KODI Fanklub Polska

Witamy, Gość
Nazwa użytkownika: Hasło: Zapamiętaj mnie
Zanim zadasz pytanie upewnij się że przeczytałeś: kodi.org.pl/index.php/component/content/...nim-zaczniesz-z-xbmc
  • Strona:
  • 1
  • 2
  • 3

TEMAT: Filmweb.pl scraper version="1.2.4"

Filmweb.pl scraper version="1.2.4" 2012/08/24 23:14 #1537

  • juki21
  • Junior
  • juki21
  • Offline
  • Postów: 1
  • Pomógł: 0

Witam!
czy tylko mi przestał działać ten scraper? wczoraj wszystko było ok:)
błąd " Nie można było pobrać informacji | Błąd łączenia ze zdalnym serwerem"
wtyczka zainstalowana z "repository.smuto-1.2.0"
czyżby zmiany na filmweb.pl są temu winne?
pzdr

EDIT:
SMUTO czekamy na Ciebie jak znajdziesz czas :)
Ostatnio zmieniany: 2012/10/31 20:01 przez Maciey.
Temat został zablokowany.

Odp: Filmweb.pl scraper version="1.2.4" 2012/08/25 08:23 #1539

  • aikon36
  • Junior
  • aikon36
  • Offline
  • Postów: 6
  • Pomógł: 0

Nie nie tylko Tobie :(
U mnie to samo



Temat został zablokowany.

Odp: Filmweb.pl scraper version="1.2.4" 2012/09/21 05:42 #1792

  • karlitoo
  • Junior
  • karlitoo
  • Offline
  • Postów: 54
  • Pomógł: 0

  • KODI: Openelec
  • NAS: Tak
  • Sterowanie: Logitech Harmony 900
witam podepne się pod temat bo nie wiem czy to tylko u mnie się dzieje .......ostatnio zuważyłem ,że pobieranie informacji trwa strasznie długo .....dla porównania sprawdzałem na zagranicznym scraperze i błyskawicznie informacje zostały sciągnięte ?? :(
Temat został zablokowany.

Odp: Filmweb.pl scraper version="1.2.4" 2012/09/21 11:10 #1795

  • icepajak
  • Junior
  • icepajak
  • Offline
  • Postów: 16
  • Pomógł: 1

U mnie też nie działa
Temat został zablokowany.

Odp: Filmweb.pl scraper version="1.2.4" 2012/10/23 10:03 #2164

  • bohman
  • Junior
  • bohman
  • Offline
  • Postów: 4
  • Pomógł: 0

u mnie również nie działa, informacje pobiera bardzo długo i brak opisu filmów:( poradził już ktoś sobie z tym problemem?
Temat został zablokowany.

Odp: Filmweb.pl scraper version="1.2.4" 2012/10/23 12:59 #2167

  • Maciey
  • Senior
  • Maciey
  • Offline
  • Postów: 1213
  • Pomógł: 87

  • KODI: Kodi 14.0 “Helix”
  • OS: W7-64, OpenElec
  • NAS: Tak
  • MySQL: Tak
  • Sterowanie: Logitech 300i
  • HTPC: PC (SSD,AMD, RADEON) + RPi
Jest to związane ze zmianami na stronie Filmweb'u, zob tutaj:
xbmc.org.pl/index.php/forum/7-XBMC-Toolb...gl%C4%85du.html#2158
Zanim zapytasz - czytaj: TO. Logi wklejaj TUTAJ.
Temat został zablokowany.

Filmweb.pl scraper version="1.2.4" 2012/10/31 17:02 #2276

  • Regss
  • MODERATOR
  • Regss
  • Offline
  • Postów: 581
  • Pomógł: 95

  • KODI: XBMC 13 Gotham
  • OS: Windows 7 x64
  • NAS: Nie
  • MySQL: Tak
  • Sterowanie: Medion X10, Logitech K360
We własnym zakresie poprawiłem scraper aby działał z nową wersją filmweb.pl. Wszystkie dane pobierane są poprawnie oprócz trailerów z czym na razie nie mogę sobie poradzić ponieważ raczkuję w temacie pisania scraperów. Mogę udostępnić swoją wersję jednak nie wiem czy nie lepiej było by aby najpierw Smuto rzucił na to okiem. Nie chcę wprowadzić więcej szkód niż pożytku w działanie scrapera chociaż moją sporą bazę obsługuje bez błędów.
Regss Add-ons Repository - Filmweb.pl Scraper, Movielib, Audio Profiles, Filmweb Trailery, Backup Watched, Tag Star Rating, Polskie Stacje, Show Image
Temat został zablokowany.
Za tę wiadomość podziękował(a): michal

