Philips 40PFH5500/88 Warto?

• elviss_17
  • Junior
  • KODI: 16.1
  • HTPC: W planach.

Witam,
myślę nad zakupem tv jak w temacie. jest za 1500 zł w euro. Czy bedę mógł z nim się łączyć za pomocą wifi z laptopem i sterować myszką wykorzystując ekran tv zamiast z laptopa? Do tego wystarczy chyba sam smart tak? Czy korzystając z tv w internecie moge bezpośrednio podpiąc bezprzewodową myszke pod tv i tak nim sterować?

dzięki!

Ja mam 50pfh6550/88 i wiem, ze na pewno oprogramowanie tego tv nie obsługuje myszki. Gdy ją podlacze to pokazuje mi komunikat ze wykryto klawiature. Myślę, ze u ciebie byloby podobnie, ale nie jestem pewien. Za to obraz z laptopa uzyskasz przez podpiecie kabla hdmi.Po wifi slabo to dziala, ale niby taka funkcja cast jest. Ja probowalen przez smartfona. Możesz tez zainstalowac kodi i odppowiednie wtyczki i cieszyc sie np weeb tv lub wieloma serwisami z filmami i serialami. Ja wlasnie dlatego zdecydowalem sie na tv z androidem, chociaz powiem ci, ze czasem ten android laguje gdy chodzisz po ustawieniach no i tv sie dlugo wlacze

Wysłane z mojego S3 przy użyciu Tapatalka

• elviss_17
  • Junior
  • KODI: 16.1
  • HTPC: W planach.
Właśnie korzystam z weeb.tv od lat ale laptopie, a powiedz jaka jest jakosc obrazu gdybym oglądał na tv? Czyli korzystam z pilota przesuwajac kursor? Zastanawiam sie w co zainwestowac a nie mam duzo srodkow $. Czy wybrac tv z androidem, zwylky smart tv czy tv i pomyslec o boxie? Przychylam sie poli co do smart tv a gdy bedzie “malo”pomysle o boxie, tyle ze tu do cjodzimc koszt abonamentu. Mozesz pomoc i wyrazic swoja opinie? Bo im wiecej czytam suchych danych to mniej wiem a nic w praktyce nie wiem. Dzięki!

• garry
  • Junior
  • KODI: 16
  • NAS: NIE
  • MySQL: NIE
  • Sterowanie: klawiatura
  • HTPC: Tablet i PC
ja bym wzial tv + box/malinke
chyba, ze kupujesz tv na krocej niz 2-3 lata. Bo za 2-3 lata to taki z wbudowanym androidem bedzie ssal palke z powodu swoich parametrow, a boxa mozes zupdatnac kiedy chcesz + na raspberry masz openeleca czesto

Wątek odzyskany z archiwalnej wersji strony.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.