Kodi nie rozpoznaje pozycji zmienionych w XTB

  • kasownik
  • Junior
  • Offline
  • Postów: 18
  • Pomógł: 0
  • KODI: 13.2
  • OS: Win 7, Win 8.1, Win 10
  • NAS: nie
  • MySQL: nie

XT nie wywala sie juz przy zaciaganiu z FW, ale mam za to inny problem.

Niektore filmy (podac tytuly?) wrzucone w odpowiednim katalogu przez kodi sa rozpoznawane i je widzi, po zamknieciu kodi, uruchomieniu XT i zaciagnieciu z FW kompletu informacji, usunieciu z biblioteki itp. po uruchomieniu kodi juz ich nie widzi:(
Co tym razem moze byc przyczyna?

  • Maciey
  • Senior
  • Offline
  • Postów: 1213
  • Pomógł: 89
  • KODI: Kodi 14.0 “Helix
  • OS: W7-64, OpenElec
  • NAS: Tak
  • MySQL: Tak
  • Sterowanie: Logitech 300i
  • HTPC: PC (SSD,AMD, RADEON) + RPi
Co rozumiesz przez brak rozpoznawania ich przez Kodi ?
Czy po usunieciu z bazy przez XTB i ponownym zeskanowaniu przez Kodi nie widzi tych filmow czy wciąż wyświetla stare (przed aktualizacją) ?

  • kasownik
  • Junior
  • Offline
  • Postów: 18
  • Pomógł: 0
  • KODI: 13.2
  • OS: Win 7, Win 8.1, Win 10
  • NAS: nie
  • MySQL: nie
Dokladnie to co napisalem.
Dodaje swiezy film, uruchamiam kodi, kodi robi skan, mam film w bibliotece.
Zamykam kodi, uruchamiam XTB, sciagaa opis z filmweb, zapisuje, kasuje wpis z biblioteki, uruchamiam kodi, widze jak przelatuje aktualizacja, mignie gdzies film ktory poprawialem, ale jak wejde w biblioteke to go nie ma. Jak wyjde z kodi, wejde w XTB, to XTB wywala, ze filmu nie ma w bibliotece (brak ID i tytulow).
Jak recznie wyczyszcze katalog filmu ze wszystkiego oprocz filmu i zapusze kodi, to po skanie mam film, do czasu az go znowu poprawie w XTB.

PS. Sprawdzilem raz jeszcze, wystarczy, ze poprawie tytul filmu bez zaciagania reszty z FW, klikne zapisz, usune wpis z biblioteki i uruchomie kodi i filmu juz nie ma.

  • Maciey
  • Senior
  • Offline
  • Postów: 1213
  • Pomógł: 89
  • KODI: Kodi 14.0 “Helix
  • OS: W7-64, OpenElec
  • NAS: Tak
  • MySQL: Tak
  • Sterowanie: Logitech 300i
  • HTPC: PC (SSD,AMD, RADEON) + RPi
A mozesz sprawdzić sytuacje gdy filmu nie ma w KODI – co pokazuje w XTB opcja podglądu bazy (zakladka ustawienia) – czy tam widnieje ?

Podaj prosze przykladowy tutł filmu / nazwę avi z ktorym tak sie dzieje

  • kasownik
  • Junior
  • Offline
  • Postów: 18
  • Pomógł: 0
  • KODI: 13.2
  • OS: Win 7, Win 8.1, Win 10
  • NAS: nie
  • MySQL: nie
Jak XTB zapisze .nfo i usunie wpis z bazy, to wiecej juz sie nie pojawia, nawet po ponownym wlaczeniu Kodi’ego.

Fury.2014.1080p.BluRay.x264.YIFY.mp4
Edge.of.Tomorrow.2014.1080p.BluRay.x264.YIFY.mp4
Divergent.2014.1080p.BluRay.x264.YIFY.mp4
Captain.America.The.Winter.Soldier.2014.1080p.BluRay.x264.YIFY.mp4

  • D.K.
  • Junior
  • Offline
  • Postów: 5
  • Pomógł: 0
  • KODI: 13.0
  • OS: XBMCbuntu 13.0
  • Sterowanie: Philips
  • HTPC: HTPC w obudowie Kenwood
Nie wiem czy dobrze rozumię problem… ale się wypowiem:P

W Kodi do katalogu z filmem masz ustawiony scraper na „Local information only”?

  • kasownik
  • Junior
  • Offline
  • Postów: 18
  • Pomógł: 0
  • KODI: 13.2
  • OS: Win 7, Win 8.1, Win 10
  • NAS: nie
  • MySQL: nie
Nie, mam wybrany Filmweb.pl

  • D.K.
  • Junior
  • Offline
  • Postów: 5
  • Pomógł: 0
  • KODI: 13.0
  • OS: XBMCbuntu 13.0
  • Sterowanie: Philips
  • HTPC: HTPC w obudowie Kenwood
Jeśli chcesz edytować zewnętrznie jakiekolwiek pliki nfo to musisz scraper ustawić na nfo.

