KODI Fanklub Polska

Witamy, Gość
Nazwa użytkownika: Hasło: Zapamiętaj mnie
  • Strona:
  • 1
  • 2

TEMAT: Sprzęt stacjonarny do xbmc z wyjściem audio cyfrowym

Sprzęt stacjonarny do xbmc z wyjściem audio cyfrowym 2013/07/15 21:33 #5371

  • bumbum35
  • Bywalec
  • bumbum35
  • Offline
  • Postów: 217
  • Pomógł: 11

  • KODI: 16 Isengard
  • OS: Openelec 6.3
  • Sterowanie: Philips Prestigo , Klawiatura Logitech
  • HTPC: HTPC na asrock z E350 w obudowie mini ITX
Ani raspberry ani little Black box nie posiadają wyjścia cyfrowego. Te na androidzie są do bani. Czy istnieje coś jeszcze w ładnej kompaktowej obudowie z xbmc i wyjściem coaxial lub optycznym? A może idzie postawić xbmc na fergusonie Ariva ? Jest na linuksie jakby co.

Przeszukałem całe allegro i nic nie znalazłem, ale pewien sprzedawca zaoferował mi takie urządzenie, Geniatech ATV310B z XBMC na dystrybucji Linux.
Standardowo jest na nim android, ale napisał ze wyrzuci androida i zainstaluje samo XBMC na dystrybucji linuxa.
Co wy na to bo sam juz nie wiem.

Wysłane z mojego ZP810 za pomocą Tapatalk 2
Ostatnio zmieniany: 2013/08/01 21:46 przez Zbychu.
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.

Sprzęt stacjonarny do xbmc z wyjściem audio cyfrowym 2013/07/17 12:49 #5382

  • brejhart
  • Junior
  • brejhart
  • Offline
  • Postów: 7
  • Pomógł: 0

  • KODI: Kodi 14.0 “Helix”
  • OS: Windows 7, Android
  • Sterowanie: Microsoft RC6
Geniatech na urządzenia z jednym rdzeniem udostępnia plik obrazu XBMC. Używasz albo Androida i XBMC bez wsparcia sprzętowego (na tę chwilę) bądź XBMC jako system i wtedy nie możesz korzystać z Androida, ale za to XBMC używa wsparcia sprzętowego.
W nowych wersjach dwurdzeniowych np. ATV520 bądź ATV1200 jest Android i XBMC jako aplikacja XBMC ze wsparciem sprzętowym (przynajmniej kilka źródeł tak twierdzi). Nie ma na te wersję za to dystrybucji softu z czystym XBMC.
Odnośnie wyjść audio to zobacz sobie to porównanie:
www.geniatech.com/news/newsletter/androi...omparison-table.html
ATV1200 różni się od ATV520 tylko posiadaniem dodatkowych wyjść.



Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.

Sprzęt stacjonarny do xbmc z wyjściem audio cyfrowym 2013/07/17 15:27 #5385

  • bumbum35
  • Bywalec
  • bumbum35
  • Offline
  • Postów: 217
  • Pomógł: 11

  • KODI: 16 Isengard
  • OS: Openelec 6.3
  • Sterowanie: Philips Prestigo , Klawiatura Logitech
  • HTPC: HTPC na asrock z E350 w obudowie mini ITX
Ok, wiem juz wszystko. Mam nawet ten obraz xbmc i instrukcje wgrania. www.geniatech.com/news/linux-xbmc-system...iatech-m3-models.asp wydaje się prosta, z menu recovery instalujemy wpierw plik "update_spi_mc_xbmc_20130306", a następnie po restarcie plik "update". restart i mamy xbmc ze sprzętowym wsparciem.
Ciekawe jestem tylko jak to działa na procesorze 800mhz z jednym rdzeniem.
Chociaz w sumie mój ferguson ariva ma realteka 750mhz i daje swobodnie rade z plikami nawet 1080p.
tutaj w dobrej cenie znalazłem www.mixeshop.com/atv310b-android-40-1080...cortex-a9_p1740.html
Ostatnio zmieniany: 2013/07/17 15:39 przez bumbum35.
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.

