Zaczęło się od tego, że chciałem uruchomić xbmc remote na Android i iOS 8. Po wielu godzinach spędzonych w sieci nie znalazłem rozwiązania na komunikat I/O Exception
Dziś spróbowałem połączyć się z Kodi za pomocą.
Przy połączeniu przez przeglądarkę na komputerze wszystko działa bez zarzutu natomiast próba połączenia z tabletu czy telefonu kończy się fiaskiem
Ma ktoś pomysł co może blokować dostęp do kodi ?
Dzięki
P.S. mam NIS 2013 jednak wyłączenie inteligentnej zapory nie skutkuje.
Regss
MODERATOR
Oklaski: 44
KODI: XBMC 13 Gotham
Windows 7 x64
Spróbuj na innym porcie niż 8080. Też długo walczyłem i z jakiegoś powodu nie chciało mi na nim działać chociaż na routerze był poprawnie przekierowany. Poszło mi dopiero na porcie 90.
balducci83
Junior
Oklaski:
KODI: 14.0 Helix
Windows 7 Professional
nadal “Strona internetowa jest niedostępna”
Co masz na myśli pisząc przekierowanie portów? Nic takiego nie robiłem na routerze
Regss
MODERATOR
Windows 7 x64
I pewnie działa Ci tylko z przeglądarki która jest zainstalowana na tym samym komputerze co XBMC?
Musisz zalogować się na router znaleźć zakładkę forwarding i tam dodać port który używasz w XBMC i podać IP komputera na którym jest XBMC.
balducci83
Junior
Oklaski:
Windows 7 Professional
Znalazłem coś takiego, wpisałem jak na obrazku i dalej nic :/
1. Restart routera 2. Może firewall na komputerze blokuje dostęp, masz jakiś? 3. 192.168.1.195 to IP komputera na którym jest XBMC? 4. Masz drugi komputer w sieci domowej? Sprawdź czy z niego działa wchodząc w przeglądarce na 192.168.1.195?
balducci83
Junior
Oklaski:
Windows 7 Professional
1. Nie pomogło 2. Firewall tylko te z Windowsa, jednak jego funkcje przeją Norton Internet Sec (w nim wyłączyłem firewall całkowicie – nie pomogło 3. Tak XBMC jest na 192.168.1.195 4. Niestety nie mam drugiego komputera, próbuję się połączyć z telefonów z iOS lub Android
Regss
MODERATOR
Windows 7 x64
Telefonem jak jesteś po WIFI połączony to z przeglądarki w nim spróbuj wpisać ten adres IP.
balducci83
Junior
Oklaski:
Windows 7 Professional
Tak właśnie robię. Jednak po kilku sekundach oczekiwania zawsze kończy się komunikatem “strona internetowa niedostępna”. Działa tylko wywołanie w przeglądarce na komputerze.
Regss
MODERATOR
Windows 7 x64
Zaraz ale wpisujesz samo IP czy IP:PORT?
balducci83
Junior
Oklaski:
Windows 7 Professional
Jasne, że IP:port
Regss
MODERATOR
Windows 7 x64
Coś musi blokować. To powinno działać możesz spróbować jeszcze na innym porcie pamiętaj aby zmienia c go w XBMC oraz przekierować go w routerze. To musi działać. Ten norton może coś mieszać.
balducci83
Junior
Oklaski:
Windows 7 Professional
Witam, problem jak się okazało leżał po stronie routera.
Zainstalowałem inny firmware i jest już wszystko ok.