KODI Fanklub Polska

Witamy, Gość
Nazwa użytkownika: Hasło: Zapamiętaj mnie

TEMAT: Problemy z filmami po aktualizacji do HELIX

Problemy z filmami po aktualizacji do HELIX 2015/02/16 08:37 #10977

  • bumbum35
  • Bywalec
  • bumbum35
  • Offline
  • Postów: 224
  • Pomógł: 12

  • KODI: 16 Isengard
  • OS: Openelec 6.3
  • Sterowanie: Philips Prestigo , Klawiatura Logitech
  • HTPC: HTPC na asrock z E350 w obudowie mini ITX
Te filmy które odtwarzały idealnie na wersji Openelec Legacy 4.2.1, teraz na 5.0.0 tną jak diabli. To znaczy robi się zielony ekran, takie jakby wielkie piksele zielone. Ustawiałem juz wszystko i nic. Te same filmy na windowsie odtwarzają dobrze. Co jest grane? czyzby nowa wersja openelec jeszcze nie dopracowana była? Obstawiam ze to wina jakiś sterowników, bo na tej samej maszynie mam dwa systemy Openelec i windows i na windows chodzi dobrze. Na starym openelec tez.
Ostatnio zmieniany: 2015/02/16 08:43 przez bumbum35.
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.

Problemy z filmami po aktualizacji do HELIX 2015/02/16 13:01 #10982

  • Piter
  • Autor Artykułów
  • Piter
  • Offline
  • Postów: 561
  • Pomógł: 55

  • KODI: Ostatni stabilny
  • OS: W10, OpenElec, Android, RRi
  • NAS: TAK
  • MySQL: TAK
  • Sterowanie: Logitech 300i, Logitech K400
  • HTPC: HTPC + RPi
Ja tez mam problemy OE 5.x -jak napisalem ponizej zostaje jeszcze przez jakis czas na 4.x

xbmc.org.pl/forum/xbmc-linux/3694-openel...cinanie-obrazu#10978



Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.

Problemy z filmami po aktualizacji do HELIX 2015/02/19 15:17 #11017

  • bumbum35
  • Bywalec
  • bumbum35
  • Offline
  • Postów: 224
  • Pomógł: 12

  • KODI: 16 Isengard
  • OS: Openelec 6.3
  • Sterowanie: Philips Prestigo , Klawiatura Logitech
  • HTPC: HTPC na asrock z E350 w obudowie mini ITX
No niestety trzeba wrócic do starej poczciwej wersji 4.2.1, za duzo błędów jest w wersji Helix

P.S. Zmiana do 4.2.1 nie pomogła, dalej filmy odtwarzane były z zielonym tłem.
Przez przypadek zmieniłem skórkę z Rapier na stara Confluence i problem zniknął całkowicie.
Więc winę ponosi za to skóra "Rapier". Szkoda bo bardzo mi się podobała. Zawsze jak jakaś skóra mi się podoba to są w niej błędy i zawsze wracam do Confluence.

P.S. Problem znaleziony. Troche mi to zajęło czasu, ale winne jest dodatek w skórce Rapier, który wyświetla tapety podczas słuchania muzyki. Dodatek mozna włączać i wyłączać w ustawieniach skórki w zakładce media i muzyka. Nie wiem dlaczego to ma wogóle coś wspólnego z filmami bo to dodatek do muzyki no ale jednak ma bo sprawdzałem kilkakrotnie.

P.S. I problem znów się pojawił nie wiem dlaczego. Na skórce Confluence jest mniej dokuczliwy ale jest. Nie możliwe zeby sprzęt nie wyrabiał bo pokazuje ok. 15% zuzycia procesora, a filmy to zwykłe divx, rmvb wazace max 700mb.
Nie mam pojęcia co jest grane. Wrócę jeszcze do starej wersji 4.2.1

P.S. W starej wersji to samo. Już nie wiem o co chodzi. Po mału chyba sobie uświadamiam ze pozostaje jeszcze awaria sprzętowa.
tutaj film pokazujący te zielone i różowe plamy.
Jak myślicie, co to może być?
Ostatnio zmieniany: 2015/02/23 08:22 przez bumbum35.
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.
Moderatorzy: Regss, zet120, Admin
Zasilane przez Forum Kunena :: Diseño Zaragoza

Aby kontynuować, pokaż nam kim jesteś