Kodi Raspberry Pi 2 – straszne zmulone po roku

  • barti1744
  • Junior
  • Offline
  • Postów: 1
  • Pomógł: 0
  • KODI: 17
  • OS: OpenElec 8.0.4
  • HTPC: Raspberry Pi2

Cześć wszystkim,
mam pewien problem dot. kodi. Od około 2 lat mam podstawiony openelec na rpi2, jednakże jakoś od pol roku zaczynało coraz bardziej mulić (ekran łądowania potrafił sie zatrzymać na 20s). Wczoraj stwierdziłem, że spróbuje zaktualizować do 8.0.4 i jest jeszcze gorzej – zmulony, ciężko jest zainstalować wtyczkę, w zasadzie żadna wtyczka video nie wczytuje się tak jak powinna albo nie wczytuje się w ogóle.
Czy problem może leżeć np. w karcie sd? Albo nie wiem, rpi2 mi powoli pada?
Pozdrawiam

  • arnie
  • Bywalec
  • Offline
  • Postów: 102
  • Pomógł: 8
  • KODI: 15.2
  • OS: OpenElec 6.0.1
  • NAS: Tak
  • MySQL: Nie
  • Sterowanie: pilot MCE
  • HTPC: OpenElec 6.1 + dvb-s2 TBS (VDR-serwer + VNSI klient + oscam
Może mało miejsca zostało na karcie i system zamula , albo „napasłeś” malinę dużą ilością wtyczek i sprawdza aktualizacje albo jakaś wtyczka zamula.

  • Zbychu
  • Senior
  • Offline
  • Postów: 874
  • Pomógł: 107
  • KODI: Najnowsza Beta
  • OS: OpenElec, W7-64
  • NAS: TAK
  • MySQL: TAK
  • Sterowanie: Piloty: Logitech 300i, Medion x10, Key: Logitech k400, Android Remore: Yatse
  • HTPC: 2xPC + RPi, czasem Android
Zrob sobie backup wszystkiego, nagraj na pendrive i postaw system od nowa (formatujac karty itp)
poznie odwórz backup z pendrive i zobacz czy nie bedzie lepiej:)

Wątek odzyskany z archiwalnej wersji strony.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Ostatnie wpisy

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.