Sprzęt stacjonarny do xbmc z wyjściem audio cyfrowym 2013/08/01 21:13 #5496

  • bumbum35
  • Bywalec
  • bumbum35
  • Offline
  • Postów: 217
  • Pomógł: 11

  • KODI: 16 Isengard
  • OS: Openelec 6.3
  • Sterowanie: Philips Prestigo , Klawiatura Logitech
  • HTPC: HTPC na asrock z E350 w obudowie mini ITX
niestety sprzęt wystawiony juz na allegro. Juz drugi raz trace kasę i nie moge znależć. Na bluetimes mx5 straciłem 30pln, a geniatecha atv310b wystawiłem o ponad 100pln taniej niz u dystrybutora. Próbowałem nawet cos znależć powyzej tysiaca złotych i kurcze nie ma nic. Nie ma nigdzie zadnego sprzętu z xbmc. Przyjdzie mi poczekac, moze jakis mądry producent zlituje się i zechce zarobic wypuszczajac dobry odtwaracz z xbmc.
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.

Sprzęt stacjonarny do xbmc z wyjściem audio cyfrowym 2013/08/01 21:36 #5497

  • Regss
  • MODERATOR
  • Regss
  • Offline
  • Postów: 551
  • Pomógł: 78

  • KODI: XBMC 13 Gotham
  • OS: Windows 7 x64
  • NAS: Nie
  • MySQL: Tak
  • Sterowanie: Medion X10, Logitech K360
A jakie są Twoje wymagania co do sprzętu. Nie widzę początku tematu więc za bardzo nie jestem w temacie, ale dlaczego nie chcesz spróbować złożyć samemu czegoś na np. mini-ITX?
Regss Add-ons Repository - Filmweb.pl Scraper, Movielib, Audio Profiles, Filmweb Trailery, Backup Watched, Tag Star Rating, Polskie Stacje, Show Image
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.

Re:Sprzęt stacjonarny do xbmc z wyjściem audio cyfrowym 2013/08/02 06:49 #5502

  • marx
  • Autor Artykułów
  • marx
  • Offline
  • Postów: 793
  • Pomógł: 41

  • KODI: 15.2
  • OS: Linux Debian
  • NAS: Nie
  • MySQL: Tak
  • Sterowanie: Logitech Harmony
Właśnie, mini itx są teraz malutkie
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.

Sprzęt stacjonarny do xbmc z wyjściem audio cyfrowym 2013/08/02 08:06 #5503

  • bumbum35
  • Bywalec
  • bumbum35
  • Offline
  • Postów: 217
  • Pomógł: 11

  • KODI: 16 Isengard
  • OS: Openelec 6.3
  • Sterowanie: Philips Prestigo , Klawiatura Logitech
  • HTPC: HTPC na asrock z E350 w obudowie mini ITX
No własnie nie musi to byc malutkie. Te małe szkraby to takie za malutkie w porównaniu do mojego sprzetu audio.
wymagania mam takie
1.filmy max 720p ale wszystkie formaty
2 wyjscie audio cyfrowe (nie przez hdmi)
3 pilot na podczerwien by sterowac logitech harmony

i to wszystko.

to mini-itx to rozumiem komputer , wiec powinien sie szybko uruchamiać, max 1 minutę i sprawnie właczał xbmc żeby rodzina i dzieci sobie radzili.
znalazłem gotowy i nawet nie drogo
allegro.pl/mx-mini-itx-apu-2-x-2-7ghz-50...dmi-i3380206562.html
tylko problem by był z pilotem.
Ostatnio zmieniany: 2013/08/02 08:14 przez bumbum35.
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.

Sprzęt stacjonarny do xbmc z wyjściem audio cyfrowym 2013/08/02 08:17 #5504

  • Regss
  • MODERATOR
  • Regss
  • Offline
  • Postów: 551
  • Pomógł: 78

  • KODI: XBMC 13 Gotham
  • OS: Windows 7 x64
  • NAS: Nie
  • MySQL: Tak
  • Sterowanie: Medion X10, Logitech K360
A pilot nie ma odbiornika na USB?

Z uruchamianiem nie ma problemu. Usypiasz komputer zamiast wyłączać i wtedy wybudzenie trwa 2 sekundy. Zresztą wstanie XBMCUbuntu trwa pewnie chwilę ( nie testowałem). Szukasz tylko płyty z wyjściem S/PDIF i najlepiej jakąś zintegrowaną grafiką Radeona HD4xxx lub lepszy i sprzętowo zdekoduje Ci filmy 1080p.

