniac
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.

XBMC Nightly Builds 20120531 2012/06/01 05:59 #1163

  • Zbychu
  • Senior
  • Zbychu
  • Offline
  • Postów: 877
  • Pomógł: 107

  • KODI: Najnowsza Beta
  • OS: OpenElec, W7-64
  • NAS: TAK
  • MySQL: TAK
  • Sterowanie: Piloty: Logitech 300i, Medion x10, Key: Logitech k400, Android Remore: Yatse
  • HTPC: 2xPC + RPi, czasem Android
U mnie wszystko OK. Audio ladnie, zadnych zacieć
Build z 1go (czesto siew tych nocnych z dnia na dzien cos zmienia)



Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.

AudioEngine – dźwięk HD w XBMC! 2012/06/03 21:48 #1174

  • Maciey
  • Senior
  • Maciey
  • Offline
  • Postów: 1213
  • Pomógł: 89

  • KODI: Kodi 14.0 “Helix”
  • OS: W7-64, OpenElec
  • NAS: Tak
  • MySQL: Tak
  • Sterowanie: Logitech 300i
  • HTPC: PC (SSD,AMD, RADEON) + RPi


Audio HD AudioEngine (AE) jest przepisanym niemalże od nowa kluczowym podsystemem zarządzania dźwiękiem w XBMC. Trwający ponad 2 lata projekt z udziałem programistów z różnych krajów skutkował niemalże 22’000 liniami kodu!
Dzięki Audio Engine XBMC zyskuje przede wszystkim dźwięk HD. AE obsługuje teraz wszystkie źródła dźwięku XBMC, jak również dekodowanie, resapling, transkoding, kodowanie i streaming twoich mediów. Wspiera zwłaszcza takie formaty jak DTS-MA, TrueHD i 24-bitowe audio.

XBMC nigdy nie brzmiało lepiej!  Teraz nawet popularne MP3-ki brzmią słyszalnie lepiej!

Czytaj więcej...
Zanim zapytasz - czytaj: TO. Logi wklejaj TUTAJ.
Ostatnio zmieniany: 2012/06/03 21:55 przez Maciey.
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.

Odp: AudioEngine – dźwięk HD w XBMC! 2012/06/06 09:25 #1186

  • hrynio
  • Junior
  • hrynio
  • Offline
  • Postów: 88
  • Pomógł: 7

  • KODI: Kodi 16.1 "Jarvis"
  • OS: Windows 7 Pro
  • NAS: Tak
  • MySQL: Nie
  • Sterowanie: X10 / BT Keyboard / Yatse
  • HTPC: e5400, 4gb ram, 40gb ssd, 8400gs, ctx-948, audigy SE
Zainstalowalem dzisiaj wersje 12.0 Frodo Alpha2 i poprzedni moj problem z odtwarzaniem video zniknal.

Jak narazie bledow nie znalazlem. Wersja godna polecenia.
Kodi-o-maniac
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.

Odp: AudioEngine – dźwięk HD w XBMC! 2012/06/06 11:31 #1189

  • Marcin
  • Junior
  • Marcin
  • Offline
  • Postów: 61
  • Pomógł: 0

jakie sa nowosci widoczne w tej wersji ?
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.

Odp: AudioEngine – dźwięk HD w XBMC! 2012/06/06 12:35 #1191

  • hrynio
  • Junior
  • hrynio
  • Offline
  • Postów: 88
  • Pomógł: 7

  • KODI: Kodi 16.1 "Jarvis"
  • OS: Windows 7 Pro
  • NAS: Tak
  • MySQL: Nie
  • Sterowanie: X10 / BT Keyboard / Yatse
  • HTPC: e5400, 4gb ram, 40gb ssd, 8400gs, ctx-948, audigy SE
Z wazniejszych, AudioEngine HD, odtwarzanie Hi10p czyli 1080p 10 bitowe video, poprawiona skora confluence, czcionka, animacje, biblioteka muzyki poprawiona, poprawiony wyglad pogody i wiele innych o ktorych nie pamietam :)

xbmc.org/natethomas/2012/06/05/xbmc-11-0-may-cycle/#comments
Kodi-o-maniac
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.

Odp: AudioEngine – dźwięk HD w XBMC! 2012/06/06 12:44 #1193

  • Marcin
  • Junior
  • Marcin
  • Offline
  • Postów: 61
  • Pomógł: 0

no to trzeba przetestowac skoro mowisz ze jest ok :)
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.

Odp: AudioEngine – dźwięk HD w XBMC! 2012/06/08 13:06 #1205

  • forall
  • Junior
  • forall
  • Offline
  • Postów: 6
  • Pomógł: 0

Zainstalowałęm wersję z git na xbmcbuntu 11.10 -> upgrade do 12.04 no i jest problem z dźwiękiem. Jak jest audio w DTS to niestety dźwięku nie ma... działa jedynie AC3. Dźwięk w menu XBMC jest..
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.

Odp: AudioEngine – dźwięk HD w XBMC! 2012/06/12 13:19 #1230

  • hrynio
  • Junior
  • hrynio
  • Offline
  • Postów: 88
  • Pomógł: 7

  • KODI: Kodi 16.1 "Jarvis"
  • OS: Windows 7 Pro
  • NAS: Tak
  • MySQL: Nie
  • Sterowanie: X10 / BT Keyboard / Yatse
  • HTPC: e5400, 4gb ram, 40gb ssd, 8400gs, ctx-948, audigy SE
@forall a sprawdzales ustawienia dzwieku w konfiguracji xbmc?

U mnie potrafi nieraz zmienic sie na inne urzadzenie niz to ktore powinno byc i wtedy mam np mp3 trzeszczace. Po ponownym ustawieniu wszystko wraca do normy.
Kodi-o-maniac
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.

Odp: AudioEngine – dźwięk HD w XBMC! 2012/06/18 17:50 #1276

  • Bobian
  • Junior
  • Bobian
  • Offline
  • Postów: 16
  • Pomógł: 0

Mam podobny problem, jak forall. Zmiana ustawień nic nie daje. Co gorsza przy filmach HD, w niektórych przypadkach obraz zacina. We wcześniejszych wersjach tego problemu nie było.

edit: Ktoś znalazł rozwiązanie problemu?
Ostatnio zmieniany: 2012/06/21 16:48 przez Bobian.
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.

Odp: AudioEngine – dźwięk HD w XBMC! 2012/06/25 21:05 #1300

  • forall
  • Junior
  • forall
  • Offline
  • Postów: 6
  • Pomógł: 0

Witam,

Nadal problem pozostaje, próbowałem na xbmc z paczek z wersji dla 12.04 jak i kompilowałem sam. Niestety efekt ten sam, jak player podłączony do TV to brak dźwięku przy ścieżkach DTS natomiast działa jak podłącze playera do amplitudera.
W xbmcbuntu 11.10 + xbmc eden można było wybrać urządzenie dźwięku jako custom i wtedy mi wszystko działało. Przy AudioEngine nie ma opcji wybrania custom device.
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.
Moderatorzy: Regss, zet120, Admin
Zasilane przez Forum Kunena :: Diseño Zaragoza

Aby kontynuować, pokaż nam kim jesteś