Mam pewnie trywialne dla was pytanie ale mecze sie i ine moge podlaczyć sie moim media boxem na androidzie z XBMC do grupy domowej (dwa windowsy 7). W windzie 7 jest tylko haslo grupy domowej. Gdy probuje sie łaczyc przez xbmc z jednym z komputerow grupy domowej to pyta mnie o uzytkownika i haslo. Jakiego uzytkownika mam wpisać ? Gdy wpisuje tylko haslo to nie łaczy mnie…
ja tez mam ten sam problem. Potrafilem sie polaczyc do mojej grupy domowej na innym laptopie (z Windowsem 7) ale ani na moim Android TV ani na xbmc w moim telefonie (Samsung Galaxy S4) nie daje sobie z tym rady.
Probowalem polaczyc sie z zamieszczonym tu linkiem ale link nie dziala.
Spróbuj w windzie wyłączyć zaporę , ustaw sieci publiczne , tę samą grupę roboczą ( w xbmc i w windzie) wtedy łącz.Ja podobnie motałem się z połączeniem do openeleca .W OE. mam udostępnione zasoby w sambie i mądra windoza nie mogła zmapować dysków.
Zibijw23
Junior
KODI: 14
W windowsie utwórz nowego użytkownika np. xbmc, hasło xbmc i dymi danymi zaloguj się do samby. Lub poszukaj w zaawansowanych ustawienia udostępniania powinna byś opcja udostępniania bez hasła.