KODI Fanklub Polska

Witamy, Gość
Nazwa użytkownika: Hasło: Zapamiętaj mnie
Zanim zgłosisz błąd lub pomysł na poprawkę do KODI Toolbox (XTB)
Sprawdź bugtracker: kodi.org.pl/nasze-projekty/xtb-issue-tracker

TEMAT: Problem z kodowaniem znaków

Problem z kodowaniem znaków 2016/01/20 00:08 #12743

  • WIIW
  • Junior
  • WIIW
  • Offline
  • Postów: 4
  • Pomógł: 1

Mam problem z kodowaniem znaków.

Konfiguracja:
Pliki na NAS (Synology DS-214play)
KODI 15.2 na Windows 10
Biblioteka na MySQL na NAS j.w.
Struktura:
video
--filmy
----Dorośli
----Dzieci
---seriale
----Dorośli
----Dzieci
---video

Problem jest następujący. Klikam FILM > FILMWEB, program wyszukuje i pobiera informacje z Filmweb, zadaje pytanie o zapisanie trailer'a lokalnie, klikam TAK, trailer jest poboerany, plik nfo zapisany.I tu jest zonk. Toolbox wgrywa plik movie-trailer do utworzonego przez siebie folderu video>filmy>doro?sli zamiast to folderu z filmem. Problemem są polskie znaki. Tutaj zastąpione "?" w rzeczywistości jest to jakiś krzak jak na zrzucie ekranu.

P.S Dlaczego Toolbox nie zaznacza X przy kolumnie D i T skoro opis jest wprowadzony, a trailer pobrany?


Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.

Problem z kodowaniem znaków 2016/01/25 14:15 #12807

  • Maciey
  • Senior
  • Maciey
  • Offline
  • Postów: 1213
  • Pomógł: 89

  • KODI: Kodi 14.0 “Helix”
  • OS: W7-64, OpenElec
  • NAS: Tak
  • MySQL: Tak
  • Sterowanie: Logitech 300i
  • HTPC: PC (SSD,AMD, RADEON) + RPi
Zerknę dzisiaj wieczorem :)



Zanim zapytasz - czytaj: TO. Logi wklejaj TUTAJ.
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.

Problem z kodowaniem znaków 2016/01/26 00:12 #12820

  • Maciey
  • Senior
  • Maciey
  • Offline
  • Postów: 1213
  • Pomógł: 89

  • KODI: Kodi 14.0 “Helix”
  • OS: W7-64, OpenElec
  • NAS: Tak
  • MySQL: Tak
  • Sterowanie: Logitech 300i
  • HTPC: PC (SSD,AMD, RADEON) + RPi
probowalem ale nijak nie umiem powtorzyc tego problemu z literką Ś u mnie na PC
Na jakim WIndows to uruchamiasz ?
U mnie na W10 dziala OK z tymi literkami

PS> Zaznaczenia D i T działaja jedynie wtedy gdy plik jest w bazie danych (nie jest to zaznaczane na podstawie NFO)
Zanim zapytasz - czytaj: TO. Logi wklejaj TUTAJ.
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.

Problem z kodowaniem znaków 2016/01/26 14:07 #12829

  • WIIW
  • Junior
  • WIIW
  • Offline
  • Postów: 4
  • Pomógł: 1

Próbuję na Windows 10 64bit PL.

Co do D i T to jak zaktalizuje NFO i dodam film do bazy, i ponownie wczytam w XTB to powinno być zaznaczone - tak to zrozumiałem.
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.

Problem z kodowaniem znaków 2016/01/26 15:38 #12831

  • Maciey
  • Senior
  • Maciey
  • Offline
  • Postów: 1213
  • Pomógł: 89

  • KODI: Kodi 14.0 “Helix”
  • OS: W7-64, OpenElec
  • NAS: Tak
  • MySQL: Tak
  • Sterowanie: Logitech 300i
  • HTPC: PC (SSD,AMD, RADEON) + RPi
Tez mam W10 64PL i nie mam najmniejszego problemu z tym kodowaniem nazw folderów
W programie uzywam UTF powinno byc OK

Sorry nie umiem tego odtworzyc (a zatem poprawic...)
Czy ktos tak jeszcze ma ?

Jezeli to jest wnerwiajace to mozesz ew zmienic nazwe na "S' zamiast "Ś"
WIIW napisał:
Co do D i T to jak zaktalizuje NFO i dodam film do bazy, i ponownie wczytam w XTB to powinno być zaznaczone - tak to zrozumiałem.

Tak.
Zanim zapytasz - czytaj: TO. Logi wklejaj TUTAJ.
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.

Problem z kodowaniem znaków 2016/01/26 16:26 #12834

  • WIIW
  • Junior
  • WIIW
  • Offline
  • Postów: 4
  • Pomógł: 1

Pokombinuję jeszcze z tym kodowaniem i dam znać.
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.

Problem z kodowaniem znaków 2016/01/30 07:40 #12884

  • yogi_da_mis
  • Junior
  • yogi_da_mis
  • Offline
  • Postów: 7
  • Pomógł: 0

  • KODI: 14
  • OS: WINDOWS 7 64BIT
  • NAS: NIE
  • MySQL: NIE
Potwierdzam, też tak mam, problem dotyczy wszystkich polskich i zagranicznych znaków diakrytycznych. u mnie Win7 64bit PL
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.
Moderatorzy: Regss, zet120, Admin
Zasilane przez Forum Kunena :: Diseño Zaragoza

Aby kontynuować, pokaż nam kim jesteś