Dodawanie zawartości do menu VIDEO jak SERIALE/TELEDYSKI

• Shadow_Defender
  • Junior

Witam,

W przypadku tradycyjnych filmów MKV XBMC dodał prawidłowo bibliotekę, moją kolekcje. Pod nazwą VIDEO widnieje zakładka FILMY. Mój problem polega na tym, iż nie umiem dodawać innych katalogów/innego rodzaju materiałów jak SERIALE/TELEDYSKI.
Wybieram :PLIKI – DODAJ VIDEO- wybieram swój katalog z SERIALAMI przy czym pojawia się wybór zawartości katalogu ( wybieram SERIALE-TV ) oraz scrapera. Klikam na O.K i niestety w MENU VIDEO u dołu nie pojawiają się dodane przeze mnie SERIALE – dlaczego ? Podobnie jest z TELEDYSKAMI .
W jaki sposób zmusić program aby dodał wybraną przeze mnie zawartość – katalogi ?

Pozdrawiam .

• guma89
  • Junior
Witam!

Również mam ten problem. w dodatku, kiedy wybieram, że zawartośc tej biblioteki to seriale nie mam scrappera Filmwebu do wyboru tylko jakiś inny. Nawet kiedy wybiorę ten inny, seriale po prostu nie są widoczne. Co robię źle?

Robiłem wszystko zgodnie z poradnikiem – utworzyłem osobny katalog dla seriali, obok filmów.

Być może należy seriale traktować jako serie filmów? tylko że wtedy o podmenu w głównym menu mogę raczej zapomnieć?

Będę wdzięczny za jakieś podpowiedzi,
pozdrawiam:)

• Regss
  • MODERATOR
  • KODI: XBMC 13 Gotham
  • NAS: Nie
  • MySQL: Tak
  • Sterowanie: Medion X10, Logitech K360
Dla seriali nie ma scrapera który korzysta z filmwebu. Świetnie radzi sobie z tym thetvdb.com. W ustawieniach zmieniasz tylko aby opisy były pobierane w języku polskim. Oczywiście należy zadbać o poprawne nazwanie seriali.

Przykładowo:

Chirurdzy
–Sezon 1
—-Grey’s.Anatomy.S01E01.avi
—-Grey’s.Anatomy.S01E02.avi

Ważne aby nazwa każdego pliku wyglądała tak samo. S – oznacza numer sezonu E – numer odcinka.

• marx
  • Autor Artykułów
  • KODI: 15.2
  • NAS: Nie
  • MySQL: Tak
  • Sterowanie: Logitech Harmony
Dodatkowo proszę aby gdy jakiś serial nie ma polskich tytułów – uzupełniać je. Robi się to dosyć szybko, na wikipedii często są już gotowe listy – tylko przepisać.

Wątek odtworzony z archiwalnej wersji strony.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.