KODI Fanklub Polska

Witamy, Gość
Nazwa użytkownika: Hasło: Zapamiętaj mnie
Zanim zadasz pytanie upewnij się że przeczytałeś: kodi.org.pl/index.php/component/content/...nim-zaczniesz-z-xbmc

Uprzejmie prosimy o szczegółowe nadawanie nazwy tematu, by potem łatwo można było go znaleźć w wyszukiwarce ;-) Pamiętaj, że swoim tematem możesz pomóc komuś, kto będzie miał taki sam problem.

TEMAT: XBMC Odtważanie wideo (czarny ekran) [RESOLVED]

XBMC Odtważanie wideo (czarny ekran) [RESOLVED] 2012/08/20 23:48 #1513

  • sata11
  • Junior
  • sata11
  • Offline
  • Postów: 3
  • Pomógł: 0

Mam problem ponieważ XBMC przy próbie odtworzenia filmów na pełnym ekranie wyświetla tylko czarny ekran i słychać dźwięk. Po cofnięci do menu w tle widać odtważany film ,a po przejściu do trybu odtwarzania pełnoekranowego nie działa. To samo jest z pluginem youtube . weebtv. Reinstalacja programu nie pomogła. Nie wiem co może być nie tak. Czy macie jakiś pomysł jak to rozwiązać?? Platforma to Windows 7.
Ostatnio zmieniany: 2012/10/04 01:24 przez Maciey.
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.

XBMC Odtważanie wideo (czarny ekran) 2012/08/22 21:01 #1518

  • sata11
  • Junior
  • sata11
  • Offline
  • Postów: 3
  • Pomógł: 0

Trochę testów ,ale doszedłem dlaczego nie działało. Dla tych co mają ten sam problem. Trzeba w ustawieniach przestawić tryb renderowania.



Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.

XBMC Odtważanie wideo (czarny ekran) 2012/10/03 21:28 #2006

Witam, mogłbys powiedzieć co dokladnie zmieniłes i jak ustawiłes ? Wczesniej wszystko mi grało tak jak powinno, zrobiłem niedawno formata laptopa i teraz xbmc po dodaniu wtyczki weeb tv wyświetla tylko sam dźwięk bez obrazu, probuje wszystkiego i narazie bez skutku
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.

XBMC Odtważanie wideo (czarny ekran) 2012/10/04 00:10 #2007

  • sata11
  • Junior
  • sata11
  • Offline
  • Postów: 3
  • Pomógł: 0

Po kolei:
System
Ustawienia
Wideo
Odtwarzanie
I tam pierwsze "metoda renderowania" na Pixel shadery i akceleracje DXVA2 mam wyłączoną ,ale nie wiem czy to też domyślnie jest wyłączone. Więcej na razie nie przypominam sobie. Jak Ci zadziała to napisz ;)
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.

Odp: XBMC Odtważanie wideo (czarny ekran) [RESOLVED] 2012/10/04 03:48 #2008

Wielkie dzięki za pomoc, no teraz wszystko gra i śpiewa, zmieniłem opcje na pixel shaders i odznaczyłem akceleracje DXVA. Wkońcu sie udało ;)
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.
Moderatorzy: Regss, zet120, Admin
Zasilane przez Forum Kunena :: Diseño Zaragoza

Aby kontynuować, pokaż nam kim jesteś