KODI Fanklub Polska

Witamy, Gość
Nazwa użytkownika: Hasło: Zapamiętaj mnie
Zanim zadasz pytanie upewnij się że przeczytałeś: kodi.org.pl/index.php/component/content/...nim-zaczniesz-z-xbmc

TEMAT: YouTube nie działa

YouTube Padł 2012/12/30 16:42 #2950

  • flashw2k
  • Junior
  • flashw2k
  • Offline
  • Postów: 3
  • Pomógł: 0

Witam wtyczka Youtube nie działa /błąd skryptu xbmcbuntu 11 Eden

Ma może ktoś jakieś rozwiązanie
Ostatnio zmieniany: 2012/12/30 16:43 przez flashw2k.
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.

YouTube Padł 2012/12/30 17:02 #2951

  • omegajurek
  • Junior
  • omegajurek
  • Offline
  • Postów: 4
  • Pomógł: 3

-Apply the fix by opening C:\Users\<YourUserName>\AppData\Roaming\XBMC\addons\script.module.parsedom\lib\CommonFunction​s.py with your text editor of choice.
-Once you've done that find line:102
version = float(version)
-and change to:
version = float(version.split()[0])
-and save.
sprawdzone na xp i działa



Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.
Za tę wiadomość podziękował(a): Ludvik, pawel_z1, szala81

YouTube Padł 2013/01/04 23:21 #3047

  • golin
  • Junior
  • golin
  • Offline
  • Postów: 11
  • Pomógł: 1

w xbmcbuntu też działa. ścieżka jest podobna:

./home/%user_name%/XBMC\addons\script.module.parsedom\lib\CommonFunction​s.py

Pozostałe rzeczy bez zmian, czyli zmiana w lini 102 powoduje powrót działania wtyczki.
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.

YouTube Padł 2013/01/05 10:07 #3049

  • satman
  • Junior
  • satman
  • Offline
  • Postów: 85
  • Pomógł: 3

  • KODI: Kodi
  • OS: Windows 7, Android
  • NAS: nie
  • MySQL: nie
  • Sterowanie: Tak
  • HTPC: TV Box
Hmmmm, a u mnie YT dziala bez problemu, mimo, ze nic nie zmienialem. Malo tego: nie znajduje tego wyrazenia, ktore trzeba zmienic, jak to jest opisane powyzej.
Uzywam Frodo, Win7 64, YT plugin v. 3.3.0.
...
wlasnie ponownie uruchomilem XBMC i otrzymalem informacje, ze wtyczka jest uszkodzona ale nie wylaczylem jej, a YT nadal dziala.
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.

YouTube Padł 2013/01/06 12:22 #3065

  • flashw2k
  • Junior
  • flashw2k
  • Offline
  • Postów: 3
  • Pomógł: 0

Dzięki za pomoc faktycznie w eden zmiana pomogła , jeśli chodzi o frodo to wtyczka działa bez ingerencji
Ostatnio zmieniany: 2013/01/06 12:23 przez flashw2k.
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.

YouTube Padł 2013/01/06 14:43 #3068

  • Bobian
  • Junior
  • Bobian
  • Offline
  • Postów: 16
  • Pomógł: 0

Mi akurat wtyczka nie wyszukuje, po kliknięciu w opcję szukaj pokazuje się błąd skryptu plugin.youtube.video. Nie wiem co jest. Korzystam z frodo RC3
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.

YouTube Padł 2013/01/30 18:11 #3280

  • hrynio
  • Junior
  • hrynio
  • Offline
  • Postów: 86
  • Pomógł: 7

Youtube przestal mi dzialac od wersji rc3. Teraz na Frodo tez nie dziala.
Zmienilem za porada wyzej linie 102 w pliku CommonFunction​s.py ale nic to nie dalo.
Nie wazne czy jestem zalogowany na youtube czy tez nie, plugin mi nie dziala
Dostaje monit BLAD SKRYPTU PLUGIN VIDEO YOUTUBE
Plugin w wersji 4.4.1
Ostatnio zmieniany: 2013/01/30 18:13 przez hrynio.
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.

