Istnieje taki dodatek i nawet działa, ale niestety tylko na kodi z systemem windows lub android. kodiwpigulce.pl/jak-zainstalowac-spotify…oradnik/#comment-423 Na openelec juz niestety nie zadziała ponieważ sam system kodi nie posiada przeglądarki aby móc połączyć konta. Próbowałem to samo konto aktywować na windowsowym kodi, niestety ale działa tylko na windows. Przy próbie logowania w openelec wywala błąd logowania i ze nie znajduje przeglądarki. Isniał by sposób aby to działało, gdyby sam dodatek generował link do wklejenia w przeglądarkę w komputerze. Tak działa bo sprawdzałem. Ale jak podejrzeć ten link który generuje dodatek?
Mnie pomogli to i ja pomogę w tym temacie 1.zainstalować openelec na PC z windows. 2.zainstalować wtyczkę spotify 3.zalogować się do spotifi(w tym przypadku openelec skorzysta z przeglądarki) 4.z katalogu kodi(Windows 7: Users[user]AppDataRoamingKodikodi.log) skopiować dane z logowania (plugin.audio.spotify) 5.w otoczeniu sieciowym odnaleźć OPENELEC i podmienić plik z punktu 4.
U mnie zadziałało i działa
kobrawerde
Bywalec
KODI: Kodi 16 Jarvis
Sterowanie: OrigenAE RC153 / Streacom ST-IRPB
HTPC: LibreELEC (AeonNOX) / AT5IONT-I
AlexElec ma już w sobie przeglądarkę chromium ( to prawie to samo co google-chrome )… nie trzeba kombinować … a swoją drogą AE to prawie to samo co OE / LE
fryta
Junior
KODI: leia
prawie – robi wielka roznice chromium na le juz dluuugo jest, ciekawe skad ae ma
kobrawerde
Bywalec
KODI: Kodi 16 Jarvis
Sterowanie: OrigenAE RC153 / Streacom ST-IRPB
HTPC: LibreELEC (AeonNOX) / AT5IONT-I
fryta napisał:
prawie – robi wielka roznice
Tak wiem i napisałem to z rozmysłem …ale raczej nie na korzyść LE / OE wręcz przeciwnie ! OE …to już prawie “trup” …jak zresztą ktoś pisał na tym forum …a LE rozwijane jest tylko tak jak tego chcą ichni …developerzy swoją drogą wcześniej też związani z OE. Raczej trudno coś wskórać u nich i np dodać jakieś drivery i moduły …np. uvcvideo pod kamerki internetowe … a wystarczy podczas kompilacji jeden wpis : CONFIG_USB_VIDEO_CLASS=y …ale nie …na razie nie planują takich rzeczy …. u Alexa wystarczyło wspomnieć samemu już mi się nie chce bo np. kompilacja AE na moim PC trwała 24h a sprawdzałem tak dla sportu ….