Chcę kupić pilot wraz z odbiornikiem jak w temacie InterVideo RC-201, dlatego zadałem pytanie o powtarzanie ciągłe. Pilot jest tani ~ 12zł na znanym serwisie aukcyjnym.
Nie chcę używać zewnętrznego programu typu EventGhost do sterowania komputerem – już to przerabiałem. Odkąd używam XBMC – filmy, muzyka, zdjęcia, YouTube – wystarcza mi bardzo prosta konfiguracja w pliku keyboard.xml
Potrzebuję czujnik wraz z pilotem widziany w systemie jako klawiatura HID i wtedy nie potrzeba żadnych dodatkowych programów do sterowania które działają w tle (w tray’u) – bardzo podoba mi się to rozwiązanie.
P.S. Czy ten x10 jest w Menedżerze urządzeń jako klawiatura HID ?
Posiadam też pilot uniwersalny MAK 2000 Maxi który obsługuje pilota TS35 na kodzie 3181. Wykonałem testy obu pilotów (TS35 i uniwersalny) w programie RCExplorer z dwoma typami czujników IR-COM i IR-USB – oba od karty SkyStar2.
Oba piloty wysyłają kody RC-5 ciągle ale w nieco innych trybach.
Czyli pilot uniwersalny nadaje takie same kody przycisków ale w innym trybie, przez co odbiornik IR-USB nie rozpoznaje tych w trybie 2 (Mode2) i w rezultacie za pomocą pilota uniwersalnego nie da się sterować komputerem.
Po za tym EventGhost instaluje swój sterownik Technisat IR Receiver ale to niestety nie naprawia komunikacji i nadal brak powtarzania ciągłego, zresztą wyraźnie jest o tym napisane w EventGhost w opisie pluginu: