KODI Fanklub Polska

Witamy, Gość
Nazwa użytkownika: Hasło: Zapamiętaj mnie
Zanim zgłosisz błąd lub pomysł na poprawkę do KODI Toolbox (XTB)
Sprawdź bugtracker: kodi.org.pl/nasze-projekty/xtb-issue-tracker

TEMAT: XBMC Toolbox - problem z pobieraniem z Internetu

XBMC Toolbox - problem z pobieraniem z Internetu 2012/10/28 09:42 #2246

  • slonikart
  • Junior
  • slonikart
  • Offline
  • Postów: 12
  • Pomógł: 0

Witam wszystkich!
Zaczynam przygodę z XBMC i mam problem z XBMC Toolbox, mianowicie aplikacja nie pobiera mi żadnych informacji z Filmweb'u.
Na początek stworzyłem folder z 50 filmami, każdy jest w osobnym folderze, nazwa folderu jak i pliku to polski tytuł filmu + rok produkcji.
Po kliknięciu "pobierz" w XTB (wersja 0.8.0) pojawia się jedynie komunikat "Nic nie znaleziono".
Wszystkie filmy mają ID0, po wpisaniu tytułu ręcznie i próbie pobrania danych nic się nie zmienia.
Co mi umyka? Z góry wielkie dzięki za pomoc!
Pozdrawiam! :)
--- i luv the art ---
Ostatnio zmieniany: 2012/11/03 00:16 przez Maciey.
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.

Odp: XBMC Toolbox - problem 2012/10/28 09:53 #2247

  • djwozik79
  • Bywalec
  • djwozik79
  • Offline
  • Postów: 245
  • Pomógł: 7

Prawdopodobnie masz nie ustawioną ścieżkę do katalogu gdzie masz katalogi z filmami.
Pobierz służy do wczytania filmów/plików do xtb.
Aby pobrać info na dany film musisz kliknąć filmweb.



Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.

Odp: XBMC Toolbox - problem 2012/10/28 09:58 #2248

  • slonikart
  • Junior
  • slonikart
  • Offline
  • Postów: 12
  • Pomógł: 0

Ścieżka z filmami jest ok, do XTB się wczytują, ale bez żadnego opisu.
Kiedy zaznaczę film i kliknę "Filmweb" nic się nie dzieje, jedynie komunikat "Nic nie znaleziono...".
--- i luv the art ---
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.

Odp: XBMC Toolbox - problem 2012/10/28 10:04 #2249

  • djwozik79
  • Bywalec
  • djwozik79
  • Offline
  • Postów: 245
  • Pomógł: 7

Jak możesz wrzuć screena z tymi tytułami jakie masz przy wyszukiwaniu. Xtb uruchamia ci się bez żadnych komunikatów ?
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.

Odp: XBMC Toolbox - problem 2012/10/28 10:11 #2250

  • slonikart
  • Junior
  • slonikart
  • Offline
  • Postów: 12
  • Pomógł: 0

W tym sęk, że nie wyświetla mi żadnych komunikatów o błędzie.
Załączam screen'y.
Czy to coś wyjaśnia?

Zaraz po włączeniu.




Po kliknięciu "Filmweb"
--- i luv the art ---
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.

Odp: XBMC Toolbox - problem 2012/10/28 10:33 #2251

  • djwozik79
  • Bywalec
  • djwozik79
  • Offline
  • Postów: 245
  • Pomógł: 7

a spróbuj figther bez roku , lub 2010.
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.

Odp: XBMC Toolbox - problem 2012/10/28 10:49 #2252

  • slonikart
  • Junior
  • slonikart
  • Offline
  • Postów: 12
  • Pomógł: 0

Niestety nic to nie daje, czy jest 2010 czy 2011 to wyświetla ten sam komunikat "Nic nie znaleziono...".
--- i luv the art ---
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.

Odp: XBMC Toolbox - problem 2012/10/28 11:03 #2253

  • djwozik79
  • Bywalec
  • djwozik79
  • Offline
  • Postów: 245
  • Pomógł: 7

Nie wiem czy to ma coś wspólnego z tym :
folder z bazą xbmc (ustawienia xtb)
nazwa bazy (ustawienia xtb)
no i jedynie firewall
nic innego nie przychodzi mi do głowy
sprawdź co ci robi przy kliknięciu w ten globusik obok filmweb
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.

Odp: XBMC Toolbox - problem 2012/10/28 11:11 #2254

  • slonikart
  • Junior
  • slonikart
  • Offline
  • Postów: 12
  • Pomógł: 0

To jest dziwna sprawa, bo po kliknięciu na ikonkę globusa wyświetla komunikat "Nie znaleziono strony www Filmweb!" - połączenie internetowe jest OK.
W ustawieniach firewalla też nie widzę żeby coś było blokowane.
--- i luv the art ---
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.

