wybaczcie pytanie – jęśli jest trywialne ale dopiero od dwóch dni jestem posiadaczem malinki (model oraz użytkownikiem XBMC (openelec). Przeszukałem forum, ale nie znalazłem odpowiedzi na dręczący mnie problem. Mianowicie czy wtyczka YouTube z oficjalnego repozytorium normalnie tak wolno działa, czy ja mam jakiś błąd w konfiguracji?
Same filmy z YT są odtwarzane sprawnie, natomiast kliknięcie we wtyczkę i przejście do ekranu na którym mogę się zalogować lub kliknąć przycisk wyszukaj zajmuje 30 sek., następne kliknięcie w wyszukaj znowu 10-15 sek czekania, w końcu wybór filmu znowu około 20 sek czekania, wybór filmu znowu czekanie dość długo no i w końcu otwiera się film, który odtwarza się już bez problemu.
Dziękuję za sugestię, jest jakiś polecany tutorial dla openelec w temacie podkręcania? Czy przeniesienie systemu na USB też pomoże w wydajności?
Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka
Maciey
Senior
KODI: Kodi 14.0 “Helix
NAS: Tak
MySQL: Tak
Sterowanie: Logitech 300i
HTPC: PC (SSD,AMD, RADEON) + RPi
Zobacz u nas na forum przypiety topic. Raspberry konsola
Tak z USB działa znacznie szybciej
brocha.malina
Junior
Dzięki, próbowałem zacząć od USB zgodnie z instrukcją z [URL]xbmc.org.pl [/URL]ale przy próbie podłączenia się via putty dostaje następujący komunikat : “connection refused error” adres IP maliny podaje na bank prawidłowy.
Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka
Piter
Autor Artykułów
KODI: Ostatni stabilny
NAS: TAK
MySQL: TAK
Sterowanie: Logitech 300i, Logitech K400
HTPC: HTPC + RPi
A Pinguje się?
Wpisujac w WIndows, starturuchom:
ip_maliny
widzisz zasoby ?
** EDIT **
włoż karte SD do kompa i zerknij na plik cmdline.txt, czy jest tam cos podobnego do:
boot=/dev/mmcblk0p1 disk=/dev/mmcblk0p2 ssh quiet
brocha.malina
Junior
Pinguje:
PS C:WINDOWSsystem32> ping 192.168.0.36
Pinging 192.168.0.36 with 32 bytes of data: Reply from 192.168.0.36: bytes=32 time=3ms TTL=64 Reply from 192.168.0.36: bytes=32 time=2ms TTL=64 Reply from 192.168.0.36: bytes=32 time=1ms TTL=64 Reply from 192.168.0.36: bytes=32 time=2ms TTL=64
Ping statistics for 192.168.0.36: Packets: Sent = 4, Received = 4, Lost = 0 (0% loss), Approximate round trip times in milli-seconds: Minimum = 1ms, Maximum = 3ms, Average = 2ms PS C:WINDOWSsystem32>
cmdline.txt w wersji openelec noobs zostało podobno zamienione na: recovery.cmdline