Gdzie XBMC zapisuje dane filmów

• jac0205
  • Junior
    Junior
  • Oklaski:
  • KODI: Frodo 12
  • Windows 7 64bit
fanarty, okładki itp. ?

• Zbychu
  • Senior
    Senior
  • Oklaski: 18
  • KODI: Najnowsza Beta
  • OpenElec, W7-64
All textures that XBMC loads, with the exception of textures that are provided directly by the skin, are cached to the userdata/Thumbnails folder.

For videos and music, the thumbs and fanart are cached into the Video and Music subdirectories of the Thumbnails folder. All other images are cached directly into the userdata/Thumbnails folder. In future versions of XBMC, the video and music artwork will be cached using the full texture cache.

wiki.xbmc.org/index.php?title=Thumbnails/Cache

EDIT

W momencie eksportowania bazy do pojedynczych plikow obrazy sa exportowane do folderów z filmami (np .Artists)

Aha XTB wrzuca te obrazy równiez do folderów z filmami jako odpowiednie pod-foldery, jak również tworzy główne obrazy w katalogu z filmem.

Ale ciebie chyba interesowało gdzie sa keszowane ?

• jac0205
  • Junior
    Junior
  • Oklaski:
  • KODI: Frodo 12
  • Windows 7 64bit
Tutaj opisywałem problem z biblioteką
Teraz wszystko prawie jest tak jak chciałem z jednym wyjątkiem. Otóż aby przy przeglądaniu pozycji w bibliotece pojawił się fanart muszę wejść w katalog z filmem i po najechaniu na plik z filmem pojawia się dopiero tło, które wcześniej ustawiłem. Wygląda na to, że musiałbym wszystkie filmy trzymać w jednym katalogu. Teraz każdy film mam w osobny gdzie dodatkowo są napisy, dodatkowe tapety okładki itp. Jeżeli XBMC zbiera dane o filmach do własnego katalogu to mógłbym właściwie pozostawić tylko pliki z filmami a katalog z napisami utworzyć osobny gdzie byłyby tylko napisy. Znalazłem opcję w programie gdzie podaje się ścieżkę do katalogu z napisami. Dobrze myślę ? Można by tak ?

Wątek odzyskany z archiwalnej wersji strony.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.