| Generalnie nie lubimy tutaj odpowiadac na kilka pytań w 1 wątku – ale potraktuje to jako pytania nowicjusza związane z uruchomieniem Maliny i postaram się odpowiedzieć gdzie się da … Chudy Judasz napisał: a więc tak… demon prędkości to to nie jest ![]() po pierwsze: po drugie – aby przyspieszyc dzialanie nalezy podkręcic CPU (nie traci sie gwarancji!) + przeniesc system na dysk USB – roznica bedzie znaczna! mam pytanie można w xbmc robić skróty? tzn np wybieram opcje radio, potem otwiera mi się skąd, poetm gatunki potem alfabetycznie..popularne itd… zanim wybiorę stację której chcę słuchać mija 5min… Zainstaluj sobie skórkę Quartz. Na pozycje menu ktora Cie interesuje kliknij prawym (lub klawisz C aby otworzyc menu contekstowe) i dodaj ja do ulubionych. drugie.. mam to podpięte pod LG, no i ten LG ma simplink, czyli sterowanie urządzeniami podpiętymi pod niego. włączam amilinkę i włącza się z automatu tv, wykrywa mi malinę jako odtwarzacz hd ale nie ma obrazu. jak wchodzę normalnie czyli wybieram wejście hdmi to wszystko jest ok ale sterowanie pilotem już nie działa. czy coś trzeba gdzieś jeszcze ustawić? Musisz sie upewnic ze malina jest podpieta do portu HDMI ktore przewidziane jest dla Simlinka + odpowiednia opcja w LG jest wlaczona (tez mialem kiedys LG i pamietam ze musialem recznie ja wlaczyc) trzecie.. czy samo podkręcenie maliny i wrzucenie systemu na pendrive jest proste w zrobieniu? Jest banalne i opisane u nas na Forum. czwarte, na karcie mam inne systemy (noobs) czy warto korzystać z innego? Jak wyżej – polecam sformatowanie karty i zaisntalowanie OE. Jest artykul u nas jak to zrobic z Windows i po piąte – jest gdzieś spis wtyczek, dział download? na razie znalazłem 2 z czego o żadnej z nich tu nie wolno pisać ![]() Oddzielny wątek i po szóste jaki najtańszy dobry pilot ew możesz polecić? oddzielny watek, szukaj na forum… Genaralnie nie potrzebujesz dodatkowe pilota skoro masz LG z Simplinkiem |
Wątek odzyskany z archiwalnej wersji strony.