KODI Fanklub Polska

Witamy, Gość
Nazwa użytkownika: Hasło: Zapamiętaj mnie
Zanim zgłosisz błąd lub pomysł na poprawkę do KODI Toolbox (XTB)
Sprawdź bugtracker: kodi.org.pl/nasze-projekty/xtb-issue-tracker
  • Strona:
  • 1
  • 2

TEMAT: XBMC toolbox - TODO

XBMC toolbox - TODO 2011/11/27 14:25 #5

  • Maciey
  • Senior
  • Maciey
  • Offline
  • Postów: 1213
  • Pomógł: 89

  • KODI: Kodi 14.0 “Helix”
  • OS: W7-64, OpenElec
  • NAS: Tak
  • MySQL: Tak
  • Sterowanie: Logitech 300i
  • HTPC: PC (SSD,AMD, RADEON) + RPi
EDIT:

Stworzono oddzielną stronę do rejestrowania zmian/defektów
/propozycji

xbmc.org.pl/index.php/nasze-projekty/xtb-issue-tracker


DONE:
* pytanie o zapis nfo konfigurowane przez użytkownika v.0.8.1
* Poprawki zapisu lokalnych ścieżek do fanartów i posterów v.0.8.0
* Praca zdalna v.0.8.0
* Dostosowanie do nowego Filmweb'u v.0.8.0
* nazwy katalogów tutaj v.0.8.0
* wyłączenie zmian nazw podczas przenoszenia filmów do katalogów v.0.7b
* Atrybut ukryty dla nie-filmow: xbmc.org.pl/index.php/forum/2-XBMC---Dys...limit=6&start=6#1314 v.0.7b
* mozliwośc kasowania (pod)katalogów o podanej nazwie (np oryginały zdjęc z Picasy) v.0.7b
* automatyczna kompresja (np xvid) wybranych plików (np filmów zgranych z aparatu) v.0.6.5b
* opcja wklejenia grafiki plakatu i fanartu dla danego filmu prosto ze schowka v.0.6.5b

Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]
Zanim zapytasz - czytaj: TO. Logi wklejaj TUTAJ.
Ostatnio zmieniany: 2012/11/13 23:10 przez Maciey.
Temat został zablokowany.

Odp:XBMC toolbox - TODO 2011/11/27 15:14 #6

  • Piter
  • Autor Artykułów
  • Piter
  • Offline
  • Postów: 561
  • Pomógł: 59

  • KODI: Ostatni stabilny
  • OS: W10, OpenElec, Android, RRi
  • NAS: TAK
  • MySQL: TAK
  • Sterowanie: Logitech 300i, Logitech K400
  • HTPC: HTPC + RPi
To ja poproszę opcję automatycznego pobierania fanartów za pomocą Google / Grafika - często nie ma fanartów w filmweb



Temat został zablokowany.

Odp:XBMC toolbox - TODO 2011/11/29 21:50 #7

  • Smok
  • Junior
  • Smok
  • Offline
  • Postów: 2
  • Pomógł: 0

wersja na Maca? :)
Temat został zablokowany.

Odp:Odp:XBMC toolbox - TODO 2011/12/01 11:40 #10

  • Maciey
  • Senior
  • Maciey
  • Offline
  • Postów: 1213
  • Pomógł: 89

  • KODI: Kodi 14.0 “Helix”
  • OS: W7-64, OpenElec
  • NAS: Tak
  • MySQL: Tak
  • Sterowanie: Logitech 300i
  • HTPC: PC (SSD,AMD, RADEON) + RPi
wersja na Maca? :)
Uytkownikw MACow prosimy o glosowanie :)
Zanim zapytasz - czytaj: TO. Logi wklejaj TUTAJ.
Temat został zablokowany.

Odp:XBMC toolbox - TODO 2011/12/07 17:30 #13

  • Zbychu
  • Senior
  • Zbychu
  • Offline
  • Postów: 879
  • Pomógł: 107

  • KODI: Najnowsza Beta
  • OS: OpenElec, W7-64
  • NAS: TAK
  • MySQL: TAK
  • Sterowanie: Piloty: Logitech 300i, Medion x10, Key: Logitech k400, Android Remore: Yatse
  • HTPC: 2xPC + RPi, czasem Android
A ja bym widzial jakis pasek postepu bo czasem nie wiadomo czy XTB sie zwiesilo czy cos tam robi...
Temat został zablokowany.