Filmweb.pl scraper version="1.2.4" 2012/10/31 20:01 #2277

  • Maciey
  • Senior
  • Maciey
  • Offline
  • Postów: 1213
  • Pomógł: 87

  • KODI: Kodi 14.0 “Helix”
  • OS: W7-64, OpenElec
  • NAS: Tak
  • MySQL: Tak
  • Sterowanie: Logitech 300i
  • HTPC: PC (SSD,AMD, RADEON) + RPi
Myślę ze smiało możesz wrzucić do download z wyraźnym dopiskiem ze każdy instaluje na własne życzenia.

Z tego co wiem to Smuto jest mocno zajęty ostatnio więc nie wiem czy będzie miał czas na to zerknąć, a wiele osób czeka na tą poprawkę....
Zanim zapytasz - czytaj: TO. Logi wklejaj TUTAJ.
Temat został zablokowany.

Filmweb.pl scraper version="1.2.4" 2012/11/01 01:34 #2278

  • michal
  • Junior
  • michal
  • Offline
  • Postów: 1
  • Pomógł: 0

Czy można Ciebie prosić o podesłanie Twojej wersji tego scrapera - a najlepiej wystawienie go na download.
Temat został zablokowany.

Filmweb.pl scraper version="1.2.4" 2012/11/02 08:31 #2296

  • Maciey
  • Senior
  • Maciey
  • Offline
  • Postów: 1213
  • Pomógł: 87

  • KODI: Kodi 14.0 “Helix”
  • OS: W7-64, OpenElec
  • NAS: Tak
  • MySQL: Tak
  • Sterowanie: Logitech 300i
  • HTPC: PC (SSD,AMD, RADEON) + RPi
Zanim zapytasz - czytaj: TO. Logi wklejaj TUTAJ.
Temat został zablokowany.

Filmweb.pl scraper version="1.2.4" 2012/11/02 08:38 #2297

  • Zbychu
  • Senior
  • Zbychu
  • Offline
  • Postów: 872
  • Pomógł: 101

  • KODI: Najnowsza Beta
  • OS: OpenElec, W7-64
  • NAS: TAK
  • MySQL: TAK
  • Sterowanie: Piloty: Logitech 300i, Medion x10, Key: Logitech k400, Android Remore: Yatse
  • HTPC: 2xPC + RPi, czasem Android
U mnie działa. Dzieki Regss
Temat został zablokowany.

Filmweb.pl scraper version="1.2.4" 2012/11/05 22:48 #2354

  • smuto
  • Zasłużony
  • smuto
  • Offline
  • Postów: 187
  • Pomógł: 21

coś zacząłem pisać , patrzę a tu możemy mieć nowego bohatera

regss, nie krępuj się - to jest prosty drapacz, na 100% jak czegoś nie rozumiesz to jest to obsługa jakiegoś wyjątku występującego w 2 lub 3 filmach

możemy tutaj pogadać o konkretnych tagach, jak najbardzej pomogę chyba że nie będę pamiętał co miałem na myśli

nieoficjalnie tylko w repo smuto wersja 1.3.0 - bez naprawionej małej obsady i pełnej dla animacji

pozdr.
smuto
Temat został zablokowany.
Za tę wiadomość podziękował(a): Szczepan

Filmweb.pl scraper version="1.2.4" 2012/11/06 08:52 #2356

  • Regss
  • MODERATOR
  • Regss
  • Offline
  • Postów: 581
  • Pomógł: 95

  • KODI: XBMC 13 Gotham
  • OS: Windows 7 x64
  • NAS: Nie
  • MySQL: Tak
  • Sterowanie: Medion X10, Logitech K360
Dla kogoś kto nie miał o tym pojęcia nie był prosty, chociaż teraz staje się coraz prostszy.
Regss Add-ons Repository - Filmweb.pl Scraper, Movielib, Audio Profiles, Filmweb Trailery, Backup Watched, Tag Star Rating, Polskie Stacje, Show Image
Temat został zablokowany.

