KODI Fanklub Polska

Witamy, Gość
Nazwa użytkownika: Hasło: Zapamiętaj mnie

TEMAT: problem podczas konfiguracji

problem podczas konfiguracji 2013/10/31 18:25 #6535

  • radek79
  • Junior
  • radek79
  • Offline
  • Postów: 2
  • Pomógł: 0

witam prosze o pomoc mój sprzet to media droid mt 7001 mam na nim zainstalowane czyste xbmc ze strony pivos mój problem polega na tym ze nie potrafie zmienic domyslnego playera na amlplayer do poloczenia sie z kasola urzywam programu putty
login :root
password:letmein
bez problemu loguje sie do kąsoli kolejne logi w putty
[root@buildroot/root]# ls
[root@buildroot/root]# cd .xbmc
[root@buildroot/root]# cd userdata
[root@buildroot/root]# vi advancedsettings.xml
i po kliknieciu enter wyskakuja takie pionowe
~
~
~
~
jest ich 23 a nastepnie jest napis:
-advancedsettings.xml 1/1 100%
nastepnie wklejam ustawienia i nic sie nie dzieje dalej

<advancedsettings>
<video>
<defaultplayer> amlplayer </defaultplayer>
</video>
</advancedsettings>

i nie mam pojecia co mam dalej zrobic czy był by ktoś kto by mi pomógł z góry dziekuje i pozdrawiam
Ostatnio zmieniany: 2013/10/31 18:38 przez radek79. Powód: bła
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.

problem podczas konfiguracji 2013/10/31 19:26 #6536

  • Zbychu
  • Senior
  • Zbychu
  • Offline
  • Postów: 872
  • Pomógł: 101

  • KODI: Najnowsza Beta
  • OS: OpenElec, W7-64
  • NAS: TAK
  • MySQL: TAK
  • Sterowanie: Piloty: Logitech 300i, Medion x10, Key: Logitech k400, Android Remore: Yatse
  • HTPC: 2xPC + RPi, czasem Android
edytor vi jest trochę zakręcony dla początkujących (jeśli dobrze pamiętam żeby nagrac plik należy wdusić ESC i później wklepać "zz")
Nie znam Pivosa ale czy nie masz tam edytora "nano" ?

Generalnie zamiast tych wszystkich twoich zaklęć powinno wystarczyć wpisanie
nano .xbmc/userdata/advancedsettings.xml



Ostatnio zmieniany: 2013/10/31 19:29 przez Zbychu.
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.

problem podczas konfiguracji 2013/10/31 21:24 #6537

  • radek79
  • Junior
  • radek79
  • Offline
  • Postów: 2
  • Pomógł: 0

dziekuje za odpowiedz mam skopiowałem to polecenie które pan napisał do putty i wyskoczyło mi okno terminalu GNU nano 2.2.6 czy mógł by mi pan napisac co mam dalej zrobic aby zmienic domyslny player na amlplayer jeszce raz dziekuje za poswiecony czas
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.
Moderatorzy: Regss, zet120, Admin
Zasilane przez Forum Kunena :: Diseño Zaragoza

Aby kontynuować, pokaż nam kim jesteś