Odp: XBMC Toolbox - problem 2012/10/28 11:14 #2255

  • djwozik79
  • Bywalec
  • djwozik79
  • Offline
  • Postów: 245
  • Pomógł: 7

a normalnie na filmweb możesz wejść przez www ?
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.

Odp: XBMC Toolbox - problem 2012/10/28 11:19 #2256

  • slonikart
  • Junior
  • slonikart
  • Offline
  • Postów: 12
  • Pomógł: 0

Tak, przez przeglądarkę Filmweb chodzi bez problemu.
Nawet jak skopiuję adres strony z opisem do danego filmu i wklejam do XTB przez opcję "Ze schowka" (to koło globusa) to też jest problem, pokazuje mi komunikat "Nie można odczytać z www.filmweb.pl/film/Fighter-2010-420435".
Kończą mi się pomysły, a ręczne wprowadzanie danych jest lekko bez sensu... :/
--- i luv the art ---
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.

Odp: XBMC Toolbox - problem 2012/10/28 11:23 #2257

  • djwozik79
  • Bywalec
  • djwozik79
  • Offline
  • Postów: 245
  • Pomógł: 7

Wygląda na zablokowany dostęp przez firewalla, może Maciey coś wymyśli (być może coś w samym xtb).
A zobacz jeszcze w jakiej przeglądarce ci otwiera xtb a jakiej ty używasz . Ta sama ?
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.

Odp: XBMC Toolbox - problem 2012/10/28 11:26 #2258

  • slonikart
  • Junior
  • slonikart
  • Offline
  • Postów: 12
  • Pomógł: 0

Ja używam Firefoxa, ale mam też zainstalowanego Chrome. Nie rozumiem w jakiej przeglądarce otwiera mi XTB? XTB nic mi nie otwiera, mogę to jakoś sprawdzić?
--- i luv the art ---
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.

Odp: XBMC Toolbox - problem 2012/10/28 11:31 #2259

  • djwozik79
  • Bywalec
  • djwozik79
  • Offline
  • Postów: 245
  • Pomógł: 7

Jak klikasz globusik to powinien dane o filmie wyszukane na filmwebie otworzyć w przeglądarce.
Tak jakbyś wyszukał sobie w filmwebie dany tytuł.
Ostatnio zmieniany: 2012/10/28 11:33 przez djwozik79.
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.

Odp: XBMC Toolbox - problem 2012/10/28 11:35 #2260

  • slonikart
  • Junior
  • slonikart
  • Offline
  • Postów: 12
  • Pomógł: 0

Po kliknięciu na globusik wyświetla mi jedynie komunikat "Nie znaleziono strony www Filmweb!".
Dodałem jeszcze wyjątek do firewalla dotyczący XTB, ale to również nic nie zmieniło.
Jeszcze jakieś pomysły?
--- i luv the art ---
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.

Odp: XBMC Toolbox - problem 2012/10/28 11:43 #2261

  • djwozik79
  • Bywalec
  • djwozik79
  • Offline
  • Postów: 245
  • Pomógł: 7

No...
Antywirus ci nie blokuję xtb ?
Instalacja na win7 z prawami administratora ?
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.

Odp: XBMC Toolbox - problem 2012/10/28 11:46 #2262

  • slonikart
  • Junior
  • slonikart
  • Offline
  • Postów: 12
  • Pomógł: 0

To jest laptop typowo do XBMC i mam na nim winXP. Co do antywirusa to po wyłączeniu go jest nadal to samo.

Wysyłane z mojego HTC One S za pomocą Tapatalk 2
--- i luv the art ---
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.

Odp: XBMC Toolbox - problem 2012/10/28 11:54 #2263

  • cyberadipl
  • Junior
  • cyberadipl
  • Offline
  • Postów: 1
  • Pomógł: 0

mam ten sam problem. Toolbox z dnia na dzień przestał działąc tak jak i wbudowany scrapper. Czy czasem filmweb nie robił jakiś zmian?

//edit: wybaczcie, nie zauważyłem nowej wersji. wszystko działa :)
Ostatnio zmieniany: 2012/10/28 12:00 przez cyberadipl.
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.

Odp: XBMC Toolbox - problem 2012/10/28 13:48 #2267

  • Maciey
  • Senior
  • Maciey
  • Offline
  • Postów: 1213
  • Pomógł: 86

  • KODI: Kodi 14.0 “Helix”
  • OS: W7-64, OpenElec
  • NAS: Tak
  • MySQL: Tak
  • Sterowanie: Logitech 300i
  • HTPC: PC (SSD,AMD, RADEON) + RPi
@slonikart - XTB otwiera w tle przegladarke Internet Explorer
Spróbój otworzyć strone Filmweb w MSIE i potwierdź że działa

W przyszłości planuje wymianę tego silnika
Zanim zapytasz - czytaj: TO. Logi wklejaj TUTAJ.
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.
Moderatorzy: Regss, zet120, Admin
Zasilane przez Forum Kunena :: Diseño Zaragoza

Aby kontynuować, pokaż nam kim jesteś