KODI Fanklub Polska

Witamy, Gość
Nazwa użytkownika: Hasło: Zapamiętaj mnie

TEMAT: Error in mount_storage - odtworzenie backupu

Error in mount_storage - odtworzenie backupu 2015/03/08 17:56 #11193

  • Rudolf2
  • Bywalec
  • Rudolf2
  • Offline
  • Postów: 100
  • Pomógł: 3

  • KODI: Kodi 14
  • OS: OpenELEC (official) 5.0
  • NAS: nie
  • MySQL: nie
  • Sterowanie: Tablet + yatse
  • HTPC: Projekt własny
Witam.
Problem jak w temacie. Na zdjęciu pokazany dokładny komunikat.
Bazę miałem przeniesiona na pendriva i nie było z nim żadnego problemu do dziś.
Domyslam się ze jest to problem właśnie z nim.
Pytanie brzmi, jak mogę uruchomić ponownie kodi ?
Z gory bardzo dziękuje.
PS. Widzę, że był poruszany na forum ten temat (przepraszam za dublowanie)
Dodam, że malina był podkręcana, jednak czasem lubiała się zawiesić i wróciłem do zwykłych podstawowych ustawień.
Jeśli będę musiał stawiać system od nowa to proszę mi powiedzieć gdzie zapisane zostały kopie bezpieczeństwa (obraz kodi) ?
Oraz czy istnieje możliwość całkowitego formatu/resetu raspberry ?
Załączniki:
Ostatnio zmieniany: 2015/03/08 18:22 przez Rudolf2.
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.

Error in mount_storage - odtworzenie backupu 2015/03/08 18:27 #11194

  • Zbychu
  • Senior
  • Zbychu
  • Offline
  • Postów: 872
  • Pomógł: 107

  • KODI: Najnowsza Beta
  • OS: OpenElec, W7-64
  • NAS: TAK
  • MySQL: TAK
  • Sterowanie: Piloty: Logitech 300i, Medion x10, Key: Logitech k400, Android Remore: Yatse
  • HTPC: 2xPC + RPi, czasem Android
Jestes ta w stanie wpisywac jakies komendy kolo tego "#" ?

Wyglada na to ze karta SD sie uszkodzila - dosyc czeste gdy sie podkręca..
Chociaz z drugiej strony mowisz ze uzywales pendrive

Pewnie najlatwiej postawic system od nowa z tej karty
Jezeli robiles backup za pomoca wtyczki to masz opcję restore.



Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.

Error in mount_storage - odtworzenie backupu 2015/03/08 18:34 #11196

  • Rudolf2
  • Bywalec
  • Rudolf2
  • Offline
  • Postów: 100
  • Pomógł: 3

  • KODI: Kodi 14
  • OS: OpenELEC (official) 5.0
  • NAS: nie
  • MySQL: nie
  • Sterowanie: Tablet + yatse
  • HTPC: Projekt własny
1) Mam możliwość pisania komend po #
2) Nie robiłem beckupa z żadnej wtyczki tylko z poziomu ustawień open elec.

Czy mogę przywrócić beckup nie stawiając od nowa systemu ?
Czy jeśli sformatuję kartę sd, postawię od nowa system to będę miał możliwość przywrócenia obrazu ? Ktoś mi powie gdzie openelec zapisuje fizycznie beckupy ?
Ostatnio zmieniany: 2015/03/08 19:01 przez Rudolf2.
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.

Error in mount_storage - odtworzenie backupu 2015/03/09 13:20 #11198

  • Zbychu
  • Senior
  • Zbychu
  • Offline
  • Postów: 872
  • Pomógł: 107

  • KODI: Najnowsza Beta
  • OS: OpenElec, W7-64
  • NAS: TAK
  • MySQL: TAK
  • Sterowanie: Piloty: Logitech 300i, Medion x10, Key: Logitech k400, Android Remore: Yatse
  • HTPC: 2xPC + RPi, czasem Android
Pokaż co CI wyrzuci jak zapodasz komendę:
df -h

Co do lokalizacji to wrzuca na /storage/backup -> wiec u Ciebie na Pendrive zapewne


Zobacz to:
Ostatnio zmieniany: 2015/03/09 13:24 przez Zbychu.
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.

Error in mount_storage - odtworzenie backupu 2015/03/09 17:36 #11201

  • Rudolf2
  • Bywalec
  • Rudolf2
  • Offline
  • Postów: 100
  • Pomógł: 3

  • KODI: Kodi 14
  • OS: OpenELEC (official) 5.0
  • NAS: nie
  • MySQL: nie
  • Sterowanie: Tablet + yatse
  • HTPC: Projekt własny
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.

Error in mount_storage - odtworzenie backupu 2015/03/09 23:51 #11203

  • Rudolf2
  • Bywalec
  • Rudolf2
  • Offline
  • Postów: 100
  • Pomógł: 3

  • KODI: Kodi 14
  • OS: OpenELEC (official) 5.0
  • NAS: nie
  • MySQL: nie
  • Sterowanie: Tablet + yatse
  • HTPC: Projekt własny
Zrobiłem format karty SD i postawilem OE na nowo. Wszystko niby ok oprócz tego, że nowy open elec nie widzi wczeniejszych beckapow. Dla pewności zrobię zdjęcie jak wygląda u mnie informacja o przestrzeni dyskowej. Proszę specjalistów o potwierdzenie czy faktycznie zabieg przeniesienia na pendriva się powiódł.
Z gory dziekuje.

Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.

Error in mount_storage - odtworzenie backupu 2015/03/10 09:47 #11207

  • Zbychu
  • Senior
  • Zbychu
  • Offline
  • Postów: 872
  • Pomógł: 107

  • KODI: Najnowsza Beta
  • OS: OpenElec, W7-64
  • NAS: TAK
  • MySQL: TAK
  • Sterowanie: Piloty: Logitech 300i, Medion x10, Key: Logitech k400, Android Remore: Yatse
  • HTPC: 2xPC + RPi, czasem Android
Z tego co widzę to nie przeniosles jeszcze systemu na pendrive ?
Wczesniej napisales ze miales, a skoro miales to backupy sa na pendrive (gdzie wczesniej mapowal sie folder /storage)

Zrob to samo teraz lub przekopiuj sobie backupy z USB do /storage/backups - jak pokazano na filmiku który podałem wcześniej
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.
Moderatorzy: Regss, zet120, Admin
Zasilane przez Forum Kunena :: Diseño Zaragoza

Aby kontynuować, pokaż nam kim jesteś