KODI Fanklub Polska

Witamy, Gość
Nazwa użytkownika: Hasło: Zapamiętaj mnie

TEMAT: OpenELEC v5 + tether (AccessPoint) problem

OpenELEC v5 + tether (AccessPoint) problem 2015/01/05 12:31 #10559

  • kobrawerde
  • Bywalec
  • kobrawerde
  • Offline
  • Postów: 258
  • Pomógł: 30

  • KODI: Kodi 16 Jarvis
  • OS: LibreELEC-Mod-uvcvideo-7.0.2 / Linux Mint 18 Sarah
  • Sterowanie: OrigenAE RC153 / Streacom ST-IRPB
  • HTPC: LibreELEC (AeonNOX) / AT5IONT-I
Posiadam kartę wifi TP-Link (TL-WN722N) ..która pracuje dość dobrze w systemie OE. Zwłaszcza na OE v4.0.7 nigdy nie miałem z nią problemu. Na OE v5(stable) niestety opcja Tether (AccessPoint) działa dość dziwnie tzn tworzy po restarcie systemu proces :
/ usr / sbin / connmand -nr --config = / etc / module CONNMAN / main.conf
który obciąża procesor o dodatkowe ( moim zdaniem niepotrzebne ) 25% ?
Co prawda można nie korzystać z opcji tether ale w moim przypadku sprawdza się dobrze bo htpc stoi dość daleko od routera z wifi i siła sygnału jest słaba.
Dodatkowo po włączeniu opcji tether / po restarcie nie mogę wejść w opcje : OpenELEC configuration: Sieć / połączenia
aby np. wyłączyć : wifi / tether ? ...pomaga tylko usunięcie pliku /storage/.cache/connman/settings ( i restart systemu)
Co prawda udało mi się obejść ten ....felerny problem dziwną kombinacją skryptu i dodatkowego pliku
ale może ktoś spotkał się z tym ...a może zna lepsze i prostsze rozwiązanie.
moje wpisy:
/storage/.config/autostart.sh
#!/bin/sh
(sleep 90; \
connmanctl tether wifi on; \
)&
cp /etc/connman/main.conf /storage/.config/connman_main.conf
zmieniamy na : PersistentTetheringMode = false
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.
Moderatorzy: Regss, zet120, Admin
Zasilane przez Forum Kunena :: Diseño Zaragoza

Aby kontynuować, pokaż nam kim jesteś