Czego brakuje w XBMC ?

• Zbychu
  • Senior
  • KODI: Najnowsza Beta
  • NAS: TAK
  • MySQL: TAK
  • Sterowanie: Piloty: Logitech 300i, Medion x10, Key: Logitech k400, Android Remore: Yatse
  • HTPC: 2xPC + RPi, czasem Android

Proponuje zapodać ten temat aby każdy mógł się wypowiedzieć Czego mu brak w XBMC?
(Jakiej funkcjonalności) – być może inni znają jakieś rozszeżenie / plugin, albo zdolniejsi będą w stanie sami napisać podobny ?

• Zbychu
  • Senior
  • Sterowanie: Piloty: Logitech 300i, Medion x10, Key: Logitech k400, Android Remore: Yatse
Mi brakuje np zapisywania obrotu zdjecia tj jak raz obróce zdjecie aby to rotation sie zapisalo….

• Janko
  • Junior
  • KODI: 16.1
  • NAS: nie
  • MySQL: nie
  • Sterowanie: Pilot + myszka
  • HTPC: Fudzitsu Siemens scaleo ev
W XBMC brakuje wtyczek do uruchomienia wyświetlacza zamontowanego w multimedialnym kompie.

• Zbychu
  • Senior
Janko napisał:

W XBMC brakuje wtyczek do uruchomienia wyświetlacza zamontowanego w multimedialnym kompie.

Jaki wyswietlacz masz na myslii? (jakiego producenta)

• Janko
  • Junior
  • Sterowanie: Pilot + myszka
  • HTPC: Fudzitsu Siemens scaleo ev
Wyświetlacz jest zamontowany w fabrycznym komputerze FUJITSU-SIEMENS scaleo ev.
Model wyświetlacza to Futaba VFD, wyświetlacz jest widziany jako urządzenie USB, bez emulacji COM.

• Paul
  • Junior
Mimo krótkiego stażu jeśli chodzi o użytkowanie XBMC nasunęła mi się jedna rzecz.
Mianowicie gdy korzystamy z pilota w smartfonie i ktoś do nas dzwoni przychodzi na ekran powiadomienie o połączeniu i na czas rozmowy pauzowany jest odtwarzacz.
Dobrym rozwiązaniem byłoby gdyby przy próbie nawiązania z kimś połączenia “leciał” sygnał do komputera żeby na czas prowadzonej rozmowy wstrzymać odtwarzanie.
Pewnie nie wszyscy byliby z tego rozwiązania zadowoleni ale jako opcja do włączenia mogła by się taka funkcjonalność pojawić :)

• Zbychu
  • Senior
Faktycznie moglo by to być użyteczne
Aczkolwiek tutaj chyba niewiele poradzić akurat na to możemy – mozna by napisać do developerów XBMC w uwagach

• piniu
  • Junior
Mi brakuje pluginu do strony zalukaj.tv
Czy możliwe jest utworzenie tekiego plugina?

• mrknow
  • Junior
…..

• Maciey
  • Senior
  • KODI: Kodi 14.0 “Helix
  • NAS: Tak
  • MySQL: Tak
  • Sterowanie: Logitech 300i
  • HTPC: PC (SSD,AMD, RADEON) + RPi
piniu napisał:

Mi brakuje pluginu do strony zalukaj.tv
Czy możliwe jest utworzenie tekiego plugina?

Proszę… pisałem już wiele razy ze nie wspieramy / supportujemy tutaj serwisów streamingowych…

• satman
  • Junior
  • KODI: Kodi
  • Sterowanie: Tak
  • HTPC: TV Box
a ja nadal marze o Picassie. Chcialbym miec mozliwosc ogladania zdjec przygotowanych przez Picassa. Ale nie z albumu web, lecz z mojego dysku.

• Zbychu
  • Senior
satman napisał:

a ja nadal marze o Picassie. Chcialbym miec mozliwosc ogladania zdjec przygotowanych przez Picassa. Ale nie z albumu web, lecz z mojego dysku.

Dlaczego nie mozesz? Wystarczy dodac te katalogi do XBMC a w picassie nagrac zmiany ktore przeprowadziles na zdjeciach i masz to samo w XBMC

• Daniel
  • Junior
Przede wszystkim witam serdecznie, gdyż jest to mój pierwszy post na forum.

Jeżeli chodzi o funkcjonalność, którą chętnie zobaczyłbym w XBMC, to jest to obsługa Muzodajni (oczywiście w postaci pluginu) oraz funkcja karaoke z obsługą plików kfn.

• kredbud
  • Junior
Witam
Brakuje wtyczki umożliwiającej oglądanie cyfra+ online. Jestem abonentem cyfry i niestety nie mogę oglądać online ponieważ mam linuksa. Taka wtyczka bardzo by się przydała.

• auroxik
  • Junior
Dobry wieczór
mnie brakuje programu publicystycznego Forum, nadawanego co piątek w TVP Info. Mam zainstalowane wtyczki Vod.tvp.pl, Telewizja Polska, ipla.pl i tego programu nigdzie nie mogę znaleźć.
Może źle szukam, czy też na pewno go nie ma? Jest np. Jan Pospieszalski – Bliżej, jest Tomasz Lis na żywo (to już TVP2) ale piątkowego Forum znaleźć nie mogę.
Czy możecie pomóc?

• kredbud
  • Junior
Witam
Brakuje wtyczki do vod.pl

• auroxik
  • Junior
Mam wtyczkę Vod.tvp.pl. Zapewne to to samo co vod.pl, o czym pisałeś. Mimo posiadania tej wtyczki nie ma programu Forum z piątkowych wydań na TVP Info.
Pozdrawiam

• kredbud
  • Junior
to nie to samo, vod.pl to serwis onetu, a vod.tvp.pl to serwis TVP. Jest wtyczka onetu ale tylko onet tv a to nie to samo co vod.pl

• pimo
  • Junior
Witam,
W samym XBMC brakuje mi zintegrowanej przeglądarki WWW.
Jeśli chodzi o wtyczki brakuje mi wtyczki do Tuba.FM. Oczywiście PLSy z Tuba.FM działają, jednak że brakuje wtyczki, która wypełni wspiera wszystkie możliwości Tuba.FM.

Pozdrawiam
PiMo

• Daniel
  • Junior
Zdecydowanie zgadzam się z @PIMo w kwestii braku przeglądarki www w XBMC.

Wątek odtworzony z archiwalnej wersji strony.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.