Ja do niedawna jechałem na 1 rdzeniowym Athlonie 64 2Ghz i integrze HD4200. Pod windowsem XBMC chodziło na styk (mówie o poruszaniu się po menu) na standardowej skórce inne typu Aeon się przycinały. Ale HD4200 z DXVA2 puszczała filmy w 1080p i chodziły pięknie. Przypuszczam, że na tym sprzęcie pod XBMCUbuntu chodziło by znacznie lepiej.

Poszukaj jakiegoś 2 rdzeniowego i XBMC będzie fruwać.


Nie wiem czy APU to dobry pomysł - poczytaj. Może lepiej złożyć coś samemu na normalnym CPU.


Pytanie czy wszystko musi być nowe i czy ma to być pełny zestaw z dyskiem (nie wiem czy już posiadasz jakiś zewnętrzny). Jaka kwota mniej więcej to coś pomożemy. Czy ma to wyglądać ładnie czy to nie jest priorytet bo np. sprzęt stoi schowany?

Ja teraz kupiłem płytę microATX z C2D 2,66Ghz i 2GB RAM i śmiga pięknie. Dałem za to 200zł.
Regss Add-ons Repository - Filmweb.pl Scraper, Movielib, Audio Profiles, Filmweb Trailery, Backup Watched, Tag Star Rating, Polskie Stacje, Show Image
Ostatnio zmieniany: 2013/08/02 08:34 przez Regss.
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.
Za tę wiadomość podziękował(a): bumbum35

Sprzęt stacjonarny do xbmc z wyjściem audio cyfrowym 2013/08/02 11:18 #5506

  • bumbum35
  • Bywalec
  • bumbum35
  • Offline
  • Postów: 217
  • Pomógł: 11

  • KODI: 16 Isengard
  • OS: Openelec 6.3
  • Sterowanie: Philips Prestigo , Klawiatura Logitech
  • HTPC: HTPC na asrock z E350 w obudowie mini ITX
No ma wygladac ładnie bo bedzie to stało w salonie obok sprzętu audio, nowe nie musi byc ale obudowa raczej nowa. W sumie ten pilot mógłby zastapic jakąś malutka klawiatura .
Wsumie to zdecydowałem ze złoze sobie cos samemu, no ale potrzebował bym pomocy w wyborze komponentów.
Na poczatek obudowa z zasilaczem, potem płyta głowna z grafika i dobra karta dxwiękowa z spdif lub coaxial
Ostatnio zmieniany: 2013/08/02 11:26 przez bumbum35.
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.

Sprzęt stacjonarny do xbmc z wyjściem audio cyfrowym 2013/08/02 11:26 #5507

  • Regss
  • MODERATOR
  • Regss
  • Offline
  • Postów: 551
  • Pomógł: 78

  • KODI: XBMC 13 Gotham
  • OS: Windows 7 x64
  • NAS: Nie
  • MySQL: Tak
  • Sterowanie: Medion X10, Logitech K360
To jest dobre rozwiązanie kupić nową ładną obudowę a wsadzić podzespoły z drugiej ręki. Jeśli nie ma to być coś minimalistycznego w rozmiarze 17cmx17cm to można pomyśleć nad tańszymi płytami microATX których jest masa i wsadzić właśnie coś z C2D co jest bardzo tanie z drugiej ręki ma niskie TDP więc można cicho to chłodzić i radzi sobie bez problemu z XBMC i materiałami 1080p.

Co do pilota to masz pełno modeli harmony na USB lub całkiem dobrze sprawujący się x10 chociaż nie wygląda już tak dobrze jak przedstawiciele Logitecha.

Spróbuję coś Ci zaproponować jak znajdę dłuższą chwilę wolnego czasu.
Regss Add-ons Repository - Filmweb.pl Scraper, Movielib, Audio Profiles, Filmweb Trailery, Backup Watched, Tag Star Rating, Polskie Stacje, Show Image
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.

