Potrzebna pomoc z ustawieniami 3D

• bakauk
  • Junior
    Junior
  • Oklaski:
  • KODI: kodi-15.1-Isengard
  • windows 10
Witam, posiadam od jakiegoś miesiąca zainstalowanego na moim PC z win10 kodi-15.1-Isengard, nie grzebałem przy nim za wiele i z tego powodu nie miałem żadnych z nim problemów aż do dzisiaj. Dzisiaj postanowiłem iż wrzucę do mojego KODI wtyczkę od weeb tv( w głuwnej mierze tylko po to instalowałem KODI) i skonfiguruje wszystko tak żebym mógł sobie weeb tv oglądać na swoim TV ponieważ mam pod niego podpiety swój PC. Nie stety okazało się to dużo trudniejsze niż myslałem, na początku nie mogłem nigdzie znaleźć w opcjach jak mogę przeciągnąć KODIEGO z monitoru na tv, ale jak już wszystko sobie dograłem to zrobiła się straszna rzecz z którą nie mogę sobie poradzić i proszę o wsparcie. Cały program KODI wyświetla mi się teraz bez względu na kturym monitorze go ustawie tak jak by w trybie 3D, tylko mówie o tym trybie gdzie obrazy rużnokolorowe się na siebie nakładają i na prawde nie wiem co tym zrobić. Na początku działo sie tak jak w opcjach zaznaczałem żeby wyświetlał mi na pełny ekran ale jak potem to odchaczałem to wracało do normy, ale nie stety teraz nie chce. Dodam że próbowałem wszystkiego, we wszystkich zakładkach przywracałem ustawienia fabryczne i nic, deinstalacja całkowita programu i nowa instalacja to samo. Naprawde nie wiem co mogę zrobić i proszę o porady i pomoc, z góry dziękuje.

• zet120
  • Moderator
  • Oklaski: 19
  • KODI: 14.2 Helix
  • Linux, Mac OS X, FreeBSD
Na początek usuń folder kodi – użytkownika.
Potem zrób coś z tym postem, a przynajmniej usuń te błędy bo “kole w oko”.

• bakauk
  • Junior
    Junior
  • Oklaski:
  • windows 10
Dziękuję za odpowiedź, ale do końca jej nie rozumiem. Czy chodzi o to żebym odinstalował kodi a potem jeszcze usunął folder z pozostałościami na dysku czy tak od razu mam go usunąć?
A jeżeli chodzi o błędy to bardzo za nie przepraszam ale całe życie mam problem z ortografią a nie mam wystarczająco dużo czasu żeby posty ze słownikiem pisać, napewno nie robie ich celowo lub złośliwie( dla mniej tolerancyjnych mogę przedstawić orzeczenie o dyslekcji:) )

• bakauk
  • Junior
    Junior
  • Oklaski:
  • windows 10
widzę że dużego zaintereowania nie ma ale dożucam zrzut ekranu żeby było lepiej wiadomo o co mi chodzi

1. Proszę nie duplikować tematów. Jeśli ktoś będzie w stanie pomóc na pewno napisze.
2. Moża było również pokusić się o napisanie nazwy tematu który zawierał by streszczenie problemu. Setny temat o nazwie “pomoc” nie zachęca do zaglądnięcia do niego.
3. Każda normalna przeglądarka (FireFox) posiada słownik wbudowany i podkreśla na czerwono błędy. Na pewno trochę wysiłku zwiększy chęć przeczytania tego co napisałeś.
Pozdrawiam. //Regss

Załączniki:

• Regss
  • MODERATOR
  • Oklaski: 44
  • KODI: XBMC 13 Gotham
  • Windows 7 x64
Usuń katalog C:Users[Użytkownik]AppDataRoamingKodi – tam przechowywane są wszystkie ustawienia. Po tym zabiegu uruchom Kodi ponownie. Sprawdź czy TV nie ma wymuszonego trybu 3D.

• bakauk
  • Junior
    Junior
  • Oklaski:
  • windows 10
no niestety ale nie mam folderu kodi w tej lokalizacji jakieś inne sugestie?

• bakauk
  • Junior
    Junior
  • Oklaski:
  • windows 10
słownik mam ustawiony na język angielski bo często się tym językiem posłoguje, jestem nowy na forum i nie wiedziałem czy dobrze ulokowałem post dla tego też utwożyłem nowy gdzie indziej.

• Regss
  • MODERATOR
  • Windows 7 x64
Utwórz skrót do kodi.exe i w jego właściwościach w ścieżce na końcu dopisz -p
Uruchom Kodi tym skrótem i wtedy będziesz miał wszystkie ustawienia w katalogu Kodi -> portable_data. Będzie to “świeży” katalog więc wszystkie ustawienia będą domyślne.

This message has an attachment image.
Please log in or register to see it.

• bakauk
  • Junior
    Junior
  • Oklaski:
  • windows 10
Przepraszam za pomyłkę, znalazłem ten folder i go usunąłem ale niestety bez zmian dalej mam to samo, jeśli chodzi o mój tv to robi on tylko za duży monitor i nawet nie mam w nim funkcji 3d. Czy mogą to być jakieś ustawienia w karcie graficznej?

• bakauk
  • Junior
    Junior
  • Oklaski:
  • windows 10
Sztuczka z utwożeniem skrótu i jego nadpisaniem ruwnież nie pomogła, normalnie chyba kodi mnie pokona jako pierwszy
program w moim życiu:(

• Regss
  • MODERATOR
  • Windows 7 x64
NVIDIA 3D Vision Software? Masz coś takiego?

• bakauk
  • Junior
    Junior
  • Oklaski:
  • windows 10
tak mam tylko sam nie chce motać żeby nie przedobrzyć jakieś rady gdzie moge tam szukać?

• Regss
  • MODERATOR
  • Windows 7 x64
Powinno być jakieś 3D albo stereoscopic spróbuj to wyłączyć na moment.

• bakauk
  • Junior
    Junior
  • Oklaski:
  • windows 10
wielkie dzięki wszystko już OK jednak to było od grafiki, wystarczyło odchaczyć 3d i pomogło. Aż mi teraz trochę głupio,że od razu sam tego nie zrobiłem. Jeszcze raz dzieki i pozdrawiam, temat zamknięty:) .

Wątek odzyskany z archiwalnej wersji strony.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.