Proponuje zapodać ten temat aby każdy mógł się wypowiedzieć Czego mu brak w XBMC? (Jakiej funkcjonalności) – być może inni znają jakieś rozszeżenie / plugin, albo zdolniejsi będą w stanie sami napisać podobny ?
W XBMC brakuje wtyczek do uruchomienia wyświetlacza zamontowanego w multimedialnym kompie.
Jaki wyswietlacz masz na myslii? (jakiego producenta)
Janko
Junior
KODI: 16.1
NAS: nie
MySQL: nie
Sterowanie: Pilot + myszka
HTPC: Fudzitsu Siemens scaleo ev
Wyświetlacz jest zamontowany w fabrycznym komputerze FUJITSU-SIEMENS scaleo ev. Model wyświetlacza to Futaba VFD, wyświetlacz jest widziany jako urządzenie USB, bez emulacji COM.
Paul
Junior
Mimo krótkiego stażu jeśli chodzi o użytkowanie XBMC nasunęła mi się jedna rzecz. Mianowicie gdy korzystamy z pilota w smartfonie i ktoś do nas dzwoni przychodzi na ekran powiadomienie o połączeniu i na czas rozmowy pauzowany jest odtwarzacz. Dobrym rozwiązaniem byłoby gdyby przy próbie nawiązania z kimś połączenia “leciał” sygnał do komputera żeby na czas prowadzonej rozmowy wstrzymać odtwarzanie. Pewnie nie wszyscy byliby z tego rozwiązania zadowoleni ale jako opcja do włączenia mogła by się taka funkcjonalność pojawić
a ja nadal marze o Picassie. Chcialbym miec mozliwosc ogladania zdjec przygotowanych przez Picassa. Ale nie z albumu web, lecz z mojego dysku.
Dlaczego nie mozesz? Wystarczy dodac te katalogi do XBMC a w picassie nagrac zmiany ktore przeprowadziles na zdjeciach i masz to samo w XBMC
Daniel
Junior
Przede wszystkim witam serdecznie, gdyż jest to mój pierwszy post na forum.
Jeżeli chodzi o funkcjonalność, którą chętnie zobaczyłbym w XBMC, to jest to obsługa Muzodajni (oczywiście w postaci pluginu) oraz funkcja karaoke z obsługą plików kfn.
kredbud
Junior
Witam Brakuje wtyczki umożliwiającej oglądanie cyfra+ online. Jestem abonentem cyfry i niestety nie mogę oglądać online ponieważ mam linuksa. Taka wtyczka bardzo by się przydała.
auroxik
Junior
Dobry wieczór mnie brakuje programu publicystycznego Forum, nadawanego co piątek w TVP Info. Mam zainstalowane wtyczki Vod.tvp.pl, Telewizja Polska, ipla.pl i tego programu nigdzie nie mogę znaleźć. Może źle szukam, czy też na pewno go nie ma? Jest np. Jan Pospieszalski – Bliżej, jest Tomasz Lis na żywo (to już TVP2) ale piątkowego Forum znaleźć nie mogę. Czy możecie pomóc?
kredbud
Junior
Witam Brakuje wtyczki do vod.pl
auroxik
Junior
Mam wtyczkę Vod.tvp.pl. Zapewne to to samo co vod.pl, o czym pisałeś. Mimo posiadania tej wtyczki nie ma programu Forum z piątkowych wydań na TVP Info. Pozdrawiam
kredbud
Junior
to nie to samo, vod.pl to serwis onetu, a vod.tvp.pl to serwis TVP. Jest wtyczka onetu ale tylko onet tv a to nie to samo co vod.pl
pimo
Junior
Witam, W samym XBMC brakuje mi zintegrowanej przeglądarki WWW. Jeśli chodzi o wtyczki brakuje mi wtyczki do Tuba.FM. Oczywiście PLSy z Tuba.FM działają, jednak że brakuje wtyczki, która wypełni wspiera wszystkie możliwości Tuba.FM.
Pozdrawiam PiMo
Daniel
Junior
Zdecydowanie zgadzam się z @PIMo w kwestii braku przeglądarki www w XBMC.