-Apply the fix by opening C:Users<YourUserName>AppDataRoamingXBMCaddonsscript.module.parsedomlibCommonFunctions.py with your text editor of choice. -Once you’ve done that find line:102 version = float(version) -and change to: version = float(version.split()[0]) -and save. sprawdzone na xp i działa
Pozostałe rzeczy bez zmian, czyli zmiana w lini 102 powoduje powrót działania wtyczki.
satman
Junior
KODI: Kodi
NAS: nie
MySQL: nie
Sterowanie: Tak
HTPC: TV Box
Hmmmm, a u mnie YT dziala bez problemu, mimo, ze nic nie zmienialem. Malo tego: nie znajduje tego wyrazenia, ktore trzeba zmienic, jak to jest opisane powyzej. Uzywam Frodo, Win7 64, YT plugin v. 3.3.0. … wlasnie ponownie uruchomilem XBMC i otrzymalem informacje, ze wtyczka jest uszkodzona ale nie wylaczylem jej, a YT nadal dziala.
Dzięki za pomoc faktycznie w eden zmiana pomogła , jeśli chodzi o frodo to wtyczka działa bez ingerencji
Bobian
Junior
Mi akurat wtyczka nie wyszukuje, po kliknięciu w opcję szukaj pokazuje się błąd skryptu plugin.youtube.video. Nie wiem co jest. Korzystam z frodo RC3
hrynio
Junior
KODI: Kodi 16.1 „Jarvis”
NAS: Tak
MySQL: Nie
Sterowanie: X10 / BT Keyboard / Yatse
HTPC: e5400, 4gb ram, 40gb ssd, 8400gs, ctx-948, audigy SE
Youtube przestal mi dzialac od wersji rc3. Teraz na Frodo tez nie dziala. Zmienilem za porada wyzej linie 102 w pliku CommonFunctions.py ale nic to nie dalo. Nie wazne czy jestem zalogowany na youtube czy tez nie, plugin mi nie dziala Dostaje monit BLAD SKRYPTU PLUGIN VIDEO YOUTUBE Plugin w wersji 4.4.1
Błąd jest w YouTubePlayer, aby to naprawić trzeba wprowadzić zmiany od lini 299 w „YouTubePlayer.py”, lub zamienić „YouTubePlayer.py” w: c:Usersnazwa uzytkownikaAppDataRoamingXBMCaddonsplugin.video.youtube YouTubePlayer.py
Niestety po podmianie pliku YoutubePlayer.py …. wtyczka padła mi zupełnie… teraz już nawet nie daje rady nic odtworzyć… Komunikat : nie udało się zlokalizować adresu url wideo
Z YouTube bywa różnie Spróbuj zainstalować wersję 4.4.3b ( w załączniku ), nie wiem jaką masz w tej chwili
This message has an attachment file. Please log in or register to see it.
ARTY
Junior
miałem wersję 4.4.3 … niestety sama instalacja v 4.4.3b nie pomogła … po wielu kombinacjach zrobilem tak jak pisał mag125…czyli usunąłem wszystkie wskazane przez Niego wtyczki oraz ustawienia tych wtyczek… następnie zainstalowałem ponownie ver. 4.4.3b i wszystko wróciło do normy…czyli wtyczka odtwarza i pobiera. ….dziękuję Wam wszystki za pomoc
Witam wszystkich, jestem nowym użytkownikiem zarówno XBMC jak i xubuntu, próbowałem zainstalować wtyczkę (4.4.3b) z postu powyżej, ale otrzymuję komunikat „dependencies not met”. Co robię nie tak?
edit Rozwiązałem problem, pomogła edycja pliku YouTubePlayer.py.