| Miałem małą przerwę w użytkowaniu xbmc…gdy powróciłem do tematu widzę, że nie ma już xbmc tylko kodi… Pewnie bym nie myślał o zmianie ale po tej przerwie jakoś nie mogę się odnaleźć.. – w gotham nie mogę zainstalwoać wtyczek scrapera filmweb lite a stara wtyczka niczego mi nie pobiera (nie aktualizuje biblioteki) Tak więc pomyślałem o przesiadce na kodi, ale nie bardzo wiem jak to teraz zainstalować, jak zaktualizować z xbmcbuntu do kodi… Czy ktoś pomoże?? wskaże jakiś tutorial, albo pokieruje mnie krok po kroku?? |
| Z poziomu konsoli kolejno: sudo apt-get update sudo apt-get dist-upgradesudo apt-get install kodi kodi-bin Potem restart i powinno śmigać user-session=XBMC na user-session=kodi Cały plik będzie wyglądał mniej-więcej tak: [SeatDefaults]xserver-command=/usr/bin/X -bs -nolisten tcpautologin-user=kodiautologin-user-timeout=0user-session=kodigreeter-session=lightdm-gtk-greeterallow-guest=falsedefault-user=kodi Później restart lightdm: sudo service lightdm restart Mam nadzieję, że pomogło |
| Dzięki za wskazówki. Dopiero dziś mam chwilę żeby się tym zająć. Zaktualizowało się do Kodi Krypton. Niestety jest mały problem bo po uruchomieniu ekran migocze jak szalony..Dzieje się tak i na tv i na monitorze. Są momenty gdy przestaje ale poruszenie myszką czy naciśnięcie klawisza na klawiaturze wywołuje migotanie. Jakies pomysły co się dzieje?? dlaczego i jak to naprawić?? |
Wątek odzyskany z archiwalnej wersji strony.