Problem z gamepad’em Mocute BT

• Coval_pl
  • Junior
    Junior
  • Oklaski:
  • KODI:

Witam wszystkich.

Mam problem z gamepadem BT Mocute, którego z resztą jest pełno na Allegro.

Pad jest bardzo funkcjonalny i generalnie jestem z niego zadowolony. Interfejs Androida obsługuje bez problemu, w grach też działa, bez zarzutu. Mam jednak z problem w Kodi’m.

Efekt jest taki, że poruszanie joystick’iem tego kontrolera powoduje że w menu Kodi’ego przeskakuje po dwie opcje (zarówno w poziomie jak i w pionie). Ponieważ mam pewne doświadczenie programistyczne zabrałem się metodycznie do sprawy. Po pierwsze poszperałem po necie i znalazłem informacje o lokalizacji plików konfiguracyjnych Kodi’ego (xml’e). Oczywiście drugim krokiem było znalezienie apki która pokaże mi status tego game pada i okazało się, że poruszając joystickiem np. w prawo gamepad wysyła do androida jednocześnie 2 polecenia – współrzędne joysticka analogowego i kod klawisza w prawo DPad’a. Oczywiście podstawowy pomysł to wyłączyć w konfiguracji Kodi’ego obsługę albo DPad’a albo joysticka analogowego. Znalazłem na necie również kod C++ w którym znalazłem nazwy stosownych parametrów obsługi gamepad’a i odpowiednio modyfikowałem pliki xml. Próbowałem w gen.xml, gamepad.xml i joystick.xml, niestety bez rezultatu.

Byłbym wdzięczny za jakąkolwiek pomoc, bo to jest tani i bardzo funkcjonalny pad i prędzej czy później ktoś natknie się na ten sam problem.

Wątek odzyskany z archiwalnej wersji strony.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.