KODI Fanklub Polska

Witamy, Gość
Nazwa użytkownika: Hasło: Zapamiętaj mnie
Zanim zadasz pytanie upewnij się że przeczytałeś: kodi.org.pl/index.php/component/content/...nim-zaczniesz-z-xbmc

Uprzejmie prosimy o szczegółowe nadawanie nazwy tematu, by potem łatwo można było go znaleźć w wyszukiwarce ;-) Pamiętaj, że swoim tematem możesz pomóc komuś, kto będzie miał taki sam problem.

TEMAT: Nie pobierają się wtyczki. Błąd sieci?

Nie pobierają się wtyczki. Błąd sieci? 2014/03/01 16:33 #8223

  • zoolw
  • Junior
  • zoolw
  • Offline
  • Postów: 2
  • Pomógł: 0

Witam

Mam podobny problem jak w temacie xbmc.org.pl/forum/26-XBMC---Podstawy/243...ieci-w-xbmc-resolved

nie chcą się ściągać wtyczki, pogoda się nie aktualizuje, nie działa wtyczki potrzebujące połączenia z interentem.
komp z XP. Próbowałem odinstalować xbmc, zainstalować od nowa wtyczki itd, wszystko działało do momentu restartu kompa
log: xbmclogs.com/show.php?id=140909
Czy ma ktoś jakiś pomysł? Czy jakaś wtyczka może robić takie problemy i blokować sieć? Zapora wyłączona.
Ostatnio zmieniany: 2014/03/01 16:41 przez zoolw.
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.

Nie pobierają się wtyczki. Błąd sieci? 2014/03/01 19:07 #8227

  • Maciey
  • Senior
  • Maciey
  • Offline
  • Postów: 1213
  • Pomógł: 89

  • KODI: Kodi 14.0 “Helix”
  • OS: W7-64, OpenElec
  • NAS: Tak
  • MySQL: Tak
  • Sterowanie: Logitech 300i
  • HTPC: PC (SSD,AMD, RADEON) + RPi
Może antywirus ci blokuje?



Zanim zapytasz - czytaj: TO. Logi wklejaj TUTAJ.
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.

Nie pobierają się wtyczki. Błąd sieci? 2014/03/01 19:42 #8230

  • zoolw
  • Junior
  • zoolw
  • Offline
  • Postów: 2
  • Pomógł: 0

Brak, czysty system świeżo po instalacji.
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.

Nie pobierają się wtyczki. Błąd sieci? 2014/03/02 22:19 #8244

  • wicked666
  • Junior
  • wicked666
  • Offline
  • Postów: 24
  • Pomógł: 2

Miałem podobny problem na openelec. Pomogła zmiana serwerów DNS w opcjach xbmc np na serwer google 8.8.8.8 and 8.8.4.4
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.

Nie pobierają się wtyczki. Błąd sieci? 2014/03/03 12:45 #8248

  • Zbychu
  • Senior
  • Zbychu
  • Offline
  • Postów: 879
  • Pomógł: 107

  • KODI: Najnowsza Beta
  • OS: OpenElec, W7-64
  • NAS: TAK
  • MySQL: TAK
  • Sterowanie: Piloty: Logitech 300i, Medion x10, Key: Logitech k400, Android Remore: Yatse
  • HTPC: 2xPC + RPi, czasem Android
Czy nie działa Ci pobieranie wtyczek z oficjalnego Repo XBMC ?
Czy tylko te co widze w logach....
14:25:18 T:736  NOTICE: [plugin.video.polishtv.live 1] Errors - getError()[for] HTTP Error 403: Forbidden = <urlopen error [Errno 11001] getaddrinfo failed>
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.
Moderatorzy: Regss, zet120, Admin
Zasilane przez Forum Kunena :: Diseño Zaragoza

Aby kontynuować, pokaż nam kim jesteś