xbmc na smart tv

• miki666643
  • Junior
  • KODI: brak

Planuje kupno samsung smart tv, i czy istnieje taka aplikacja w ich systemie? Albo inna opcja żeby mieć xbmc z mozliwoscia instalowania wtyczek na smarcie?

Pozdrawiam

• wicked666
  • Junior
Nie. Na samsungi jest tylko plex i mediabrowser ale to tylko odtwarzacze DLNA.

• Piter
  • Autor Artykułów
  • KODI: Ostatni stabilny
  • NAS: TAK
  • MySQL: TAK
  • Sterowanie: Logitech 300i, Logitech K400
  • HTPC: HTPC + RPi
Z tego co wiem nie ma jeszcze zadnego TV z obsluga XBMC – i pewnie dlugo nie bedzie takiego (a przynajmniej z pelną obsługą…)
Jak wiadomo XBMC daje mozliwosc instalowania wszelkiej masci wtyczek – które niekoniecznie mogą się podobac producentom (zwłaszcza telewizyjnym / filmowym)

Z mojego doświadczenia – kupilem ok rok temu samsunga z opcja SmartTV i powiem tak – pobawiłem sie tym z 2 tyg i finalnie kupiłem sobie Malinkę za 150zł i nigdy nie uzywałem po tym finkcji Smart

Gdybym mógł jeszcze raz wybierac kupiłbym tańszy model bez Smart (różnica wówczas była ok 300zł) i dokupił Malinkę – jest to duzo bardziej funkcjonalne rozwiązanie, uzywa się tego samego pilota co do TV a mozliwości sa przeogromne
Lepiej to przemyśleć…

• Rudolf2
  • Bywalec
  • KODI: Kodi 14
  • NAS: nie
  • MySQL: nie
  • Sterowanie: Tablet + yatse
  • HTPC: Projekt własny
Jestem tego samego zdania co Piter. Smart to jakaś pomyłka…

• adamus
  • Junior
ja mam starszy telwizor ze smart kupiony w super cenie jak na owe czasu i do dzis dzieci costam ogladaja na youtube; tesciowi ostatnio znalazlem panaska w dobrej cenie ze smartem i wifi i jest zadowolony bo ma podlaczona do niego klawiature i myszke i moze ogladac fimy na youtube i z NASa.
Jednakze jak dokupilem drugi telewizor juz bez smart i obok stoi HTPC – skoro jestes na tym forum to wiesz czego szukasz;)
Ciekawa alternatywa moga bys ostatnie Philipsy z czystym androidem ale poki co za duzo to kosztuje jak na finalny efekt.

• miki666643
  • Junior
  • KODI: brak
dziekuje za odpowiedzi ;]

Wątek odtworzony z archiwalnej wersji strony.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.