witan wszystkich forumowiczow. choc to Moj pierwszy post, to czytam to forum wnikliwie Od dluzszego czasu, jako ze zagłębiem tajniki xbmc.
mam jednak problem który z wasza pomocą mam nadzieje rozwiązać . posiadam ostatnia wersje xbmc zainstalowana na win8. próbowałem dodać pliki do biblioteki muzyki, niestety z problemami. muzykę mam na dysku sieciowym, Ok, wykonawców w osobnych folderac, gdzie mam osobne foldery z płytami . xbmc nie pobiera żadnych info o plikach. próbowałem na rożne sposoby. chciałem wyczyścić bibliotekę muzyki aby spróbować od nowa dodać dane ale…. no właśnie, niby biblioteka wyczyszczona, ale( po wejściu na Muzyka, pokazuje mi ze nie mam żadnych plików, wykonawcow czy płyt) ale jak przejde na zakładkę biblioteka, wszystkie dane pokazują mi sie od nowa, nawet te których nie mam już na dysku. jak wyczyścić całkowicie bibliotekę muzyki, aby moc dodać od nowa wykonawców do biblioteki. proszę o pomoc.Dodam ze próbuje czyścić bibliotekę z poziomu system, muzyka, biblioteka- czyścić bibliotekę .
pozatym proszę mi powiedzieć czy dobrze rozumiem strukturę katalogów potrzebnych do biblioteki muzyki: wykonawca( folder główny) , w nim podfoldery z tytułami płyt bez nazwy wykonawcy?
z góry dziękuje za wszelka pomoc