Akceleracja sprzętowa 11 RC-2 „Eden”

  • klytek
  • Junior
  • Offline
  • Postów: 5
  • Pomógł: 0
Witam. Jak w temacie. Jak włączyć to w tej wersji XBMC? Zainstalowałem sobie i niestety filmy full hd rwią mi się strasznie. W poprzedniej wersji było ok

  • Maciey
  • Senior
  • Offline
  • Postów: 1213
  • Pomógł: 89
  • KODI: Kodi 14.0 “Helix
  • OS: W7-64, OpenElec
  • NAS: Tak
  • MySQL: Tak
  • Sterowanie: Logitech 300i
  • HTPC: PC (SSD,AMD, RADEON) + RPi
Jaką kartę graficzną posiadasz ?
Wrzuć screena co widzisz podczas odtwarzania filmu po naciśnięciu klawisza O

Sprawdzałeś to: wiki.xbmc.org/index.php?title=HOW-TO:Ena…_in_XBMC_for_Windows

?

  • klytek
  • Junior
  • Offline
  • Postów: 5
  • Pomógł: 0
Posiadam Nvidię ION. Niestety nie widzę w „Eden” opcji „allow hardware acceleration (dvva2)” i w tym właśnie problem:) we wcześniejszej wersji też mi cieło filmy lecz po włączeniu tej opcji problem od razu zniknął.

  • Maciey
  • Senior
  • Offline
  • Postów: 1213
  • Pomógł: 89
  • KODI: Kodi 14.0 “Helix
  • OS: W7-64, OpenElec
  • NAS: Tak
  • MySQL: Tak
  • Sterowanie: Logitech 300i
  • HTPC: PC (SSD,AMD, RADEON) + RPi
Masz zainstalowane najnowsze sterowniki ze strony producenta ?

  • klytek
  • Junior
  • Offline
  • Postów: 5
  • Pomógł: 0
jak najbardziej:)

  • Piter
  • Autor Artykułów
  • Offline
  • Postów: 561
  • Pomógł: 60
  • KODI: Ostatni stabilny
  • OS: W10, OpenElec, Android, RRi
  • NAS: TAK
  • MySQL: TAK
  • Sterowanie: Logitech 300i, Logitech K400
  • HTPC: HTPC + RPi
Kurcze – faktycznie – ja tez nie mam na Edenie DXVA!

U mnie nie tnie sie w prawdzie nic (wlaczone pixelshader’y i pełny de-interlace)
Poszperam za tym jeszcze…

  • klytek
  • Junior
  • Offline
  • Postów: 5
  • Pomógł: 0
Panowie już chyba wiem w czym problem. „Eden” mam postawiony na XP. Opcja DXVA po prostu znika. Zainstalowałem na win 7 i opcja DXVA jest. Wyczytałem że niestety XP tego nie obsługuje.

  • Maciey
  • Senior
  • Offline
  • Postów: 1213
  • Pomógł: 89
  • KODI: Kodi 14.0 “Helix
  • OS: W7-64, OpenElec
  • NAS: Tak
  • MySQL: Tak
  • Sterowanie: Logitech 300i
  • HTPC: PC (SSD,AMD, RADEON) + RPi
Niestety to prawda… I na W7 działa Ci szybciej niz na XP ?

  • klytek
  • Junior
  • Offline
  • Postów: 5
  • Pomógł: 0
Filmy odtwarzają się płynnie. Natomiast sam XBMC jest troszkę wolniejszy na win 7 niż na xp. I to mnie najbardziej boli ;/

  • Maciey
  • Senior
  • Offline
  • Postów: 1213
  • Pomógł: 89
  • KODI: Kodi 14.0 “Helix
  • OS: W7-64, OpenElec
  • NAS: Tak
  • MySQL: Tak
  • Sterowanie: Logitech 300i
  • HTPC: PC (SSD,AMD, RADEON) + RPi
Czytałem kilka postów ze czasem wylaczenie alceleracji i wlaczenie pixel shaderow lepiej działalo…

  • Maciey
  • Senior
  • Offline
  • Postów: 1213
  • Pomógł: 89
  • KODI: Kodi 14.0 “Helix
  • OS: W7-64, OpenElec
  • NAS: Tak
  • MySQL: Tak
  • Sterowanie: Logitech 300i
  • HTPC: PC (SSD,AMD, RADEON) + RPi
Klytek napisał:

Posiadam Nvidię ION. Niestety nie widzę w „Eden” opcji „allow hardware acceleration (dvva2)” i w tym właśnie problem :) we wcześniejszej wersji też mi cieło filmy lecz po włączeniu tej opcji problem od razu zniknął.

Btw próbowałeś u siebie tego ?

Wątek odzyskany z archiwalnej wersji strony.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.