HTPC: Termaltake 202, 450gts , 4gb ram, 2 x4 955/ intel stick 2/32 oraz s6 edge plus
Nie mogę znaleźć takiej podstawowej opcji w XTB jak “szukaj” w naszej bazie filmu pod tytułem …. Mam posegregowane filmy po ID więc usunięta pozycja zawsze ląduje na końcu, Gdy posegreguję sobie po tytule jest ok ale problem jest z tytułami zaczynającym się na Litery bądź polskie znaki. Usuwam i dodaje na nowo film “8 mm”. W XBMC wylądował po 7 Zwarge, a w XTB niestety go tam nie ma (wyświetlanie, segregacja po ID wię ląduje na końcu), Gdy zmienię na segregację po tytule , znajduje się zaraz po 7 zwarge, ale nie jest to np 8 film w mojej kolekcji tak jak w przypadku XBMC. Co mam źle ustawione, czy XBMC ma inny typ segregacji po tytule niż XTB ? Przykładem może być film 12 monkeys. W xtb wyląduje on na początku (w segregacji,wyświetlaniu po nazwie) bo brana jest 1 pod uwagę a nie 12, w XBMC będzie on po filmie “8 mm” bo 8 jest mniejsza od 12
Maciey
Senior
KODI: Kodi 14.0 “Helix
NAS: Tak
MySQL: Tak
Sterowanie: Logitech 300i
HTPC: PC (SSD,AMD, RADEON) + RPi
Tak masz rację muszę dodać opcję łatwego wyszukiwania
Co do sortowania to xtb porządkuje filmy wg wybranej kolumny (metodą znakowa cyfry nie są traktowane specjalnie) i nie planujemy póki co tego zmieniać
djwozik79
Bywalec
KODI: 17.1
NAS: tak
MySQL: nie
HTPC: Termaltake 202, 450gts , 4gb ram, 2 x4 955/ intel stick 2/32 oraz s6 edge plus
Mi to nie przeszkadza, zwracam tylko uwagę na to, iż nie jest to w identyczny sposób jak w xbmc.
Maciey
Senior
KODI: Kodi 14.0 “Helix
NAS: Tak
MySQL: Tak
Sterowanie: Logitech 300i
HTPC: PC (SSD,AMD, RADEON) + RPi
djwozik79 napisał:
Nie mogę znaleźć takiej podstawowej opcji w XTB jak “szukaj” w naszej bazie filmu pod tytułem ….