KODI Fanklub Polska

Witamy, Gość
Nazwa użytkownika: Hasło: Zapamiętaj mnie
Zanim zadasz pytanie upewnij się że przeczytałeś: kodi.org.pl/index.php/component/content/...nim-zaczniesz-z-xbmc
  • Strona:
  • 1
  • 2

TEMAT: xmltv polskie stacje TV w XBMCBuntu

xmltv polskie stacje TV w XBMCBuntu 2012/09/09 20:13 #1661

  • Ludvik
  • Junior
  • Ludvik
  • Offline
  • Postów: 58
  • Pomógł: 7

Chyba dobry dział?
Dotyczy wtyczki TV Guide dla polskich kanałów TV. Do tego użyłem TVxb Version 2.0009,
www.teleman.pl. oraz do ikonek lub jak kto woli logów stacji TV z www.lyngsat-logo.com.


Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.
Za tę wiadomość podziękował(a): Maciey, Merfi1500

xmltv polskie stacje TV w XBMCBuntu 2012/09/10 02:44 #1664

  • Maciey
  • Senior
  • Maciey
  • Offline
  • Postów: 1213
  • Pomógł: 89

  • KODI: Kodi 14.0 “Helix”
  • OS: W7-64, OpenElec
  • NAS: Tak
  • MySQL: Tak
  • Sterowanie: Logitech 300i
  • HTPC: PC (SSD,AMD, RADEON) + RPi
Dobry dział - dzięki za podzielenie sie !



Zanim zapytasz - czytaj: TO. Logi wklejaj TUTAJ.
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.

xmltv polskie stacje TV w XBMCBuntu 2012/09/10 07:36 #1666

  • Merfi1500
  • Junior
  • Merfi1500
  • Offline
  • Postów: 6
  • Pomógł: 0

Podzieliłbys się, jak zrobiłeś, pododawałeś do TvGuide te Polskie informacje?
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.

xmltv polskie stacje TV w XBMCBuntu 2012/09/10 07:59 #1667

  • Ludvik
  • Junior
  • Ludvik
  • Offline
  • Postów: 58
  • Pomógł: 7

Podziele się.
Najpierw trzeba wygenerować plik xmltv.xml za pomocą TVxb.
TVxb Version 2.0009
Oczywiście musisz zmodyfikować ten plik pod swój system. Ja używam wersji pod windowsa.
Mój plik TVxb.ini.

Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]
Ostatnio zmieniany: 2012/11/08 09:13 przez Maciey.
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.
Za tę wiadomość podziękował(a): Merfi1500

xmltv polskie stacje TV w XBMCBuntu 2012/09/12 10:40 #1695

  • Merfi1500
  • Junior
  • Merfi1500
  • Offline
  • Postów: 6
  • Pomógł: 0

Wiem, że to zawracanie dupy, ale super byłoby, jakbyś wysłał mi wiadomość ze skopiowanym całym programem, wszystkich stacji. Bawiłem się w dodawanie, ale schodzi niesamowicie długo. Dziękuje pięknie;)
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.

xmltv polskie stacje TV w XBMCBuntu 2012/09/12 11:53 #1696

  • jatrn
  • Junior
  • jatrn
  • Offline
  • Postów: 19
  • Pomógł: 6

Jesli komus nie chce sie samemu generowac pliku XMLTV, to pod adresem
www.jatrn.com/xbmc/epg.xml
znajduje sie codziennie nowy program telewizyjny na nablizsze siedem dni.
Pozdrawiam
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.
Za tę wiadomość podziękował(a): Ludvik, yanoosh, Merfi1500

xmltv polskie stacje TV w XBMCBuntu 2012/09/12 12:30 #1697

  • Ludvik
  • Junior
  • Ludvik
  • Offline
  • Postów: 58
  • Pomógł: 7

Dzięki za loga do kanałów dla jatrn :woohoo:
Ostatnio zmieniany: 2012/09/12 12:33 przez Ludvik.
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.

xmltv polskie stacje TV w XBMCBuntu 2012/09/12 18:53 #1699

  • zet120
  • Moderator
  • zet120
  • Offline
  • Postów: 338
  • Pomógł: 35

  • KODI: 16
  • OS: Linux, Mac OS X, FreeBSD
  • Sterowanie: Pilot z Lidla - SilverCrest SFB 10.1 C3
  • HTPC: AsRock A330ION | DVBSky s960 | TBS5922
Panowie działa u Was ten plik, do którego link podał jatrn?
Pytam ponieważ u mnie tylko No valid XMLTV files found
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.

xmltv polskie stacje TV w XBMCBuntu 2012/09/12 19:14 #1701

  • Merfi1500
  • Junior
  • Merfi1500
  • Offline
  • Postów: 6
  • Pomógł: 0

Dzięki, tylko jak to dodać do TvGuide?
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.

xmltv polskie stacje TV w XBMCBuntu 2012/09/12 20:43 #1702

  • jatrn
  • Junior
  • jatrn
  • Offline
  • Postów: 19
  • Pomógł: 6

zet120 napisał:
Panowie działa u Was ten plik, do którego link podał jatrn?
Pytam ponieważ u mnie tylko No valid XMLTV files found

Cos sie spieprzylo. Wsadzilem poprawiony plik, sprobuj sciagnac go jeszcze raz
Ostatnio zmieniany: 2012/09/12 20:45 przez jatrn.
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.

