| Witam serdecznie wszystkich użytkowników tego zacnego forum ![]() Śledzę forum już parę lat, zaglądając od czasu do czasu, i w sumie nie potrzebowałem wcześniej pomocy aż do teraz kiedy to nie mam już siły i nerw ![]() Sprawa wygląda następująco. Jak zmienię ustawienia na default to wówczas jakikolwiek materiał odtwarza się z dźwiękiem ale w Dolby Pro Logic i nie reaguje na zmianę przesyłanego dźwięku Buda wpięta poprzez HDMI do TV, dzwięk SPDIF’em z karty dźwiękowej do amplitunera. Walczę z tym już parę dni i niby udało się ustawić na takich ustawieniach (patrz załącznik) ale te ustawienia funkcjonowały tylko do czasu aż nie uruchomiłem ponownie KODI teraz znów nie definiuje mi dźwięku tak jak powinien.
Proszę o pomoc w tym temacie. |
| Czy próbowałeś przestawić urządzenie odtwarzania i dekodowania z /directsound/ na: /WASAPI default/ i oznaczyć wszystkie wspierane formaty ? |
| Dziękuję za sugestie. Niestety z tymi ustawieniami które podajesz również nie działa poprawnie.
Pozdrawiam serdecznie i dziękuję za motywację do działania. |
| Czyli WASAPI – kablem HDMI ( mam tak) /default/ lub / HDMI/ , optykiem ( u Ciebie) / SPDIF/ ![]() Najważniejsze , że działa. Pozdrawiam ![]() |
Wątek odtworzony z archiwalnej wersji strony.