KODI Fanklub Polska

Witamy, Gość
Nazwa użytkownika: Hasło: Zapamiętaj mnie
Zanim zadasz pytanie upewnij się że przeczytałeś: kodi.org.pl/index.php/component/content/...nim-zaczniesz-z-xbmc

TEMAT: problem z dzialaniem wtyczek(blad skryptu...)

problem z dzialaniem wtyczek(blad skryptu...) 2012/07/11 09:41 #1346

  • bamboo
  • Junior
  • bamboo
  • Offline
  • Postów: 4
  • Pomógł: 0

witam...
mam taki problem,po zainstalowaniu xbmc na poczatku wszystko chodzi pieknie ,pluginy dzialaja i trwa to jakis czas...potem ani pogoda ani zadne inne wtyczki po prostu przestaja dzialac....blad skryptu ....na kazdej wtyczce bez wyjatku....
Wtyczek nie mam zainstalowanych duzo....pogoda,napisy,teksty piosenek,pare filmowych...
Problem znika po ponownej intalacji,ale na chwile...
pozdrawiam :)
Ostatnio zmieniany: 2012/11/29 19:19 przez Maciey.
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.

Odp: problem z dzialaniem wtyczek(blad skryptu...) 2012/07/13 10:19 #1348

  • bamboo
  • Junior
  • bamboo
  • Offline
  • Postów: 4
  • Pomógł: 0

widze ze tutaj nikt nie pomoze...



Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.

Odp: problem z dzialaniem wtyczek(blad skryptu...) 2012/07/13 15:18 #1349

  • Piter69
  • Junior
  • Piter69
  • Offline
  • Postów: 3
  • Pomógł: 0

witam jaką wersje masz zainstalowaną xbmc 11.eden jeśli tak to spróbuj zaktualizować wtyczki
może coś pomoże
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.

Odp: problem z dzialaniem wtyczek(blad skryptu...) 2012/07/13 22:57 #1353

  • bamboo
  • Junior
  • bamboo
  • Offline
  • Postów: 4
  • Pomógł: 0

nie pomaga to niestety...ponowna instalacja i hula ..mija jakis czas i ponownie to samo..
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.

Odp: problem z dzialaniem wtyczek(blad skryptu...) 2012/07/14 08:31 #1354

  • Piter
  • Autor Artykułów
  • Piter
  • Offline
  • Postów: 559
  • Pomógł: 51

  • KODI: Ostatni stabilny
  • OS: W10, OpenElec, Android, RRi
  • NAS: TAK
  • MySQL: TAK
  • Sterowanie: Logitech 300i, Logitech K400
  • HTPC: HTPC + RPi
To moze zainstaluj od nowa i wylacz aktualizacje automatyczne wtyczek ?
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.

Odp: problem z dzialaniem wtyczek(blad skryptu...) 2012/07/14 15:30 #1355

  • bamboo
  • Junior
  • bamboo
  • Offline
  • Postów: 4
  • Pomógł: 0

mam wszystko wlaczone ,po ostatniej instalce na razie hula..poczekam i zobacze
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.

problem z dzialaniem wtyczek(blad skryptu...) 2012/11/29 00:34 #2663

  • piteron
  • Junior
  • piteron
  • Offline
  • Postów: 4
  • Pomógł: 0

witajcie
może ktoś napisze krok po kroku co z ta pogoda zrobic
w wersji 9 wszystko działało jak trzeba ,to zachciało mi sie aktualizować ,w wersjii 11 nie działają mi wszystkie wtyczki
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.

problem z dzialaniem wtyczek(blad skryptu...) 2012/11/29 04:05 #2667

  • Maciey
  • Senior
  • Maciey
  • Offline
  • Postów: 1213
  • Pomógł: 85

  • KODI: Kodi 14.0 “Helix”
  • OS: W7-64, OpenElec
  • NAS: Tak
  • MySQL: Tak
  • Sterowanie: Logitech 300i
  • HTPC: PC (SSD,AMD, RADEON) + RPi
Które wtyczki Ci nie działają ?