Sprzęt stacjonarny do xbmc z wyjściem audio cyfrowym 2013/08/02 11:28 #5508

  • bumbum35
  • Bywalec
  • bumbum35
  • Offline
  • Postów: 217
  • Pomógł: 11

  • KODI: 16 Isengard
  • OS: Openelec 6.3
  • Sterowanie: Philips Prestigo , Klawiatura Logitech
  • HTPC: HTPC na asrock z E350 w obudowie mini ITX
Mam harmony model 650, ale do tego potrzebny odbiornik, nie wiem czy istnieje wogóle taki odbiornik do PC.
a obudowa taka by stykła allegro.pl/obudowa-eurocase-micro-atx-mc...bez-i3423700121.html
Ostatnio zmieniany: 2013/08/02 11:33 przez bumbum35.
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.

Sprzęt stacjonarny do xbmc z wyjściem audio cyfrowym 2013/08/02 11:38 #5509

  • Regss
  • MODERATOR
  • Regss
  • Offline
  • Postów: 551
  • Pomógł: 78

  • KODI: XBMC 13 Gotham
  • OS: Windows 7 x64
  • NAS: Nie
  • MySQL: Tak
  • Sterowanie: Medion X10, Logitech K360
Do tej nie wejdzie zwykły zasilacz ATX, trzeba poszukać innego zasilacza albo innej obudowy.
Regss Add-ons Repository - Filmweb.pl Scraper, Movielib, Audio Profiles, Filmweb Trailery, Backup Watched, Tag Star Rating, Polskie Stacje, Show Image
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.

Sprzęt stacjonarny do xbmc z wyjściem audio cyfrowym 2013/08/02 11:40 #5510

  • bumbum35
  • Bywalec
  • bumbum35
  • Offline
  • Postów: 217
  • Pomógł: 11

  • KODI: 16 Isengard
  • OS: Openelec 6.3
  • Sterowanie: Philips Prestigo , Klawiatura Logitech
  • HTPC: HTPC na asrock z E350 w obudowie mini ITX
to poszukam z zasilaczem, ewentualnie zewnetrzny zasilacz.
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.

Sprzęt stacjonarny do xbmc z wyjściem audio cyfrowym 2013/08/02 13:30 #5511

  • bumbum35
  • Bywalec
  • bumbum35
  • Offline
  • Postów: 217
  • Pomógł: 11

  • KODI: 16 Isengard
  • OS: Openelec 6.3
  • Sterowanie: Philips Prestigo , Klawiatura Logitech
  • HTPC: HTPC na asrock z E350 w obudowie mini ITX
Znalazłem kilka obudów, najbardziej skłaniał bym się ku tej
allegro.pl/mala-obudowa-media-center-des...lot-i3424085988.html
Nie ze względu na cenę a wygląd i funkcjonalność.

Kolejno następnie
allegro.pl/obudowa-matx-modecom-feel-105...wwa-i3441381211.html tez bardzo zgrabna ładna i funkcjonalna.

nastepnie taka allegro.pl/thermaltake-sd200-270w-mediac...awa-i3432727931.html tylko ze już troche droga.

No i taki juz wypas allegro.pl/lc-power-ht-1001b-400wat-hit-nowosc-i3432117790.html drogo ale jesli warto by było to bym sie skusił tym bardziej ze jest pilot do niej.

Lub taka allegro.pl/obudowa-media-center-nox-htpc...k-2-i3416519779.html a zamiast pilota cos takiego allegro.pl/lenovo-multimedia-remote-n590...ysz-i3425355145.html lub po prostu klawiaturka bezprzewodowa logitech.strefamarek.allegro.pl/logitech...h-keyboard-k400.html

Co z tego najlepiej wybrać? Potem będe myslał o płycie.
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.

