XBMC 12 Frodo – zmiana tła do poszczególnych kategorii

• Shadow_Defender
  • Junior
  • KODI: OpenELEC 7.0.1
  • Sterowanie: Pilot
  • HTPC: Zotac Zbox Nano XS AD11 Plus
Witam,

Zainstalowałem najnowszą wersje XBMC Frodo zauważyłem, iż standardowa skórka Confluence nie posiada w opcjach zmiany tła do poszczególnych kategorii typu : MUZYKA/FILMY/ZDJĘCIA..itp . Jedyna możliwość to zmiany ogólnego tła do wszelkich kategorii .XBMC 11 posiadał funkcjonalność zmiany tła do różnych kategorii czy w 12 jest możliwość wyboru czy została ta funkcjonalność wycofana z 12 ?

Pozdrawiam.

• caeruleus
  • Junior
Przyłączam się do pytania. Było już trochę o tym tutaj, ale nie za bardzo mogę dojść jak to ugryźć. Będę wdzięczny jeżeli ktoś to w przystępny sposób wyjaśni.

• hrynio
  • Junior
  • KODI: Kodi 16.1 “Jarvis”
  • NAS: Tak
  • MySQL: Nie
  • Sterowanie: X10 / BT Keyboard / Yatse
  • HTPC: e5400, 4gb ram, 40gb ssd, 8400gs, ctx-948, audigy SE
Polecam wam coś takiego jak Confluence Vol. 2. Wszystko o czym piszecie idzie indywidualnie ustawic.

Jest to skórka Confluence zmodowana przez użytkownika “mad-max”.

Do poczytania tutaj Klik

Do pobrania tutaj
Osobiscie po instalacji stalem sie ogromnym fanem i nie znieminam na nic innego.

Jak zainstalować tą wtyczkę i czy ona zwiększa możliwości skórki Confluence?

• hrynio
  • Junior
  • KODI: Kodi 16.1 “Jarvis”
  • MySQL: Nie
  • Sterowanie: X10 / BT Keyboard / Yatse
  • HTPC: e5400, 4gb ram, 40gb ssd, 8400gs, ctx-948, audigy SE
Pobierasz plik repository.xbmcnerds.frodo-1.1.2.zip , kopiujesz go np na peendriva.

Odpalasz xbmc, podpinasz peendriva pod usb, w xbmc przechodzisz w SYSTEM -> WTYCZKI -> Instalacja z pliku zip. wskazujesz plik ktory pobrales.

Rezpozytorium doda ci sie do wtyczek, wchodzisz w nowo zainstalowane repozytorium i wchodzisz o ile pamietam w skórki, tam bedzie do pobrania Confluence mod2 lub cos podobnego w nazwie. Pobierasz, jak pobierzesz to stawiasz jako domyslna skore i eksplorujesz ja:)

Ogolnie skorka ma wiecej mozliwosci niz standardowa Confluence.

• Shadow_Defender
  • Junior
Repozytorium dodane i jest włączone, jednak kiedy wchodzę w skórki nie mam możliwości dodania/zainstalowania Confluence mod2 “) Dlaczego ?

EDIT

Pobrałem manualnie MOD 2 jednakże podczas instalacji pojawia się informacja :

Zależności nie są spełełnione – jak to poprawnie zainstalować ?

• Regss
  • MODERATOR
  • KODI: XBMC 13 Gotham
  • NAS: Nie
  • MySQL: Tak
  • Sterowanie: Medion X10, Logitech K360
Poczekaj chwilkę repozytorium się uaktualni. Później wejdź w repo i wybierz wtyczkę.

• Shadow_Defender
  • Junior
Po 15 minutach nic się nie dzieje – w skórkach nie pojawia się MOD2 .

USTAWIENIA – POBIERZ WTYCZKI – pojawia się :

xbmcnerds.Com Add-Ons ( FRODO ) Włączone – wchodząc w tę wtyczkę nie ma nic – 0 tak jakby niczego nie pobierało – jakaś awaria ? Czy u ciebie jest tak samo ?

• Regss
  • MODERATOR
  • KODI: XBMC 13 Gotham
  • NAS: Nie
  • MySQL: Tak
  • Sterowanie: Medion X10, Logitech K360
U mnie działa właśnie zainstalowałem. Masz wersję Frodo?
Wejdź SYSTEM -> WTYCZKI -> POBIERZ WTYCZKI na xbmcnerds.Com Add-Ons kliknij prawym i wybierz sprawdź aktualizacje a później wymuś odświeżenie i za chwilę powinny się w nim pojawić wtyczki.

