KODI Fanklub Polska

Witamy, Gość
Nazwa użytkownika: Hasło: Zapamiętaj mnie
Zanim zadasz pytanie upewnij się że przeczytałeś: kodi.org.pl/index.php/component/content/...nim-zaczniesz-z-xbmc

Uprzejmie prosimy o szczegółowe nadawanie nazwy tematu, by potem łatwo można było go znaleźć w wyszukiwarce ;-) Pamiętaj, że swoim tematem możesz pomóc komuś, kto będzie miał taki sam problem.

TEMAT: modyfikacja głownego menu

modyfikacja głownego menu 2013/04/30 09:35 #4809

  • muppi_pl
  • Junior
  • muppi_pl
  • Offline
  • Postów: 1
  • Pomógł: 0

Witam
Używam juz od kilku lat xbmc od wersji 10 i cały czas borykam się z tym samym problemem.
Mam zainstalowane kilka skórek (oczywiście tylko te z możliwością własnej modyfikacji menu), w mam stworzone wcześnie pliki xml z poszczególnymi parametrami dla ANIME,DOKUMENT,FILMY HD,SERIALE,FILMY.
Niestety w każdej skórce jestem zmuszony do wyłączenia standardowych TV SHOW i MOVIES ponieważ jeżeli są włączone to w MOVIES mam razem i filmy hdd i zwykłe filmy sd, a w TV SHOWS mam seriale anime, seriale fabularne i nawet dokumenty.
Po stworzeniu jak wyżej pisałem tych poszczególnych xml (ANIME,DOKUMENT,FILMY HD,SERIALE,FILMY) mam wszystko ładnie rozdzielone. Ale tracę takie dodatki jak wyświetlanie ostatnio dodanych filmów/odcinków, nie ma też ostatnio oglądanych lub rozpoczętych.
I stąd moje pytanie. Czy jest możliwość dodać jakiś wpis do tych moich xml zeby mi wyświetlało interesujące mnie informacje? A może jest jeszcze jakaś inna opcja?

Załączam treść mojego xml FILMY HD:
<?xml version="1.0" encoding="UTF-8" standalone="yes" ?>
<smartplaylist type="movies">
<name>FILMY HD</name>
<match>one</match>
<rule field="path" operator="startswith">d:\FILMY HD\</rule>
<order direction="ascending">title</order>
</smartplaylist>

Wszystkie inne się identyczne z wyjątkiem ścieżek
Ostatnio zmieniany: 2013/05/01 10:22 przez muppi_pl.
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.

modyfikacja głownego menu 2013/07/07 17:37 #5331

  • Pwalkiew
  • Junior
  • Pwalkiew
  • Offline
  • Postów: 15
  • Pomógł: 0

mam pytanie mam juz zrobiony prxycisk a teraz np chciałbym zrobic skrot taki zeby odrazyu z tego przycisku właczało sie na przegaladarke np mozilla jak te skrot trzeba zrobic . Po za tym terz chciałbym zrobic przycisk do ipla ale zeby sie właczało z ipla ale tego co jest w xbmc jak to trzeba zrobic ten skrt napisać



Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.
Moderatorzy: Regss, zet120, Admin
Zasilane przez Forum Kunena :: Diseño Zaragoza

Aby kontynuować, pokaż nam kim jesteś