KODI Fanklub Polska

Witamy, Gość
Nazwa użytkownika: Hasło: Zapamiętaj mnie
Zanim zadasz pytanie upewnij się że przeczytałeś: kodi.org.pl/index.php/component/content/...nim-zaczniesz-z-xbmc

TEMAT: Problemy po podłączeniu routera

Problemy po podłączeniu routera 2014/08/10 15:50 #9615

  • frs
  • Junior
  • frs
  • Offline
  • Postów: 3
  • Pomógł: 0

Witam.
Mam następujący problem, pWersja oprogramowania sprzętowego routeraV1.1.0.20_1.0.1o podłaczeniu routera pomiedzy komputerem a modemem dostawcy internetu szybkość transmisji spadła a w niektórych serwisach (np. tvn player) wogóle nie odpala.
XBMC 12.2
Linux 3.11.10-100.fc18
router NETGEAR JNR1010v2 wersja oprogramowania sprzętowego routeraV1.1.0.20_1.0.1
połączenie po kablu lan
Wszystko inne (poza xbmc) działa dobrze łacze internetowe 8MB/1MB w sieci lokalnej jeszcze tylko 2 telefony po wifi wiec wolny transfer jest.
Może ktoś ma jakiś pomysł co poustawiać w routerze bo ja już nie mam :(

pozdrawiam
frs
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.

Problemy po podłączeniu routera 2014/08/11 22:46 #9622

  • Zbychu
  • Senior
  • Zbychu
  • Offline
  • Postów: 877
  • Pomógł: 107

  • KODI: Najnowsza Beta
  • OS: OpenElec, W7-64
  • NAS: TAK
  • MySQL: TAK
  • Sterowanie: Piloty: Logitech 300i, Medion x10, Key: Logitech k400, Android Remore: Yatse
  • HTPC: 2xPC + RPi, czasem Android
Troche nie ogarniam jak wyglada u Ciebie połaczenie i co ci z czym nie działa ?
czyzby to bylo tak:
modem adsl -> router (wifi) ->(LAN) -> komputer (xbmc) ?



Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.

Problemy po podłączeniu routera 2014/08/12 14:55 #9625

  • frs
  • Junior
  • frs
  • Offline
  • Postów: 3
  • Pomógł: 0

Wygląda to tak:
modem od kablówki (nie asdl)LAN-> router LAN-> komputer.
Ogólnie działa ale nie wszystkie wtyczki i dużo wolniej niż po podłaczeniu bespośrednim modem LAN-> komputer.

pozdro frs
Ostatnio zmieniany: 2014/08/12 14:56 przez frs.
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.

Problemy po podłączeniu routera 2014/08/12 14:58 #9626

  • Regss
  • MODERATOR
  • Regss
  • Offline
  • Postów: 584
  • Pomógł: 96

  • KODI: XBMC 13 Gotham
  • OS: Windows 7 x64
  • NAS: Nie
  • MySQL: Tak
  • Sterowanie: Medion X10, Logitech K360
Jakie wtyczki? Może od streamingu? Może jakiś port trzeba przekierować na komputer z XBMC. Przekieruj na chwilę wszystkie porty na IP komputera gdzie jest XBMC i sprawdź czy pomoże.
Regss Add-ons Repository - Filmweb.pl Scraper, Movielib, Audio Profiles, Filmweb Trailery, Backup Watched, Tag Star Rating, Polskie Stacje, Show Image
Ostatnio zmieniany: 2014/08/12 14:59 przez Regss.
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.

Problemy po podłączeniu routera 2014/08/12 16:55 #9629

  • Zbychu
  • Senior
  • Zbychu
  • Offline
  • Postów: 877
  • Pomógł: 107

  • KODI: Najnowsza Beta
  • OS: OpenElec, W7-64
  • NAS: TAK
  • MySQL: TAK
  • Sterowanie: Piloty: Logitech 300i, Medion x10, Key: Logitech k400, Android Remore: Yatse
  • HTPC: 2xPC + RPi, czasem Android
probowales kabelek ETH przepiac do innego portu na routerze / zmienic kable ?

PS rozumiem ze podlaczasz sie z modem u do routera portu LAN a nie WAN ?
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.

Re:Problemy po podłączeniu routera 2014/08/15 11:49 #9641

  • frs
  • Junior
  • frs
  • Offline
  • Postów: 3
  • Pomógł: 0

Po przekierowaniu wszystkich portów na komputer straciłem dostęp do internetu. Moden podłączam do portu WAN przy pomocy kabla LAN czyli skrętki komputer podłączałem do wszystkich portów LAN w routerze nic to nie zmieniło.
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.
Moderatorzy: Regss, zet120, Admin
Zasilane przez Forum Kunena :: Diseño Zaragoza

Aby kontynuować, pokaż nam kim jesteś