• Shadow_Defender
  • Junior
Dzięki – zadziałało:) Po prostu nie korzystałem z prawego klika i nie wybierałem sprawdzania aktualizacji .

Pozdrawiam !:)

• caeruleus
  • Junior
Dzięki wszystkim za zainteresowanie tematem.

hrynio napisał:

Polecam wam coś takiego jak Confluence Vol. 2. Wszystko o czym piszecie idzie indywidualnie ustawic.

Jest to skórka Confluence zmodowana przez użytkownika “mad-max”…

Wygrzebałem to już wcześniej, ale dopiero wczoraj przebrnąłem przez instalację i konfigurację. Wygląda to o niebo lepiej niż te niebieskie bąbelki, albo takie samo tło we wszystkich kategoriach.

A swoją drogą, to trochę dziwne, że wyższa wersja i jej podstawowa skóra “Confluence” jest tak uboga pod względem zarówno wyglądu jak i konfiguracji, w porównaniu do swojej poprzedniczki.

Tym bardziej, że w <C:Program Files (x86)XBMCaddonsskin.confluencebackgrounds>, możemy znaleźć całą paletę teł (w większości te same co w poprzedniej wersji). Brakuje tylko funkcjonalności ustawienia ich dla różnych kategorii. Chyba, że o czymś nie wiem ?

Witam
Tak jak ktoś wcześniej napisał trzeba poczekać aż się wtyczka uaktywni. Nowa skórka działa. Mam pytanie czy wszystkim przestał działać dźwięk nawigacji i czy nie da się w jakiś sposób zmienić koloru czcionki a może i skóry? Dzieki za odp.

• caeruleus
  • Junior
U mnie dźwięki działają. Zobacz w:
SYSTEM –> Wygląd –> Skóra –> Dźwięki nawigacji
Pewnie masz na “Wyłącz”.

Co do koloru czcionki i skóry, to nie widzę takiej opcji. Chociaż niby mamy w ustawieniach “Motyw skóry”, ale w wyborze jest tylko “(1/1) Domyślne” i nie da się nic zmienić.

Dźwięk juz sie włączył. Po prostu zresetowałem xbmc. Ale mam kolejny problem. Bawiłem się dostawianiem elementów do menu głównego. W nowej skórce można dołożyć do menu co kolwiek co jest widoczne w explorerze xbmc plus to co jest w ulubionych. Jak powłączałem to i owo i powróciłem do pierwotnych ustawień w menu głównym w pasku pojawił się odstęp między elementami. Może ktoś wie jak to zlikwidować?
I drugie pytanie przy okazji. Jak znaleźć źródło gdzie są wtyczki np. guide TV?
Za odp dziekuje

• satman
  • Junior
  • KODI: Kodi
  • NAS: nie
  • MySQL: nie
  • Sterowanie: Tak
  • HTPC: TV Box
A jak to zainstalowac w Androidzie? Klikniecie prawym przyciskiem myszy powoduje wyjscie z bieżącego katalogu:(
Uzywam tego moda na laptopie i bardzo mi sie podoba, ze wzgledu na mozliwosc wgrania wlasnych teł.

• satman
  • Junior
Znalazlem, że klawisz C otwiera funkcje aktualizowania i wymuszenia pobierania. Ale mimo to katalog jest pusty i nadal nie moge zainstalowac skórki.

• Zuraf
  • Bywalec
  • Sterowanie: Xbmcremote, IR, WiFi
Ja teź byłem fanem Confluence do puki nie skonfigurowalem Aeon MQ5 jest tam wszystko możesz nawet dodawać zjdęxia do podkatalogów i robić fanarty. Trzeba się tylko przyzwyczaić bo ma 10 razy więcej opcji w konfiguracjach.;)

• satman
  • Junior
Skorka wyglada bardzo estetycznie, ale juz przy probie pobrania innych motywow pokazuje blad aktualizacji i dostepny jest tylko motyw standartowy:(
Poza tym nie moge ustawic podmenu filmow (np. mTvGuide itd). Jakies sugestie?

• Zuraf
  • Bywalec
  • Sterowanie: Xbmcremote, IR, WiFi
Mówisz o confluance czy Aoen ?

• satman
  • Junior
AOEN. Nie wiem jak dodac podmenu, oraz pokazuje blad aktualizacji podczas pobierania innych motywow:(

Wątek odtworzony z archiwalnej wersji strony.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.