Sprzęt stacjonarny do xbmc z wyjściem audio cyfrowym 2013/08/02 13:32 #5512

  • Zbychu
  • Senior
  • Zbychu
  • Offline
  • Postów: 871
  • Pomógł: 95

  • KODI: Najnowsza Beta
  • OS: OpenElec, W7-64
  • NAS: TAK
  • MySQL: TAK
  • Sterowanie: Piloty: Logitech 300i, Medion x10, Key: Logitech k400, Android Remore: Yatse
  • HTPC: 2xPC + RPi, czasem Android
bumbum35 napisał:
Mam harmony model 650, ale do tego potrzebny odbiornik, nie wiem czy istnieje wogóle taki odbiornik do PC

Moim zdaniem wystarczy kupic odbiornik podczerwieni na USB i zamapować poleenia (np Even Ghostem, w Windows)

www.ebay.com/bhp/usb-infrared-receiver

Moj kolega kupił sobie pilot Microsoftu z odbiornikiem (MCE) cos w tym stylu:


I przestawil swojego harmony na MCE. I to na pewno działa


Co do zasilacza, takie male obudowy maja zasilacze zewn, pasywne (cos jak od laptopa) - chyba gdzies juz bylo u nas na forum o tym
Ostatnio zmieniany: 2013/08/02 13:35 przez Zbychu.
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.

Sprzęt stacjonarny do xbmc z wyjściem audio cyfrowym 2013/08/02 13:38 #5513

  • Regss
  • MODERATOR
  • Regss
  • Offline
  • Postów: 551
  • Pomógł: 78

  • KODI: XBMC 13 Gotham
  • OS: Windows 7 x64
  • NAS: Nie
  • MySQL: Tak
  • Sterowanie: Medion X10, Logitech K360
Zbychu napisał:
Moim zdaniem wystarczy kupic odbiornik podczerwieni na USB i zamapować poleenia (np Even Ghostem, w Windows)

www.ebay.com/bhp/usb-infrared-receiver

Tylko uwaga, aby nie kupić tanich podczerwieni które służą do transferu danych jak w starych telefonach. Ja wolę jednak pilota RC bo mogę trzymać pilota nawet pod kołdrą bez celowania w port co przy podczerwieni jest jednak konieczne.

To tych zewnętrznych zasilaczy jest jakaś przystawka do wewnątrz obudowy, czy obudowa musi być po prostu przystosowana do tego typu zasilaczy?

Dodano:
Proszę tu całkiem dobra promocja na płytę z prockiem do obudowy ITX:
www.morele.net/plyta-glowna-asrock-e350m...i-itx-e350m1-364399/

do tego 2GB RAMu za 60zł.

Obudowa z zasilaczem około 250zł i dysk bo nie wiem czy to też ma wchodzić do zestawu.
Regss Add-ons Repository - Filmweb.pl Scraper, Movielib, Audio Profiles, Filmweb Trailery, Backup Watched, Tag Star Rating, Polskie Stacje, Show Image
Ostatnio zmieniany: 2013/08/02 14:22 przez Regss.
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.

Sprzęt stacjonarny do xbmc z wyjściem audio cyfrowym 2013/08/02 15:14 #5514

  • bumbum35
  • Bywalec
  • bumbum35
  • Offline
  • Postów: 217
  • Pomógł: 11

  • KODI: 16 Isengard
  • OS: Openelec 6.3
  • Sterowanie: Philips Prestigo , Klawiatura Logitech
  • HTPC: HTPC na asrock z E350 w obudowie mini ITX
tutaj taniej www.kurtmedia.pl/product-pol-308438-ASRO...3-DDR3-Mini-ITX.html
Wielkie dzieki, po wczasach zamawiam tą płytkę i ram.
Napisz jeszcze które z tych obudów które podałem beda pasować? Ewentualnie czy taka www.kurtmedia.pl/product-pol-362287-Obud...X-bez-zasilacza.html bedzie dobra lub taka www.kurtmedia.pl/product-pol-360306-Obud...X-bez-zasilacza.html?
Mam tez dysk zewnętrzny, czy na razie będzie on mógł byc pod usb czy musi byc wewnętrzny?
No i jeszcze jakis moduł wifi musiałbym dokupic.
Ostatnio zmieniany: 2013/08/02 15:27 przez bumbum35.
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.

Sprzęt stacjonarny do xbmc z wyjściem audio cyfrowym 2013/08/02 18:38 #5516

  • Regss
  • MODERATOR
  • Regss
  • Offline
  • Postów: 551
  • Pomógł: 78

  • KODI: XBMC 13 Gotham
  • OS: Windows 7 x64
  • NAS: Nie
  • MySQL: Tak
  • Sterowanie: Medion X10, Logitech K360
IX-201 - Ta będzie ok
IX-202 - Ta też chociaż w jej opisie pisze, że to microATX ale wydaje mi się, że to błąd. Trzeba by spytać.