Odp:XBMC toolbox - TODO 2011/12/15 01:42 #21

  • Zbychu
  • Senior
  • Zbychu
  • Offline
  • Postów: 879
  • Pomógł: 107

  • KODI: Najnowsza Beta
  • OS: OpenElec, W7-64
  • NAS: TAK
  • MySQL: TAK
  • Sterowanie: Piloty: Logitech 300i, Medion x10, Key: Logitech k400, Android Remore: Yatse
  • HTPC: 2xPC + RPi, czasem Android
A mi by sie przydalo cos takiego jak szukanie duplikatów filmów - zwlaszcza seriali.
Załóżmy że mam
Bolek i lolek - przygoda w górach
BiL - przygoda w górach
Bolek.012.przygoda.w.górach

Fajnie bylo by jakby ten tool pokazal ze sa one podobne lub podejrzane (zawieraja 3 takie same wyrazy)

Co wy na to?
Temat został zablokowany.

Odp:XBMC toolbox - TODO 2012/01/27 11:20 #56

  • Plesken
  • Junior
  • Plesken
  • Offline
  • Postów: 10
  • Pomógł: 4

A ja bym poprosił aby aplikacja została przepisana na jave aby użytkownicy nie posiadający windowsa też mogli z niej korzystać.
Coś takiego kiedyś napisałem dla YAJM (popcorn hour - http://hdtvpolska.com/topic/12486-moviejukebox-po-polsku/page__view__findpost__p__144872
, żródło i binarki - http://code.google.com/p/guimoviejukebox/).
Oczywiście odkąd się przesiadłem na xbmc nie rozwijam już tamtej aplikacji z braku motywacji i niekiedy czasu.
Temat został zablokowany.

Odp:Odp:XBMC toolbox - TODO 2012/01/27 14:03 #57

  • Maciey
  • Senior
  • Maciey
  • Offline
  • Postów: 1213
  • Pomógł: 89

  • KODI: Kodi 14.0 “Helix”
  • OS: W7-64, OpenElec
  • NAS: Tak
  • MySQL: Tak
  • Sterowanie: Logitech 300i
  • HTPC: PC (SSD,AMD, RADEON) + RPi
Niestety nie mamy nikogo, kto programuje na codzień w Javie. Piszemy w .NET a ta platforma jak wiadomo jest powiązana z Windows <br />Jeżeli znasz Javę i chcesz stworzyć coś podobnego w tym języku - chętnie podzielimy się wiedzą / doświadczeniami.<br /><br />Mamy również w planach przetestowanie w MONO - być może modyfikując nieco udało by się zrobić wersję dla obu systemów, pozostając na .NET
Zanim zapytasz - czytaj: TO. Logi wklejaj TUTAJ.
Temat został zablokowany.

Odp:XBMC toolbox - TODO 2012/01/27 15:10 #60

  • Plesken
  • Junior
  • Plesken
  • Offline
  • Postów: 10
  • Pomógł: 4

To może najpierw trzeba przetestować w MONO, bo szkoda czyjejś pracy gdy ma się okazać że projekt będzie też działał mono.<br />Gdy to nie pójdzie można rozwijać projekt w dwóch niezależnych językach. Gdybym miał się tego podjąć to oczywiście potrzebowałbym wgląd w źródła aby zobaczyć jak część rzeczy rozwiązaliście i nie dociekać która tabela za co odpowiada w sqlite.
Temat został zablokowany.

Odp:Odp:XBMC toolbox - TODO 2012/02/08 13:50 #69

  • Maciey
  • Senior
  • Maciey
  • Offline
  • Postów: 1213
  • Pomógł: 89

  • KODI: Kodi 14.0 “Helix”
  • OS: W7-64, OpenElec
  • NAS: Tak
  • MySQL: Tak
  • Sterowanie: Logitech 300i
  • HTPC: PC (SSD,AMD, RADEON) + RPi
To może najpierw trzeba przetestować w MONO, bo szkoda czyjejś pracy gdy ma się okazać że projekt będzie też działał mono.<br />Gdy to nie pójdzie można rozwijać projekt w dwóch niezależnych językach. Gdybym miał się tego podjąć to oczywiście potrzebowałbym wgląd w źródła aby zobaczyć jak część rzeczy rozwiązaliście i nie dociekać która tabela za co odpowiada w sqlite.

Planujemy posprzątać trochę kod, zmienić wykorzystywanie Internet Explorera, dopiero wowczas moze to zadzialac na Mono.
Wówczas otworzymy kod i popracujemy nad linuxem :)
Zanim zapytasz - czytaj: TO. Logi wklejaj TUTAJ.
Temat został zablokowany.

