witam właśnie na tv wbił mi sie Kodi v17 “Krypton … i od razu problem z przeniesieniem dźwięku 5.1 na amplituner :/ obraz staje ,cisza itp. w wcześniejszej wersji wszystko latało :/ ampli sam wykrywał sygnał teraz lipa.
Mi pod instalacji Kodi 17.0 dźwięk dopiero zaczał działań porzadnie (amplituner yamaha rx-379) – na kodi 16.1 i wcześniejszych przy przenoszeniu dźwięku lepszym niż stereo do kilka sekund było zacięcie (słyszalne), teraz jet ok.
wazne: w aplitunerze musialem wyłaczyc przekazywanie dzwieku do tv przez hdmi.
andorid box <—hdmi—-> aplituner <–hdmi–> TV (prawie, bo amplituner idzie na matrix hdmi x2 – jeden do TV drugi do projektora, -ale to bez znaczenia, bo już bez dźwięku – tylko obraz).
w ustawieniach android box jeszcze w dzięku (opcje andoridbox NIE KODI), ustawiamn dzwiek cyfrowy przez HDMI.
u mnie jest tv sony XD7005 z antkiem z niego leci do ampli przez hdmi arc gniazdo. wczesniej wszystko latało teraz sie cos wali chodzi tylko dzwiek stereo a jak ma byc 5.1 to juz jest zawiecha :/, a najlepsze jest to ze przez wbudowany odtwarzacz sony idzie idealnie :/
zauważyłem iż problem głównie dotyka ścieżki dźwiękowej z systemem dts-hd