YouTube Padł 2013/02/03 12:49 #3337

mi tag że nie działa wyszukiwanie to samo co u kolegów wyżej macie już na to jakąś radę. wersja 12 xbmcbuntu

edit:

Znalazłem rozwiązanie na oficjalnym forum. Należy odszukać w pliku YouTubeStorage.py linijkę:
return key.encode("utf-8","ignore")

i zmienić na taki wpis
return key.decode("utf-8").encode("utf-8","ignore")
Ostatnio zmieniany: 2013/02/16 16:43 przez nocny łowca.
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.

YouTube Padł 2013/02/17 02:11 #3663

  • tebezoo
  • Junior
  • tebezoo
  • Offline
  • Postów: 4
  • Pomógł: 0

code.google.com/p/sd-xbmc/issues/detail?id=265

#3 nowinski...@gmail.com
Poprawiona wtyczka youtube forum.xbmc.org/showthread.php?tid=79487&page=296

Eden (XBMC 11) plugin zip: www.dropbox.com/l/SrdosdpacjeyvDgd
Frodo (XBMC 12) plugin zip: www.dropbox.com/l/axITMmdkQzSpIuDD

skasuj wtyczke i rozpakuj do addons
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.

YouTube Padł 2013/03/02 23:12 #3934

  • jarki
  • Junior
  • jarki
  • Offline
  • Postów: 17
  • Pomógł: 0

  • KODI: Helix
  • OS: windows 7 pro
  • Sterowanie: IPazzPort
Zrobiłem aktualizację wtyczki z poziomu XBCM i zaczęła działać. Wcześniej żadne wpisy i poprawki nie pomagały. (Wersja 12 Frodo)
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.

YouTube Padł 2013/03/20 17:59 #4131

  • ARTY
  • Junior
  • ARTY
  • Offline
  • Postów: 12
  • Pomógł: 1

Działa Wam w tej wtyczce "pobierz video" ? ...u mnie od jakiegoś czasu wyskakuje "preparing download" i na tym koniec... :(
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.

YouTube Padł 2013/03/21 08:00 #4141

  • mag125
  • Junior
  • mag125
  • Offline
  • Postów: 10
  • Pomógł: 1

Odinstaluj wtyczki: Youtube, Common plugin cache oraz Simple Downloader for xbmc plugin

Usuń pobrane wcześniej wtyczki:
w windows:
c:\Users\nazwa uzytkownika\AppData\Roaming\XBMC\addons\plugin.video.youtube
c:\Users\nazwa uzytkownika\AppData\Roaming\XBMC\addons\script.common.plugin.cache
c:\Users\nazwa uzytkownika\AppData\Roaming\XBMC\addons\script.module.simple.downloader

usuń ustawienia wtyczek (bez youtube):
w windows:
c:\Users\nazwa uzytkownika\AppData\Roaming\XBMC\userdata\addon_data\script.common.plugin.cache
c:\Users\nazwa uzytkownika\AppData\Roaming\XBMC\userdata\addon_data\script.module.simple.downloader

u mnie pomogło :)
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.
Za tę wiadomość podziękował(a): ARTY

YouTube Padł 2013/03/21 13:08 #4163

  • tebezoo
  • Junior
  • tebezoo
  • Offline
  • Postów: 4
  • Pomógł: 0

Ja poczekam na aktualizacje,niedługo ma naprawić

code.google.com/p/youtubexbmc/issues/detail?id=88

Hi, Google just broke the plugin with their latest javascript upgrades. A Fix is in the git repository, i'll have a fix out on or before the weekend.

If you're impatient you can find the fix here:
github.com/HenrikDK/youtube-xbmc-plugin/commits/master
it's a minor change really.

Regards HenrikDK
Ostatnio zmieniany: 2013/03/21 13:09 przez tebezoo.
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.