Odp: XBMC toolbox - TODO 2012/03/18 19:40 #247

  • djwozik79
  • Bywalec
  • djwozik79
  • Offline
  • Postów: 256
  • Pomógł: 7

  • KODI: 17.1
  • OS: win7/win10/android
  • NAS: tak
  • MySQL: nie
  • HTPC: Termaltake 202, 450gts , 4gb ram, 2 x4 955/ intel stick 2/32 oraz s6 edge plus
Może język polski (choć txt za dużo tam nie ma )
Przydała by się edycja jeszcze 1 rzeczy, chodzi mi o edycję </tagline>.
Dlaczego ? Używam win7 xbmc 10 i skinu aeon nox. Wyświetla on u gór ekranu informację z tagline. Oryginalne są mi zbędne, zamieniam je na polki tytuł filmu (jeżeli istnieje tłumaczenie).
Temat został zablokowany.

Odp: XBMC toolbox - TODO 2012/03/18 21:19 #248

  • Piter
  • Autor Artykułów
  • Piter
  • Offline
  • Postów: 561
  • Pomógł: 59

  • KODI: Ostatni stabilny
  • OS: W10, OpenElec, Android, RRi
  • NAS: TAK
  • MySQL: TAK
  • Sterowanie: Logitech 300i, Logitech K400
  • HTPC: HTPC + RPi
Dawid napisał:
Przydała by się edycja jeszcze 1 rzeczy, chodzi mi o edycję </tagline>.
Dlaczego ? Używam win7 xbmc 10 i skinu aeon nox. Wyświetla on u gór ekranu informację z tagline. Oryginalne są mi zbędne, zamieniam je na polki tytuł filmu (jeżeli istnieje tłumaczenie).

Do czego służy ten tagline oryginalnie?
Wyesportowalem NFO z xbmc rozpoznane standardowym scraperem i nie widze tagline w NFO ?

Bo ty jak rozumiem używasz tagline jako oryginalny tytul filmu w Aenox'ie ?
Temat został zablokowany.

Odp: XBMC toolbox - TODO 2012/03/18 21:32 #250

  • Maciey
  • Senior
  • Maciey
  • Offline
  • Postów: 1213
  • Pomógł: 89

  • KODI: Kodi 14.0 “Helix”
  • OS: W7-64, OpenElec
  • NAS: Tak
  • MySQL: Tak
  • Sterowanie: Logitech 300i
  • HTPC: PC (SSD,AMD, RADEON) + RPi
Tagline to taka jednolinijkowa puenta / powiedzonko nt filmu.
Zanim zapytasz - czytaj: TO. Logi wklejaj TUTAJ.
Temat został zablokowany.

Odp: XBMC toolbox - TODO 2012/03/19 07:46 #253

  • djwozik79
  • Bywalec
  • djwozik79
  • Offline
  • Postów: 256
  • Pomógł: 7

  • KODI: 17.1
  • OS: win7/win10/android
  • NAS: tak
  • MySQL: nie
  • HTPC: Termaltake 202, 450gts , 4gb ram, 2 x4 955/ intel stick 2/32 oraz s6 edge plus
nazwa wyświetlana - orginalny tytuł najczęściej EN
orginal title (bez zmian)
sort title - jak nazwa wyświetlana
...
...
tagline - Spolszczenie tytułu

W ten oto sposób mam sortowanie po tytułach w . EN , chyba że tytuł jest produkcji polskiej to jest to polski tytuł, na dole ekranu mam wyświetlany taki właśnie tytuł , a u góry ekranu zamiast taglina mam wyświetlany spolszczony tytuł.

edit : Po chwili z programem wydaje mi się, że on włąśnie zapisuje polski tytuł w .nfo w taglinie, a sort zostaje skopiowany z title, tylko, że w samym toolboxie w tabelce sort jest ten polski tytuł. troszkę mnie to zmyliło , sort to przecież sortowanie ...
Następna sprawa, brak trailera (który wcześniej mialem w pliku .nfo, )
Ostatnio zmieniany: 2012/03/19 09:17 przez djwozik79.
Temat został zablokowany.

Odp: XBMC toolbox - TODO 2012/03/21 18:22 #303

  • Maciey
  • Senior
  • Maciey
  • Offline
  • Postów: 1213
  • Pomógł: 89

  • KODI: Kodi 14.0 “Helix”
  • OS: W7-64, OpenElec
  • NAS: Tak
  • MySQL: Tak
  • Sterowanie: Logitech 300i
  • HTPC: PC (SSD,AMD, RADEON) + RPi
tagline jest obsługiwane od początku przez XTB (pole nazywa sie short)

Sort - działa w ten sposób ze wpisuje pole title, tylko bez polskich liter aby się sortowało prawidłowo
Zanim zapytasz - czytaj: TO. Logi wklejaj TUTAJ.
Temat został zablokowany.

