KODI Fanklub Polska

Witamy, Gość
Nazwa użytkownika: Hasło: Zapamiętaj mnie
Zanim zgłosisz błąd lub pomysł na poprawkę do KODI Toolbox (XTB)
Sprawdź bugtracker: kodi.org.pl/nasze-projekty/xtb-issue-tracker

TEMAT: hurtowy zapis plików NFO

hurtowy zapis plików NFO 2013/11/07 16:54 #6581

  • Lord Viadro
  • Junior
  • Lord Viadro
  • Offline
  • Postów: 20
  • Pomógł: 0

  • KODI: 13
  • OS: openelec 4
  • Sterowanie: CEC Pilot, Klawiatura
Jeszcze takie pytanie: Czy będzie możliwość dodania hurtowego (bez potwierdzenia) zapisu plików NFO? W tej chwili muszę przeklinać kilkadziesiąt pozycji (a to dopiero początek), za każdym razem potwierdzić a mając dysk sieciowy, każda operacja chwile trwa ....
Jeśli byłaby możliwość zaznaczenia całości i zapisania wszystkich na raz usprawniłoby to baaardzo pracę

dzięki
Ostatnio zmieniany: 2013/11/12 15:22 przez Maciey.
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.

hurtowy zapis plików NFO 2013/11/07 19:50 #6583

  • Maciey
  • Senior
  • Maciey
  • Offline
  • Postów: 1213
  • Pomógł: 89

  • KODI: Kodi 14.0 “Helix”
  • OS: W7-64, OpenElec
  • NAS: Tak
  • MySQL: Tak
  • Sterowanie: Logitech 300i
  • HTPC: PC (SSD,AMD, RADEON) + RPi
Do tego służy opcja "Tryb Auto" (najlepiej w połaczeniu z "użyj 1go")

jeżeli wykryje brak NFO pobierane sa informacje, "Użyj 1go" oznacza iz gdy na liście filmweb jest kilka pozycji wybrana zostanie pierwsza.


W przypadku pobrania nowych informacji program czeka kilka sekund i mozna przerwać proces ( poprawić dane)

Czy to Ci nie działa ?



Zanim zapytasz - czytaj: TO. Logi wklejaj TUTAJ.
Ostatnio zmieniany: 2013/11/07 19:51 przez Maciey.
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.

hurtowy zapis plików NFO 2013/11/07 22:16 #6585

  • Lord Viadro
  • Junior
  • Lord Viadro
  • Offline
  • Postów: 20
  • Pomógł: 0

  • KODI: 13
  • OS: openelec 4
  • Sterowanie: CEC Pilot, Klawiatura
niestety żadne pliki NFO nie tworzą się samodzielnie...
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.

hurtowy zapis plików NFO 2013/11/07 23:21 #6586

  • Maciey
  • Senior
  • Maciey
  • Offline
  • Postów: 1213
  • Pomógł: 89

  • KODI: Kodi 14.0 “Helix”
  • OS: W7-64, OpenElec
  • NAS: Tak
  • MySQL: Tak
  • Sterowanie: Logitech 300i
  • HTPC: PC (SSD,AMD, RADEON) + RPi
Musisz mieć nazwy katalogów które jednoznacznie opisują film np:
Zielona mila (1999)

Testowałem przed chwilą i u mnie działa - NFO są tworzone.

Czy jak bez automatu klikniesz na jakis film znajdowana jest poprawnie pozycja ?
No i czy zaznaczyłeś opcję "Użyj 1go" ?
Zanim zapytasz - czytaj: TO. Logi wklejaj TUTAJ.
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.

hurtowy zapis plików NFO 2013/11/08 08:09 #6587

  • Lord Viadro
  • Junior
  • Lord Viadro
  • Offline
  • Postów: 20
  • Pomógł: 0

  • KODI: 13
  • OS: openelec 4
  • Sterowanie: CEC Pilot, Klawiatura
To są materiały, których nie ma w bazie filmweeb :)
Mam sporą ilość prywatnych materiałów, często krótkie filmy z kamery itp. Obecnie zrobiłem tak, że wszystkie pliki są w oddzielnych katalogach a w każdym z nich jest screen jako plik folder.jpg. Obecnie mam już zrobione około 10% całości ale jak już wspominałem pojedyncze klikanie aby wygenerować plik NFO jest strasznie męczące.
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.

hurtowy zapis plików NFO 2013/11/08 10:32 #6592

  • Zbychu
  • Senior
  • Zbychu
  • Offline
  • Postów: 879
  • Pomógł: 107

  • KODI: Najnowsza Beta
  • OS: OpenElec, W7-64
  • NAS: TAK
  • MySQL: TAK
  • Sterowanie: Piloty: Logitech 300i, Medion x10, Key: Logitech k400, Android Remore: Yatse
  • HTPC: 2xPC + RPi, czasem Android
Aaaa teraz i ja rozumiem.

Z tego co pamietam ierwszy raz ktoś zgłasza takie wymaganie.

Rozumiem ze to czego potrzebujesz to zapisanie NFO z ta sama trescia do wszystkich katalogow z filmami ?

