| Cześć, Zastanawiam się nad XBMC, ale nie wiem, czy to sprzęt dla mnie. Na tak sformułowane pytanie ciężko odpowiedzieć sobie szperając w internecie(choć i na to poświęciłem mnustwo czasu), więc postanowiłem zapytać, tych którzy korzystają z tego rozwiązania. Problem jaki mam to odtwarzanie filmów z napisami z NAS – synology na kinie domowym pioneera. Najpierw znalazłem WD HD TV, póżniej roku 3, następnie boxee box i stanęło na tym ostatnim. To co mnie urzekło to: Niestety rozwiązanie nie jest już wspierane dlatego szukam dalej i wpadłem na XBMC. Nie chcę jednak myszki i klawiatury, chcę urządzenie, które postawię i zarówno ja jak i moja “babcia” włączy na tym film z dysku. Oczywiście konfiguracja to inna sprawa – na to mogę poświęcić czas, ale żeby później po prostu odtwarzało filmy z pilota, tak jak kino domowe czy inne urządzenie – bez myszki, klawiatury, logowania i innych komputerowych spraw. Czy to realne? Jaki to jest koszt? Wolałbym gotowe urządzenie, ale w cenie tych o których pisałem wcześniej – bo przecież mają podobne funkcje (wsumie wziałbym roku, ale to pobieranie napisów mnie urzekło), a kosztują 300-400 zł. Czy XBMC jest dla mnie? |
| Jak najbardziej jest dla Ciebie! Moja 5 letnia córka bez problemu obsługuje XBMC pilotem TV (Uzywam innych skórek niż domyślne aby było dla dzieci łatwiej ![]() Mam też NASA Synology… Najtańszym rozwiązaniem jest Raspbery Pi – ok 150-200zł Jak poznasz dokladniej XBMC – jego elastyczność i funkcjonalność urzecze Cie jeszcze bardziej Proponowałbym Ci zainstalować XBMC na PCcie/Laptopie – troche się nim pobawić. A jak Ci sie spodoba to masz wiele opcji, poczawszy od RPI, Androidy wszelakie po mini PCty… |
Wątek odtworzony z archiwalnej wersji strony.