| Witam. Mam bibliotekę muzyki ustawioną jako wykonawca/album. Dodałam wszystko do biblioteki, jednak przy kliknięciu przycisku informacji pojawia się tylko na sekundę okienko “pobieranie informacji o albumie”, po czym przenosi mnie do panelu informacyjnego, który jest pusty. Nie pobiera fanartów ani okładek. Co jest tego przyczyną? Korzystam ze srappera Merlin, a drugi to ten domyślny |
| |
| tutaj pewnie też jest potrzebny poradnik wideo ale po kolei to samo robimy dla wykonawcy |
| No więc: nie ma u mnie opcji “dodaj do kolekcji” tylko “dodaj do biblioteki” – zrobione. Pobieranie dodatkowych informacji – od dawna zaznaczone Scrapery domyślne – ale nie ma w nich języka polskiego. Nadal nie działa. |
| 1. Jaka masz wersje XBMC zainstalowaną ? 2. Scraper dziala na podstawie tagow MP3 – czy na pewno masz je uzupełnione ? sprawdz jakims toolem – np www.mp3tag.de/en/ lub www.mediamonkey.com/ |
| tool do tagowania – naprawdę warto przelecieć swoją muzę Picardem – pododaje się do tagów mbid scrapery już korzystają z mbid pl w ustawieniach scrapera – potrzebujesz mieć zainstalowane repo “Polskie wtyczki” albo poczekać na oficjalną aktualizacje jak globalnie nie działa to bez loga nikt nie pomoże, bo skąd mam wiedzieć co Tobie nie działa a internet w xbmc Tobie działa? pozdr. |
| Dziś ja poległem na scrapowaniu. Mam dysk z muzyką. Przed przesiadką na inny komputer XBMC Frodo 12.1 wszystko ładnie poscrapował, do każdego artysty były fanart, mp3 mam todbe otagowane. Teraz dodaję ten sam folder do nowozainstalowanego XBMC i pokazuje tylko 1 fan art (błędny) dla każdego zespołu. Dodatkowo jak klikam Infor a artyście to też wyszukuję błędnie tylko jedne zespół. Jakieś pomysły. Testowałem to na 2 osobnych instalacjach XBMC na różnych komputerach i zawsze to samo. Frodo 12.2 EDIT: Naprawione. Powodem był plik .nfo jednego z zespołów w głównym katalogu z muzyką. Skasowałem i działa ok |
Wątek odzyskany z archiwalnej wersji strony.