Filmweb.pl scraper 2012/11/07 10:18 #2378

  • smuto
  • Zasłużony
  • smuto
  • Offline
  • Postów: 187
  • Pomógł: 21

Nie ściąga jeszcze oceny z Filmwebu
<expression noclean="1">v:average[^,]+>([0-9]*),([0-9]*)</expression>
Spacja tam się schowała. Nie wiem czy wszędzie występuje więc bezpiecznie będzie:
<expression noclean="1">v:average[^,]+>\s?([0-9]*),([0-9]*)</expression>

a może bardziej bezpiecznie będzie

<expression noclean="1">v:average[^0-9]+([0-9]*),([0-9]*)</expression>
Nie ściąga też <outline>
Ja wymyśliłem coś takiego:
<expression fixchars="1">recenzje</a></h2>.*?class=bold>(.*?)</a>.*?class=text>(.*?)<</expression>

Tag <outline> - dla mnie to zawsze był zarys fabuły
preferowałbym takie coś
<RegExp input="$$6" output="&lt;outline&gt;\1&lt;/outline&gt;" dest="5+">
	<RegExp input="" output="Ten film nie ma jeszcze zarysu fabuły. Możesz go dodać." dest="6">
		<expression />
	</RegExp>
	<RegExp input="$$8" output="\1" dest="6">
		<RegExp input="$$1" output="\1" dest="8">
			<expression fixchars="1">class=filmPlot&gt;(.*?)&lt;/div</expression>
		</RegExp>
		<expression>(.+)</expression>
	</RegExp>
	<expression/>
</RegExp>

pozdr.
smuto
Temat został zablokowany.

Filmweb.pl scraper version="1.2.4" 2012/11/07 17:26 #2384

  • Regss
  • MODERATOR
  • Regss
  • Offline
  • Postów: 581
  • Pomógł: 95

  • KODI: XBMC 13 Gotham
  • OS: Windows 7 x64
  • NAS: Nie
  • MySQL: Tak
  • Sterowanie: Medion X10, Logitech K360
A dlaczego tak:
<RegExp input="$$6" output="&lt;outline&gt;\1&lt;/outline&gt;" dest="5+">
	<RegExp input="" output="Ten film nie ma jeszcze zarysu fabuły. Możesz go dodać." dest="6">
		<expression />
	</RegExp>
	<RegExp input="$$8" output="\1" dest="6">
		<RegExp input="$$1" output="\1" dest="8">
			<expression fixchars="1">class=filmPlot&gt;(.*?)&lt;/div</expression>
		</RegExp>
		<expression>(.+)</expression>
	</RegExp>
	<expression/>
</RegExp>

A nie poprostu tak:
<RegExp input="$$6" output="&lt;outline&gt;\1&lt;/outline&gt;" dest="5+">
	<RegExp input="" output="Ten film nie ma jeszcze zarysu fabuły. Możesz go dodać." dest="6">
		<expression />
	</RegExp>
	<RegExp input="$$1" output="\1" dest="6">
		<expression fixchars="1">class=filmPlot&gt;(.*?)&lt;/div</expression>
	</RegExp>
	<expression/>
</RegExp>

Jaka jest różnica?
Regss Add-ons Repository - Filmweb.pl Scraper, Movielib, Audio Profiles, Filmweb Trailery, Backup Watched, Tag Star Rating, Polskie Stacje, Show Image
Ostatnio zmieniany: 2012/11/07 17:32 przez Regss.
Temat został zablokowany.

Filmweb.pl scraper version="1.2.4" 2012/11/07 23:27 #2392

  • smuto
  • Zasłużony
  • smuto
  • Offline
  • Postów: 187
  • Pomógł: 21

w scraperze bufory są jak pudełka, można dodać do pudełka albo wymienić zawartość (nadpisać)

w Twoim tak poprostu przypadku gdy drugi RegExp nie zadziała (będzie pusty) to i tak wymienisz zawartość pudełka "6" na pusty więc po co wcześniej cokolwiek do niego wkładać

w Mojej propozycji - wkładam coś do '6', potem wkładam coś do '8', sprawdzam czy '8' nie jest pusta, jak nie jest to wymieniam zawartość '6' na tą z '8'. Jak jest pusta to zostaje to co w '6' było.

pozdr
smuto
Temat został zablokowany.

Filmweb.pl scraper version="1.2.4" 2012/11/08 19:28 #2402

  • Regss
  • MODERATOR
  • Regss
  • Offline
  • Postów: 581
  • Pomógł: 95

  • KODI: XBMC 13 Gotham
  • OS: Windows 7 x64
  • NAS: Nie
  • MySQL: Tak
  • Sterowanie: Medion X10, Logitech K360
Przecież jeśli drugi RegExp nie zadziała to będzie pusty i nie nadpisze bufora $$6 więc pozostanie w nim napis "Ten film nie ma..." z poprzedniego RegExp'a
Poza tym nie trzeba tworzyć dodatkowego bufora. Wydaje mi się że mój przykład jest wydajniejszy i po prostu krótszy chyba, że dalej nie mogę czegoś zrozumieć.

Pozdr.
Regss Add-ons Repository - Filmweb.pl Scraper, Movielib, Audio Profiles, Filmweb Trailery, Backup Watched, Tag Star Rating, Polskie Stacje, Show Image
Temat został zablokowany.

Filmweb.pl scraper version="1.2.4" 2012/12/01 18:01 #2710

  • mqx
  • Junior
  • mqx
  • Offline
  • Postów: 87
  • Pomógł: 2

Witam,
Mam taki problem: pobrałem poprawkę do scrapera Filmweb z działu download, umieściłem ją zgodnie z wskazówkami w katalogu addons/metadata.filmweb.pl/ zamiast starego pliku. Jedyne co się poprawiło, to obsada (działa ok), a opisów nie mam ("informacje fabuły niedostępne"). Może to coś związane z ustawieniami. Gdzieś mi świta ;) , że kiedyś już miałem podobny problem coś pozmieniałem w ustawieniach chyba biblioteki i działało. Niestety nie mogę sobie za bardzo przypomnieć jak to zrobić, może ktoś mi pomoże w tej sprawie. Z góry dzięki za pomoc.
Ostatnio zmieniany: 2012/12/01 18:12 przez mqx.
Temat został zablokowany.

Filmweb.pl scraper version="1.2.4" 2012/12/02 00:23 #2711

  • Zbychu
  • Senior
  • Zbychu
  • Offline
  • Postów: 872
  • Pomógł: 101

  • KODI: Najnowsza Beta
  • OS: OpenElec, W7-64
  • NAS: TAK
  • MySQL: TAK
  • Sterowanie: Piloty: Logitech 300i, Medion x10, Key: Logitech k400, Android Remore: Yatse
  • HTPC: 2xPC + RPi, czasem Android
Wydawalo mi sie ze Smuto naprawil swoj scraper i aktualizacja sama sie powinna pobrać, bez potrzeby teraz juz wrzucania poprawki @Regss ?

PS. Jak nie działa Ci to zawsze masz do wyboru zainstalowanie scrapera Filmweb-light by @Regss :)
Temat został zablokowany.

Filmweb.pl scraper version="1.2.4" 2012/12/02 10:51 #2714

  • Regss
  • MODERATOR
  • Regss
  • Offline
  • Postów: 581
  • Pomógł: 95

  • KODI: XBMC 13 Gotham
  • OS: Windows 7 x64
  • NAS: Nie
  • MySQL: Tak
  • Sterowanie: Medion X10, Logitech K360
Smuto poprawiał.
Wyrzuć całkowicie scraper i zainstaluj ponownie tylko z Repozytorium. Nie dodawaj poprawki z działu download.
Regss Add-ons Repository - Filmweb.pl Scraper, Movielib, Audio Profiles, Filmweb Trailery, Backup Watched, Tag Star Rating, Polskie Stacje, Show Image
Temat został zablokowany.
  • Strona:
  • 1
  • 2
  • 3
Moderatorzy: Regss, zet120, Admin
Zasilane przez Forum Kunena :: Diseño Zaragoza

Aby kontynuować, pokaż nam kim jesteś