KODI Fanklub Polska

Witamy, Gość
Nazwa użytkownika: Hasło: Zapamiętaj mnie

TEMAT: Błąd po pierwszym uruchomieniu XBMC

Błąd po pierwszym uruchomieniu XBMC 2014/05/20 08:38 #9074

  • jac0205
  • Junior
  • jac0205
  • Offline
  • Postów: 29
  • Pomógł: 0

  • KODI: Frodo 12
  • OS: Windows 7 64bit
  • Sterowanie: Pilot Harmony 650
  • HTPC: składak z AMD na pokładzie
Witam.

Przy pierwszym uruchomieniu programu (pierwszym przy każdorazowym odpaleniu komputera) XBMC działa kilka minut po czym wywala błąd (niezależnie od tego czy jakiś materiał jest odtwarzany czy nie):

Podpis problemu:
Nazwa zdarzenia problemu: APPCRASH
Nazwa aplikacji: XBMC.exe
Wersja aplikacji: 12.1.0.0
Sygnatura czasowa aplikacji: 51461cf6
Nazwa modułu z błędem: ntdll.dll
Wersja modułu z błędem: 6.1.7600.16385
Sygnatura czasowa modułu z błędem: 4a5bdb3b
Kod wyjątku: c0000005
Przesunięcie wyjątku: 0002dd7e
Wersja systemu operacyjnego: 6.1.7600.2.0.0.256.1
Identyfikator ustawień regionalnych: 1045
Dodatkowe informacje 1: e8ad
Dodatkowe informacje 2: e8adce1c2b9e7be834b4063ac3c53863
Dodatkowe informacje 3: e8ad
Dodatkowe informacje 4: e8adce1c2b9e7be834b4063ac3c53863

Po zamknięciu programu i ponownym uruchomieniu wszystko jest OK. Sytuacja pojawiła się znikąd, nic nie aktualizowałem. Być może pomogłaby reinstalka ale zarchiwizowana baza danych XBMC nie bardzo chce się wczytać potem tak jak powinna. Więc to jest ostateczność. Gdzie przyczyna takiego zachowania ?
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.

Błąd po pierwszym uruchomieniu XBMC 2014/05/20 08:47 #9076

  • Maciey
  • Senior
  • Maciey
  • Offline
  • Postów: 1213
  • Pomógł: 89

  • KODI: Kodi 14.0 “Helix”
  • OS: W7-64, OpenElec
  • NAS: Tak
  • MySQL: Tak
  • Sterowanie: Logitech 300i
  • HTPC: PC (SSD,AMD, RADEON) + RPi
Wrzuć log XBMC



Zanim zapytasz - czytaj: TO. Logi wklejaj TUTAJ.
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.

Błąd po pierwszym uruchomieniu XBMC 2014/05/21 08:58 #9089

  • jac0205
  • Junior
  • jac0205
  • Offline
  • Postów: 29
  • Pomógł: 0

  • KODI: Frodo 12
  • OS: Windows 7 64bit
  • Sterowanie: Pilot Harmony 650
  • HTPC: składak z AMD na pokładzie
Włączyłem opcję zapisu błędów w XBMC i jak na złość program zaczął działać póki co normalnie. Restartowałem wczoraj komputer kilkanaście razy i nic - żadnych błędów w działaniu. (??)

Poczekamy - zobaczymy...
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.
Moderatorzy: Regss, zet120, Admin
Zasilane przez Forum Kunena :: Diseño Zaragoza

Aby kontynuować, pokaż nam kim jesteś