Właśnie miałem też pisać, że najlepiej zasilacz kupić osobno bo wtedy wie się co się kupuje a zasilacz to jednak ważna sprawa.

Dysk spokojnie może zostać zewnętrzny, nawet na nim możesz zainstalować XBMCUbuntu tu jednak muszą wypowiedzieć się inni którzy to robili bo ja nie mam doświadczenia. Na pewno płyta ma botowanie z USB więc ruszy też z pendrive.

Z pilotem/klawiaturą musisz się zastanowić co będzie dla Ciebie wygodniejsze mi się wydaje, że pilot to jednak pilot - mały, poręczny do codziennego użytkowania. Inni domownicy też sobie z nim dadzą radę. Przydała by się jednak czasem jakaś klawiatura do niektórych operacji. Ja polecam ze swojej strony Logitech K230. W pilotach nie mam doświadczenia bo mam taniego Mediona x10. Ale zdecydowanie wolę piloty RC bo nie muszę celować w odbiornik IR.

Wi-fi
Pytanie do czego? Tylko do internetu? To na USB są tanie karty - polecam TP-Linka. Chyba, że ma obsługiwać jakiś streaming czy download plików to trzeba pomyśleć nad dwukanałowym standardem N ale router musi to obsługiwać. Powiem szczerze, że z doświadczenia wiem że połączenie kablem to jednak kabel i jeśli jest taka możliwość to lepiej go stosować.

Dodano:
Ta IX-202-ITX jest chyba jednak microATX tak jest też podane na morele.net więc nie będzie pasować.
Pytanie czy na pewno wchodzą tam zasilacze ITX? Nie jest nigdzie podane.
Regss Add-ons Repository - Filmweb.pl Scraper, Movielib, Audio Profiles, Filmweb Trailery, Backup Watched, Tag Star Rating, Polskie Stacje, Show Image
Ostatnio zmieniany: 2013/08/02 18:57 przez Regss.
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.

Sprzęt stacjonarny do xbmc z wyjściem audio cyfrowym 2013/08/02 20:35 #5517

  • bumbum35
  • Bywalec
  • bumbum35
  • Offline
  • Postów: 217
  • Pomógł: 11

  • KODI: 16 Isengard
  • OS: Openelec 6.3
  • Sterowanie: Philips Prestigo , Klawiatura Logitech
  • HTPC: HTPC na asrock z E350 w obudowie mini ITX
ok, z wifi rezygnuje, w sumie mam kabel LAN podłaczony do Nbox-a NC+ wiec musiałbym sygnał rozdzielic na dwa. czy cos takiego będzie dobre www.kurtmedia.pl/product-pol-143583-ADAP...A-1-KABLU-EQUIP.html czy raczej jakis switch trzeba? Jesli co innego to co?
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.

Sprzęt stacjonarny do xbmc z wyjściem audio cyfrowym 2013/08/02 20:41 #5518

  • Regss
  • MODERATOR
  • Regss
  • Offline
  • Postów: 551
  • Pomógł: 78

  • KODI: XBMC 13 Gotham
  • OS: Windows 7 x64
  • NAS: Nie
  • MySQL: Tak
  • Sterowanie: Medion X10, Logitech K360
Ciekawe rozwiązanie nawet nie wiedziałem że coś takiego istnieje dlatego też się nie wypowiem bo nigdy nie stosowałem. Jeśli sieć w domu masz w standardzie 100Mbps to powinno wystarczyć chyba, że masz 1Gbps i przesyłasz dane do innego komputera lub NAS'a to warto pomyśleć nad 1Gbps bo prędkość jest wtedy jak byś kopiował z dysku na dysk.
Regss Add-ons Repository - Filmweb.pl Scraper, Movielib, Audio Profiles, Filmweb Trailery, Backup Watched, Tag Star Rating, Polskie Stacje, Show Image
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.
  • Strona:
  • 1
  • 2
Moderatorzy: Regss, zet120, Admin
Zasilane przez Forum Kunena :: Diseño Zaragoza

Aby kontynuować, pokaż nam kim jesteś