Odp: XBMC toolbox - TODO 2012/03/21 20:39 #304

  • djwozik79
  • Bywalec
  • djwozik79
  • Offline
  • Postów: 256
  • Pomógł: 7

  • KODI: 17.1
  • OS: win7/win10/android
  • NAS: tak
  • MySQL: nie
  • HTPC: Termaltake 202, 450gts , 4gb ram, 2 x4 955/ intel stick 2/32 oraz s6 edge plus
A co z info na temat trailerów ? W poprzednich nfo korzystając z scrapera smuto mialem je a po edycji i zapisaniu .nfo w tbx brak tych info i w xbmc brak trailera w tym momencie .
Temat został zablokowany.

Odp: XBMC toolbox - TODO 2012/03/22 11:38 #309

  • Maciey
  • Senior
  • Maciey
  • Offline
  • Postów: 1213
  • Pomógł: 89

  • KODI: Kodi 14.0 “Helix”
  • OS: W7-64, OpenElec
  • NAS: Tak
  • MySQL: Tak
  • Sterowanie: Logitech 300i
  • HTPC: PC (SSD,AMD, RADEON) + RPi
Dawid napisał:
A co z info na temat trailerów ? W poprzednich nfo korzystając z scrapera smuto mialem je a po edycji i zapisaniu .nfo w tbx brak tych info i w xbmc brak trailera w tym momencie .

Niestety w obecnej wersji XTB nie pobiera trailerów :(
Jest to planowane w następnych wydaniach (+ od razu zapisywanie ich lokalnie na dysk, bo często sie okazuje ze treilera po jakims czasie juz nie ma w sieci, albo zmienia adres i wówczas jest niedostępny z XBMC)
Zanim zapytasz - czytaj: TO. Logi wklejaj TUTAJ.
Temat został zablokowany.

Odp: XBMC toolbox - TODO 2012/03/22 19:08 #315

  • djwozik79
  • Bywalec
  • djwozik79
  • Offline
  • Postów: 256
  • Pomógł: 7

  • KODI: 17.1
  • OS: win7/win10/android
  • NAS: tak
  • MySQL: nie
  • HTPC: Termaltake 202, 450gts , 4gb ram, 2 x4 955/ intel stick 2/32 oraz s6 edge plus
Z tym zapisywaniem trailera na dysk, proponuje to zrobić w opcji (chyba że mowa o linku do trailera w pliku .nfo) przy np 2000 filmów trailery będą troszkę zajmować miejsca.
Temat został zablokowany.

Odp: XBMC toolbox - TODO 2012/03/23 10:20 #321

  • Maciey
  • Senior
  • Maciey
  • Offline
  • Postów: 1213
  • Pomógł: 89

  • KODI: Kodi 14.0 “Helix”
  • OS: W7-64, OpenElec
  • NAS: Tak
  • MySQL: Tak
  • Sterowanie: Logitech 300i
  • HTPC: PC (SSD,AMD, RADEON) + RPi
Dawid napisał:
Z tym zapisywaniem trailera na dysk, proponuje to zrobić w opcji (chyba że mowa o linku do trailera w pliku .nfo) przy np 2000 filmów trailery będą troszkę zajmować miejsca.

Tak własnie planujemy :)
Zanim zapytasz - czytaj: TO. Logi wklejaj TUTAJ.
Temat został zablokowany.

Odp: XBMC toolbox - TODO 2012/03/25 01:04 #325

  • Piter
  • Autor Artykułów
  • Piter
  • Offline
  • Postów: 561
  • Pomógł: 59

  • KODI: Ostatni stabilny
  • OS: W10, OpenElec, Android, RRi
  • NAS: TAK
  • MySQL: TAK
  • Sterowanie: Logitech 300i, Logitech K400
  • HTPC: HTPC + RPi
A mi jeszcze by sie przydały takie opcje:
- eksport biblioteki do HTMLa
- synchronizacja zdjec z 2ma komputerami (co zotalo przenioesone a co nie)
Temat został zablokowany.
  • Strona:
  • 1
  • 2
Moderatorzy: Regss, zet120, Admin
Zasilane przez Forum Kunena :: Diseño Zaragoza

Aby kontynuować, pokaż nam kim jesteś