PS to może iść za ciosem i zainstalować wersje 12 ?
Zanim zapytasz - czytaj: TO. Logi wklejaj TUTAJ.
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.

problem z dzialaniem wtyczek(blad skryptu...) 2012/11/29 19:43 #2686

  • piteron
  • Junior
  • piteron
  • Offline
  • Postów: 4
  • Pomógł: 0

fakt
pytanie zadane bez sensu
mam wersje 11 Eden
wszystko niby działa oprócz pogody,ściągam plugin dostawców pogody ale jak chce podac lokalizację mam od razu błąd skryptu
zainstalowałem tez plugin z forum ale niestety tez występuje ten problem
wersje 12 tez instalowałem tam jest o tyle dobrze że mogę podać lokalizację ale nistety po wejściu w pogodę nie mogę wybrać miasta
Ostatnio zmieniany: 2012/11/29 19:44 przez piteron.
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.

problem z dzialaniem wtyczek(blad skryptu...) 2012/11/29 19:57 #2687

  • Regss
  • MODERATOR
  • Regss
  • Offline
  • Postów: 551
  • Pomógł: 78

  • KODI: XBMC 13 Gotham
  • OS: Windows 7 x64
  • NAS: Nie
  • MySQL: Tak
  • Sterowanie: Medion X10, Logitech K360
Instalujesz czystą instalację czy nadpisujesz poprzednią wersję XBMC? Czasem różne błędy ze skryptami dodatków powoduje nazwa użytkownika która zawiera spacje w Windows. Najlepiej usuń stare XBMC później usuń pozostałości w c:\użytkownicy\[użytkownik]\AppData\Roaming\XBMC\ i zainstaluj czysty nowy XBMC.

Tylko zrób kopię biblioteki jeśli Ci na niej zależy.
Regss Add-ons Repository - Filmweb.pl Scraper, Movielib, Audio Profiles, Filmweb Trailery, Backup Watched, Tag Star Rating, Polskie Stacje, Show Image
Ostatnio zmieniany: 2012/11/29 19:57 przez Regss.
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.

problem z dzialaniem wtyczek(blad skryptu...) 2012/11/29 20:12 #2688

  • piteron
  • Junior
  • piteron
  • Offline
  • Postów: 4
  • Pomógł: 0

zawsze robię nowa instalkę
czyszczę rejestr i pliki z pozostałości
właśnie przed momentem zainstalowałem wersje z forum i niestety to samo
"błąd skryptu"
napisze więcej zainstalowałem czysta wersje 9 czyli ta z która nie miałem problemu i mamy to samo,z tym ze w tej wersji nie mogę zainstalować dostawców pogody bo mi wybija komunikat o uszkodzonej wtyczce
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.

problem z dzialaniem wtyczek(blad skryptu...) 2012/11/29 20:17 #2689

  • Regss
  • MODERATOR
  • Regss
  • Offline
  • Postów: 551
  • Pomógł: 78

  • KODI: XBMC 13 Gotham
  • OS: Windows 7 x64
  • NAS: Nie
  • MySQL: Tak
  • Sterowanie: Medion X10, Logitech K360
Spróbuj uruchomić XBMC w portable mode i zainstalować dodatek.
Utwórz w katalogu XBMC plik XBMC.txt i wkej do niego zawartość:
@ECHO OFF
start xbmc.exe -p
exit

Zapisz plik i zmień jego nazwę na XBMC.bat i uruchom XBMC przez ten plik.
Regss Add-ons Repository - Filmweb.pl Scraper, Movielib, Audio Profiles, Filmweb Trailery, Backup Watched, Tag Star Rating, Polskie Stacje, Show Image
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.

problem z dzialaniem wtyczek(blad skryptu...) 2012/11/29 20:31 #2691

  • piteron
  • Junior
  • piteron
  • Offline
  • Postów: 4
  • Pomógł: 0

nie mam opcji portable,w starszej wersji miale start full window,i windowed,tu tylko jedna ikona startuje
zrobiłem tak jak napisałeś i niestety
widać nie da sie ja juz straciłem cierpliwość
p/s
ogólnie coś dziwnego się dzieje wszystkie skrypty mi nie działają pobrałem kilka i wszystkie krzyczą błąd skryptu
miedzy innymi speed fan
widać na Viscie wszystko sie sypie
dzięki za pomoc ale chyba mój system nie jest kompatybilny z tym softem a szkoda bo fajnie sie z niego korzystało
Ostatnio zmieniany: 2012/11/29 20:57 przez piteron.
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.
Moderatorzy: Regss, zet120, Admin
Zasilane przez Forum Kunena :: Diseño Zaragoza

Aby kontynuować, pokaż nam kim jesteś