Nieudane pobieranie napisów

  • mmmm5
  • Junior
  • Offline
  • Postów: 3
  • Pomógł: 0
  • KODI: 16.1
  • OS: Android
  • HTPC: K II Pro

Mam problem z pobieraniem napisów. Zawsze mam komunikat „nieudane pobieranie napisów” za bardzo nie wiem co robić aby móc pobrać napisy. mam kodi 16.1 na mbox. z góry dzieki za pomoc.

  • smashing4
  • Junior
  • Offline
  • Postów: 1
  • Pomógł: 0
  • KODI: 17 Krypton
  • OS: Windows 7
mmmm5 napisał:

Mam problem z pobieraniem napisów. Zawsze mam komunikat „nieudane pobieranie napisów” za bardzo nie wiem co robić aby móc pobrać napisy. mam kodi 16.1 na mbox. z góry dzieki za pomoc.

Podpinam sie pod to. Ten sam problem opensubtitles (dodana nazwa uzytkowniak i haslo)/napiprojekt czy napisy24

  • stach2005
  • Junior
  • Offline
  • Postów: 76
  • Pomógł: 3
  • KODI: KODI 17
  • OS: OpenElec 8.0
  • NAS: Tak
  • Sterowanie: Pilot Harmony One,Klawiatura Logitech K400r
  • HTPC: Obudowa Silverstone Grandia GD04 , Asus A88XM-Plus ,AMD A10-7800 KAVERI ,Dysk SSD 64 ,Projektor BenQ W1070
Co prawda mam Kodi 17 kryptom ale podejrzewam że jest to ten sam problem jak u mnie,
Tak więc po pierwsze zarejestruj się na
www.opensubtitles.org/pl/pl
następnie uruchom wtyczkę Opensubtitles.org i w konfiguracji wpisz swój login i hasło ,powinno wystartować.
Usuń z dodatków inne wtyczki do napisów tak aby Opensubtitles było na pierwszym miejscu ,wtedy automatycznie będzie wybierana ta wtyczka.

  • mmmm5
  • Junior
  • Offline
  • Postów: 3
  • Pomógł: 0
  • KODI: 16.1
  • OS: Android
  • HTPC: K II Pro
Mam ustawienia dla różnych stron z napisami (login i hasło). Niestety nie działa żaden rodzaj napisów np. ze strony www.opensubtitles.org/pl. Mam wrażenie, że opcja pobierania napisów w ogóle nie działa.

  • Artt
  • Junior
  • Offline
  • Postów: 5
  • Pomógł: 1
  • KODI: 1.7
  • OS: Windows 10
Zrób to co napisał stach i będzie działać .
Musisz zarejestrować konto na opensubtitles (aktywowac je na swoim mailu) a na koncu w ustawieniach kodi „pobieranie napisów” wybrać opensubtitles jako domyślny i w konfiguracji wpisać login i haslo .
Wtedy działa !

  • stach2005
  • Junior
  • Offline
  • Postów: 76
  • Pomógł: 3
  • KODI: KODI 17
  • OS: OpenElec 8.0
  • NAS: Tak
  • Sterowanie: Pilot Harmony One,Klawiatura Logitech K400r
  • HTPC: Obudowa Silverstone Grandia GD04 , Asus A88XM-Plus ,AMD A10-7800 KAVERI ,Dysk SSD 64 ,Projektor BenQ W1070
Sprawdziłem przed chwilą i działa ,
Ustawienia eksperckie trzeba zaznaczyć , sprawdź swoje ustawienia w Odtwarzacz/Ustawienia/Język tak jak na zrzucie mojego ekranu (Mam Kodi 17 Krypton w poprzednich wersjach to troszkę inaczej wyglądało ale można znaleźć bez problemu ) odznaczyć trzeba też na liście języków podświetlony English i zaznaczyć Polish bo inaczej będą pobierane napisy w pierwszej kolejności angielskie a dopiero później polskie.
Załączniki:

  • mmmm5
  • Junior
  • Offline
  • Postów: 3
  • Pomógł: 0
  • KODI: 16.1
  • OS: Android
  • HTPC: K II Pro
Dzięki za pomoc Stach2005 i Artt. Napisy są pobierane. Przed opisem problemu byłem zarejestrowanym użytkownikiem na stronie www.opensubtitles.org/pl. Na przykładzie jpg od Stach2005 zmieniłem 3 opcje: 1. odznaczyłem „Zastępuj czcionki w napisach ASS/SSA”, 2. Zmieniłem w „Lokalizacja przechowywania napisów” na W folderze wideo, 3. Odznaczyłem opcję „Pobieraj pierwszy plik napisów automatycznie”. Nie wiem, która z tych opcji czy wszystkie pomogły ale działa. Jeszcze małe ale – za każdym razem mam komunikat „Nieudane pobieranie napisów”.
I jeszcze jedna uwaga, na dodatku Exodus napisy są pobierane natomiast np. na Specto-…Fork już nie – dla tego samego filmu.

Wątek odzyskany z archiwalnej wersji strony.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.