Jezeli tak to dlaczego nie zrobic pliku movie.nfo i ten sam plik wkopiowac do kazdego folderu ?
Ostatnio zmieniany: 2013/11/08 10:33 przez Zbychu.
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.

hurtowy zapis plików NFO 2013/11/08 12:17 #6597

  • Lord Viadro
  • Junior
  • Lord Viadro
  • Offline
  • Postów: 20
  • Pomógł: 0

  • KODI: 13
  • OS: openelec 4
  • Sterowanie: CEC Pilot, Klawiatura
jakie są wymogi co to tych plików...
jak ma wyglądać taki pliczek?
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.

hurtowy zapis plików NFO 2013/11/08 12:32 #6600

  • Zbychu
  • Senior
  • Zbychu
  • Offline
  • Postów: 879
  • Pomógł: 107

  • KODI: Najnowsza Beta
  • OS: OpenElec, W7-64
  • NAS: TAK
  • MySQL: TAK
  • Sterowanie: Piloty: Logitech 300i, Medion x10, Key: Logitech k400, Android Remore: Yatse
  • HTPC: 2xPC + RPi, czasem Android
Skopiuj sobie jeden z tych plików który generuje XTB, zobacz w środku, zmien nazwę na movie.nfo i juz

(XTB generuje pliki NFO o nazwie takiej jak pliki AVI, ale XBMC czyta rowniez pliki o nazwie "movie.nfo" - więc to może roziwiązać twój problem)
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.

hurtowy zapis plików NFO 2013/11/08 12:36 #6601

  • Lord Viadro
  • Junior
  • Lord Viadro
  • Offline
  • Postów: 20
  • Pomógł: 0

  • KODI: 13
  • OS: openelec 4
  • Sterowanie: CEC Pilot, Klawiatura
sprawdzę wieczorem :)
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.

hurtowy zapis plików NFO 2013/11/08 19:48 #6618

  • Lord Viadro
  • Junior
  • Lord Viadro
  • Offline
  • Postów: 20
  • Pomógł: 0

  • KODI: 13
  • OS: openelec 4
  • Sterowanie: CEC Pilot, Klawiatura
jest mały kłopot

plik wygląda tak: przykład
<?xml version="1.0" encoding="utf-8"?>
<movie>
  <title>2012-04-10_zakopane_36995</title>
  <originaltitle>2012-04-10_zakopane_36995</originaltitle>
  <sorttitle>2012-04-10_zakopane_36995</sorttitle>
  <thumb>\\192.168.1.107\Media\FILMY\2012-04-10_zakopane\folder.jpg</thumb>
  <actor />
</movie>

tak więc każdy z plików ma w sobie zapisaną nazwę filmu.

dla testów zmieniłem na:
<?xml version="1.0" encoding="utf-8"?>
<movie>
    <thumb>folder.jpg</thumb>
</movie>
i jak można się domyślić - nazwy brak, obrazek jest :)
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.

hurtowy zapis plików NFO 2013/11/12 08:04 #6628

  • Maciey
  • Senior
  • Maciey
  • Offline
  • Postów: 1213
  • Pomógł: 89

  • KODI: Kodi 14.0 “Helix”
  • OS: W7-64, OpenElec
  • NAS: Tak
  • MySQL: Tak
  • Sterowanie: Logitech 300i
  • HTPC: PC (SSD,AMD, RADEON) + RPi
Ano faktycznie z tytułem może być problem...
Na chwilę obecną nie mogę Ci zaproponować innego rozwiązania.

Jak pisał @Zbychu, do tej pory nikt nie zgłaszał potrzeby hurtowego dodawania własnych archiwów.

Pytanie - skoro zależy Ci jedynie na tytule i obrazku dlaczego tych materiałów nie pozostawisz do oglądania w trybie plików w XBMC (z pominięciem biblioteki) ?

Biblioteka ma sens jak wpisujesz dodatkowe informacje (jak np dodatkowy opis, rok produkcji, aktorów itp)

Jeżeli chcesz mieć jedynie obrazek i tytuł to dokładnie to samo osiągniesz w trybie podglądu plików...
Zanim zapytasz - czytaj: TO. Logi wklejaj TUTAJ.
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.

hurtowy zapis plików NFO 2013/11/12 15:06 #6629

  • Lord Viadro
  • Junior
  • Lord Viadro
  • Offline
  • Postów: 20
  • Pomógł: 0

  • KODI: 13
  • OS: openelec 4
  • Sterowanie: CEC Pilot, Klawiatura
Przeglądanie bez biblioteki ma jeden ale w moim przypadku duży problem.
Jeśli wejdę do katalogu gdzie jest powiedzmy z 50 plików to zanim zaczyta informacje (miniaturki) to mija masakryczne długo i to za każdym razem a na dodatek nie wszystkie miniaturki się tworzą mimo, że pliki są odtwarzane.

ps.
mogę powiedzieć, że to co już zrobiłem wygląda naprawdę fajnie i gra jest warta świeczki :)
Ostatnio zmieniany: 2013/11/12 15:10 przez Lord Viadro. Powód: ps
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.

hurtowy zapis plików NFO 2013/11/12 15:30 #6630

  • Zbychu
  • Senior
  • Zbychu
  • Offline
  • Postów: 879
  • Pomógł: 107

  • KODI: Najnowsza Beta
  • OS: OpenElec, W7-64
  • NAS: TAK
  • MySQL: TAK
  • Sterowanie: Piloty: Logitech 300i, Medion x10, Key: Logitech k400, Android Remore: Yatse
  • HTPC: 2xPC + RPi, czasem Android
Jeżeli filmy masz w oddzielnych katalogach.
A w nich również znajdują się pliki folder.jpg to zaczytywanie powinno być równie szybkie, i nie musiałbyś polegac na miniaturkach.

Jedyny minus to zeby otworzyć film musisz wejsc do katalogu, ale to nie duży problem.

Ale jeżeli piszesz że Ci sie już udało to przeklikać i jesteś zadowolony z rezultatów - to chyba nie ma sensu rozwodzić się dalej nad tematem, jedynie życzyć udanego korzystania z XBMC :)
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.
Moderatorzy: Regss, zet120, Admin
Zasilane przez Forum Kunena :: Diseño Zaragoza

Aby kontynuować, pokaż nam kim jesteś