xmltv polskie stacje TV w XBMCBuntu 2012/09/12 21:09 #1703

  • zet120
  • Moderator
  • zet120
  • Offline
  • Postów: 338
  • Pomógł: 35

  • KODI: 16
  • OS: Linux, Mac OS X, FreeBSD
  • Sterowanie: Pilot z Lidla - SilverCrest SFB 10.1 C3
  • HTPC: AsRock A330ION | DVBSky s960 | TBS5922
Z tym nowym plikiem też "cuś" nie tak, po ściągnięciu ma 0B
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.

xmltv polskie stacje TV w XBMCBuntu 2012/09/12 21:14 #1704

  • Merfi1500
  • Junior
  • Merfi1500
  • Offline
  • Postów: 6
  • Pomógł: 0

Mi zajmuje prawidłowo 14mb; wejdź na www.jatrn.com/xbmc/ i tam kliknij prawy zapisz jako. Jednakże w TvGuide, po dodaniu, po Loading Data from external source- It was not possible to load program data.. :/
Ostatnio zmieniany: 2012/09/12 21:20 przez Merfi1500.
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.

xmltv polskie stacje TV w XBMCBuntu 2012/09/12 21:27 #1707

  • zet120
  • Moderator
  • zet120
  • Offline
  • Postów: 338
  • Pomógł: 35

  • KODI: 16
  • OS: Linux, Mac OS X, FreeBSD
  • Sterowanie: Pilot z Lidla - SilverCrest SFB 10.1 C3
  • HTPC: AsRock A330ION | DVBSky s960 | TBS5922
W takim razie robię coś nie tak, ponieważ u mnie niezmiennie:
No valid XMLTV files found
klikam OK i czarny ekran. :(
Ostatnio zmieniany: 2012/09/12 21:28 przez zet120.
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.

xmltv polskie stacje TV w XBMCBuntu 2012/09/13 00:52 #1711

  • Merfi1500
  • Junior
  • Merfi1500
  • Offline
  • Postów: 6
  • Pomógł: 0

Wrzuć plik w jakąś prostą lokalizację, np na c:\ i potem wybierz to w tvguide w lokalizacji xml.
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.

xmltv polskie stacje TV w XBMCBuntu 2012/09/13 06:16 #1712

  • zet120
  • Moderator
  • zet120
  • Offline
  • Postów: 338
  • Pomógł: 35

  • KODI: 16
  • OS: Linux, Mac OS X, FreeBSD
  • Sterowanie: Pilot z Lidla - SilverCrest SFB 10.1 C3
  • HTPC: AsRock A330ION | DVBSky s960 | TBS5922
Panowie to może zacznijmy od początku...
Której wtyczki do XBMC używacie, czy tej z oficjalnego repozytorium czyli TV Guide 1.3.5
wiki.xbmc.org/index.php?title=Add-on:TV_Guide
czy może jednak TV Guide XMLTV 0.1.6:
forum.xbmc.org/showthread.php?tid=85187
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.

xmltv polskie stacje TV w XBMCBuntu 2012/09/13 11:32 #1713

  • jatrn
  • Junior
  • jatrn
  • Offline
  • Postów: 19
  • Pomógł: 6

ja uzywam TvGuide w wersji 1.3.9 i potwierdzam ze EPG.XML generowany u mnie na serwerze jest spieprzony w lini 83636. Niesety nie moja wina, ale zrodel z ktorych XMLTV jest pobierany.
Sproboje szybko napisac jakis skrypt filtrujacy, a narazie usuwam plik z mojego serwera zeby nie robic zamieszania. Sorry.
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.

xmltv polskie stacje TV w XBMCBuntu 2012/09/13 14:30 #1714

  • jatrn
  • Junior
  • jatrn
  • Offline
  • Postów: 19
  • Pomógł: 6

Epg.xml zostal naprawiony. Niech ktos potwierdzi czy dziala.
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.
Za tę wiadomość podziękował(a): Merfi1500

xmltv polskie stacje TV w XBMCBuntu 2012/09/13 14:48 #1715

  • zet120
  • Moderator
  • zet120
  • Offline
  • Postów: 338
  • Pomógł: 35

  • KODI: 16
  • OS: Linux, Mac OS X, FreeBSD
  • Sterowanie: Pilot z Lidla - SilverCrest SFB 10.1 C3
  • HTPC: AsRock A330ION | DVBSky s960 | TBS5922
Działa. :)
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.

xmltv polskie stacje TV w XBMCBuntu 2012/09/13 14:58 #1716

  • jatrn
  • Junior
  • jatrn
  • Offline
  • Postów: 19
  • Pomógł: 6

Super, dzieki
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.
Za tę wiadomość podziękował(a): Merfi1500

xmltv polskie stacje TV w XBMCBuntu 2012/09/13 21:55 #1720

  • Merfi1500
  • Junior
  • Merfi1500
  • Offline
  • Postów: 6
  • Pomógł: 0

Również potwierdziam :) jeszcze raz dzięki :D
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.
  • Strona:
  • 1
  • 2
Moderatorzy: Regss, zet120, Admin
Zasilane przez Forum Kunena :: Diseño Zaragoza

Aby kontynuować, pokaż nam kim jesteś