Kodi v17 “Krypton problem z dolby ARC

• iraz
  • Junior
  • KODI: Kodi v17 “Krypton
  • HTPC: tv

witam
właśnie na tv wbił mi sie Kodi v17 “Krypton … i od razu problem z przeniesieniem dźwięku 5.1 na amplituner :/ obraz staje ,cisza itp. w wcześniejszej wersji wszystko latało :/ ampli sam wykrywał sygnał teraz lipa.

• wmb09
  • Junior
  • KODI: 17.0
  • HTPC: Mbox MXQ PRO 4k (s905, mali 450)
Mi pod instalacji Kodi 17.0 dźwięk dopiero zaczał działań porzadnie (amplituner yamaha rx-379) – na kodi 16.1 i wcześniejszych przy przenoszeniu dźwięku lepszym niż stereo do kilka sekund było zacięcie (słyszalne), teraz jet ok.

wazne: w aplitunerze musialem wyłaczyc przekazywanie dzwieku do tv przez hdmi.

• iraz
  • Junior
czyli leci przez optyczny ???

• wmb09
  • Junior
  • KODI: 17.0
  • HTPC: Mbox MXQ PRO 4k (s905, mali 450)
andorid box <—hdmi—-> aplituner <–hdmi–> TV (prawie, bo amplituner idzie na matrix hdmi x2 – jeden do TV drugi do projektora, -ale to bez znaczenia, bo już bez dźwięku – tylko obraz).

w ustawieniach android box jeszcze w dzięku (opcje andoridbox NIE KODI), ustawiamn dzwiek cyfrowy przez HDMI.

• iraz
  • Junior
u mnie jest tv sony XD7005 z antkiem z niego leci do ampli przez hdmi arc gniazdo. wczesniej wszystko latało teraz sie cos wali chodzi tylko dzwiek stereo a jak ma byc 5.1 to juz jest zawiecha :/, a najlepsze jest to ze przez wbudowany odtwarzacz sony idzie idealnie :/

zauważyłem iż problem głównie dotyka ścieżki dźwiękowej z systemem dts-hd

Wątek odtworzony z archiwalnej wersji strony.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.