KODI Fanklub Polska

Witamy, Gość
Nazwa użytkownika: Hasło: Zapamiętaj mnie

TEMAT: Obrazy nie działają na Forum

Obrazy nie działają na Forum 2013/01/10 02:33 #3127

  • Maciey
  • Senior
  • Maciey
  • Offline
  • Postów: 1213
  • Pomógł: 89

  • KODI: Kodi 14.0 “Helix”
  • OS: W7-64, OpenElec
  • NAS: Tak
  • MySQL: Tak
  • Sterowanie: Logitech 300i
  • HTPC: PC (SSD,AMD, RADEON) + RPi
zet120 napisał:
Ostatnio coś obrazki nie chcą się dodawać zatem będzie bez obrazka. :)

Nikt nie zgłaszał problemu z obrazkami. Jak sie to przejawia ?

Zanim zapytasz - czytaj: TO. Logi wklejaj TUTAJ.
Ostatnio zmieniany: 2013/01/10 19:43 przez Maciey.
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.

Obrazy nie działają na Forum 2013/01/10 16:54 #3133

  • zet120
  • Moderator
  • zet120
  • Offline
  • Postów: 338
  • Pomógł: 36

  • KODI: 16
  • OS: Linux, Mac OS X, FreeBSD
  • Sterowanie: Pilot z Lidla - SilverCrest SFB 10.1 C3
  • HTPC: AsRock A330ION | DVBSky s960 | TBS5922
Zatem próbuje ponownie dodać obrazek jako załącznik do posta i



Okazuje się, że forum nie toleruje obrazków w formacie png.
Gdyby tak jeszcze udało się udoskonalić forum aby po kliknięciu w obrazek pojawiał się on w pełnej rozdzielczości?



Ostatnio zmieniany: 2013/01/10 17:00 przez zet120.
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.

Obrazy nie działają na Forum 2013/01/10 18:22 #3135

  • Maciey
  • Senior
  • Maciey
  • Offline
  • Postów: 1213
  • Pomógł: 89

  • KODI: Kodi 14.0 “Helix”
  • OS: W7-64, OpenElec
  • NAS: Tak
  • MySQL: Tak
  • Sterowanie: Logitech 300i
  • HTPC: PC (SSD,AMD, RADEON) + RPi
Dzięki za zwrócenie uwagi - png się zrobi :)

Co do wielkości wyświetlanych obrazów ze względu na oszczędności miejsca na serwerze są (a przynajmniej powinny być skalowane do max szerokości zdaje się 1200) co powinno być widoczne po kliku na obrazie
Zanim zapytasz - czytaj: TO. Logi wklejaj TUTAJ.
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.

Obrazy nie działają na Forum 2013/01/10 19:28 #3138

  • zet120
  • Moderator
  • zet120
  • Offline
  • Postów: 338
  • Pomógł: 36

  • KODI: 16
  • OS: Linux, Mac OS X, FreeBSD
  • Sterowanie: Pilot z Lidla - SilverCrest SFB 10.1 C3
  • HTPC: AsRock A330ION | DVBSky s960 | TBS5922
Wedle mojej linijki skaluje do ok. 1050px:



Jak jednak wiadomo czasami jeden zrzut jest więcej wart niż milion słów, a prawdę mówiąc jeżeli chodzi o obsługę obrazków czuję pewien niedosyt.
Może jednak istnieje możliwość aby zaimplementować funkcjonalność dostępną powszechnie na innych forach czyli umieszczanie obrazków na "obcych" hostingach, z odpownim tagowaniem na tutejszym forum np:



Ooooooo to działa czyli jestem w domu, więcej pytań nie mam. :)
Ostatnio zmieniany: 2013/01/11 16:36 przez zet120.
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.

Obrazy nie działają na Forum 2013/01/10 19:42 #3140

  • Maciey
  • Senior
  • Maciey
  • Offline
  • Postów: 1213
  • Pomógł: 89

  • KODI: Kodi 14.0 “Helix”
  • OS: W7-64, OpenElec
  • NAS: Tak
  • MySQL: Tak
  • Sterowanie: Logitech 300i
  • HTPC: PC (SSD,AMD, RADEON) + RPi
Racja nie było 1200. Juz jest. PNG tez

100% zgadzam się że obraz jest nieoceniony

Zanim zapytasz - czytaj: TO. Logi wklejaj TUTAJ.
Ostatnio zmieniany: 2013/01/10 19:42 przez Maciey.
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.
Moderatorzy: Regss, zet120, Admin
Zasilane przez Forum Kunena :: Diseño Zaragoza

Aby kontynuować, pokaż nam kim jesteś