Witam, mam pytanie do spytniejszych ode mnie jak w wersji frodo2 w skorce confluence zrobic aby po najechani w nemu glownym na pogode, zdjecia wideo czy ustawienia itp wyswietlaly sie zdjecia przypisane do tych menu jak bylo to do tej pory w eden 11 czy w 12 ale dzial jedynie w confluence vertical. Bede wdzieczny za pomoc jako to niebieskie i niezmieniane tlo w kulki w frodo12 mi nie przypadlo.
zet120
Moderator
KODI: 16
Sterowanie: Pilot z Lidla – SilverCrest SFB 10.1 C3
HTPC: AsRock A330ION | DVBSky s960 | TBS5922
Tapętę zmienić dosyć prosto czyli System/Wygląd/Skóra –> Ustawienia/Włącz własne tło i niżej Ścieżka do tła. Ale jak przypisać różne tła do konkretnych pozycji głównego Menu?
Polecam zmiane skory na Transparency! tam mozna wszystko dowolnie poustawiać. A pogoda ma np zmienne tlo w zależności od pory dnia i warunków atmosferycznych
Wersja dla Frodo np tutaj xbmc.org.pl/download/viewdownload/7-skor…a-transparency-frodo
zet120
Moderator
HTPC: AsRock A330ION | DVBSky s960 | TBS5922
Z tymi alternatywnymi skórkami to różnie bywa, przetestowałem już chyba wszystkie dostępne i jakoś zawsze, wcześniej czy później, wracam do Confluence, która jest w moim mniemaniu kwintesencją funkcjonalności, szybkości i wyglądu. Ale z gustami dyskutować nie wypada, zatem….
Ja tez wiele przerzuciłem. Na kolana zawsze rzuca mnie Aeon, ale jest tak cieżki dla mojego PC ze wylaczam jak tylko pochwale sie przed znajomymi (wow effect )
Dla mnie najlepszym kompromisem jest nadal jedynie T!
W Confluence brakuje mi wciaż mozliwości dodawania własnych podmenu. Gdybym sam uzywał XBMC pewnie by mi wystarczyło ale ze u mnie cala rodzina wlacznie z dzieckami używa wiec musi byc łatwo, bez przeskakiwania po menu
zet120
Moderator