YouTube Padł 2013/03/21 14:21 #4166

  • bili
  • Junior
  • bili
  • Offline
  • Postów: 9
  • Pomógł: 5

Błąd jest w YouTubePlayer, aby to naprawić trzeba wprowadzić zmiany od lini 299 w "YouTubePlayer.py", lub zamienić "YouTubePlayer.py" w:
c:\Users\nazwa uzytkownika\AppData\Roaming\XBMC\addons\plugin.video.youtube\ YouTubePlayer.py

na ten:

www.dropbox.com/s/q3ykhe2vn4j2z3q/YouTubePlayer.py

pozdrawiam
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.
Za tę wiadomość podziękował(a): ARTY, tebezoo

YouTube Padł 2013/03/21 16:49 #4173

  • tebezoo
  • Junior
  • tebezoo
  • Offline
  • Postów: 4
  • Pomógł: 0

ktoś wie jak zrobić żeby filmy +18 odpalały?
bo wyskakuje mi w nich login,daje ok i nie wchodzi,z kazdym tak jest z youtube.
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.

YouTube Padł 2013/03/21 19:35 #4177

  • Maciey
  • Senior
  • Maciey
  • Offline
  • Postów: 1213
  • Pomógł: 77

  • KODI: Kodi 14.0 “Helix”
  • OS: W7-64, OpenElec
  • NAS: Tak
  • MySQL: Tak
  • Sterowanie: Logitech 300i
  • HTPC: PC (SSD,AMD, RADEON) + RPi
Wrzuciłem plik rownież do nas do Download: xbmc.org.pl/download/viewdownload/4-xbmc...uginy/87-youtube-fix
Zanim zapytasz - czytaj: TO. Logi wklejaj TUTAJ.
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.

YouTube Padł 2013/03/21 20:16 #4179

  • ARTY
  • Junior
  • ARTY
  • Offline
  • Postów: 12
  • Pomógł: 1

Niestety po podmianie pliku YoutubePlayer.py .... wtyczka padła mi zupełnie... teraz już nawet nie daje rady nic odtworzyć...:( Komunikat : nie udało się zlokalizować adresu url wideo
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.

YouTube Padł 2013/03/22 10:05 #4183

  • bili
  • Junior
  • bili
  • Offline
  • Postów: 9
  • Pomógł: 5

Z YouTube bywa różnie :(
Spróbuj zainstalować wersję 4.4.3b ( w załączniku ), nie wiem jaką masz w tej chwili

This message has an attachment file.
Please log in or register to see it.

Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.
Za tę wiadomość podziękował(a): ARTY, Harry_K, jimmypl

YouTube Padł 2013/03/22 13:52 #4192

  • ARTY
  • Junior
  • ARTY
  • Offline
  • Postów: 12
  • Pomógł: 1

miałem wersję 4.4.3 ... niestety sama instalacja v 4.4.3b nie pomogła ... po wielu kombinacjach zrobilem tak jak pisał mag125...czyli usunąłem wszystkie wskazane przez Niego wtyczki oraz ustawienia tych wtyczek... następnie zainstalowałem ponownie ver. 4.4.3b i wszystko wróciło do normy...czyli wtyczka odtwarza i pobiera. :) ....dziękuję Wam wszystki za pomoc
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.

YouTube Padł 2013/03/22 18:53 #4194

Witam wszystkich, jestem nowym użytkownikiem zarówno XBMC jak i xubuntu, próbowałem zainstalować wtyczkę (4.4.3b) z postu powyżej, ale otrzymuję komunikat "dependencies not met". Co robię nie tak?

edit
Rozwiązałem problem, pomogła edycja pliku YouTubePlayer.py.
Ostatnio zmieniany: 2013/03/22 19:37 przez Jarek Dobosz.
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.
Moderatorzy: Regss, zet120, Admin
Zasilane przez Forum Kunena :: Diseño Zaragoza

Aby kontynuować, pokaż nam kim jesteś