  • Piter
  • Autor Artykułów
  • Offline
  • Postów: 561
  • Pomógł: 60
  • KODI: Ostatni stabilny
  • OS: W10, OpenElec, Android, RRi
  • NAS: TAK
  • MySQL: TAK
  • Sterowanie: Logitech 300i, Logitech K400
  • HTPC: HTPC + RPi
Nie do konca prawda. NFO ma zawsze priorytet przed scraperem.
Tak wiec nawet jak ma ustawiony filmweb to przeczyta najpierw (a przynajmniej powinien) NFO

  • kasownik
  • Junior
  • Offline
  • Postów: 18
  • Pomógł: 0
  • KODI: 13.2
  • OS: Win 7, Win 8.1, Win 10
  • NAS: nie
  • MySQL: nie
Zawsze mialem tak ustawione i w przypadku 90% moze wiecej filmow nie bylo problemow, dopiero niedawno przy okazji ostatnich problemow zwrocilem uwage, ze filmy, ktore dodalem i poprawilem sa niewidoczne.
Wlasnie dodalem pare nowych filmow i oczywiscie kodi jest znalazl, po poprawkach w XTB 2 sa juz nie widoczne.

Podalem wyzej pelne nazwy, moze ktos sobie poszuka i sprawdzi, czy problme jest lokalny, czy globalny?

  • kasownik
  • Junior
  • Offline
  • Postów: 18
  • Pomógł: 0
  • KODI: 13.2
  • OS: Win 7, Win 8.1, Win 10
  • NAS: nie
  • MySQL: nie
Nie wiem co sie stalo z XTB, ale teraz kazdy film ktory dodam, to po poprawkach XTB przez Kodi nie jest juz widoczny:(

  • Zbychu
  • Senior
  • Offline
  • Postów: 879
  • Pomógł: 107
  • KODI: Najnowsza Beta
  • OS: OpenElec, W7-64
  • NAS: TAK
  • MySQL: TAK
  • Sterowanie: Piloty: Logitech 300i, Medion x10, Key: Logitech k400, Android Remore: Yatse
  • HTPC: 2xPC + RPi, czasem Android
z XTB to sie ostatnio nic nie stalo bo ni bylo nowej wersji z tego co widzialem:)

Próbowałeś zamiast usuwac film poprzez XTB to w KODI z menu kontekstowego wybrac pobranie info ?
(Scraper ustawiony na NFO only)

  • kasownik
  • Junior
  • Offline
  • Postów: 18
  • Pomógł: 0
  • KODI: 13.2
  • OS: Win 7, Win 8.1, Win 10
  • NAS: nie
  • MySQL: nie
Problem polega na tym, ze Kodi nie widzi filmow, ktore maja .nfo z XTB, wiec jak mam pobrac info, jak nie widze filmu?
Chyba ze czegos nie rozumiem:(

  • Zbychu
  • Senior
  • Offline
  • Postów: 879
  • Pomógł: 107
  • KODI: Najnowsza Beta
  • OS: OpenElec, W7-64
  • NAS: TAK
  • MySQL: TAK
  • Sterowanie: Piloty: Logitech 300i, Medion x10, Key: Logitech k400, Android Remore: Yatse
  • HTPC: 2xPC + RPi, czasem Android
No myslalem ze piszesz o scenariuszu gdy masz film w Kodi, pozniej zmieniasz go w XTB, kasujesz w XTB z bazy Kodi i wowczas Kodi nie widzi go ?

Wiec pytalem czy probowales zamiast kasowac go z Bazy – zmienic w XTB i pozniej w Kodi recznie na filmie dac odswież informacje (z kontekstowego menu)

  • kasownik
  • Junior
  • Offline
  • Postów: 18
  • Pomógł: 0
  • KODI: 13.2
  • OS: Win 7, Win 8.1, Win 10
  • NAS: nie
  • MySQL: nie
Filmy, ktore po poprawieniu przez XTB byly usuwane z bazy i Kodi ich ponownie nie znajdowal, teraz po poprawieniu, zapisaniu .nfo NIE USUNIECIU Z BAZY i odswiezeniu recznie w Kodi sa OK. Ale zauwazylem, ze np. Thor po poprawieniu w XTB i zapisaniu .nfo nie moge w kodi recznie odswiezyc, bo nie widzi .nfo lokalnie zapisanych:(

  • owca_z
  • Junior
  • Offline
  • Postów: 5
  • Pomógł: 0
  • KODI: owca_z
  • OS: Linux Debian, Windows 7
  • Sterowanie: pilot RS, android
  • HTPC: Raspberry Pi OpenElec
Ja mam podobną sytuacje, część filmów które przeleciałem przez XTB nie jest widoczna później w KODI.
Sprawdzałem na PC z KODI i na RB PI z OpenELec.
Jak wywalę zapisy z XTB i przeskanuje bibliotekę film pojawia się.
np. film Bobry 2013

Wątek odzyskany z archiwalnej wersji strony.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.