KODI OSMC Dysk USB

• lintehilion
  • Junior
  • KODI: OSMC
  • NAS: NIE
  • MySQL: NIE
  • Sterowanie: Klawiatura

Witam, jestem nowym użytkownikiem, mam problem z Malinką, po podłączeniu dysk usb wgl mi go nie czyta, a wszystkie inne rzeczy, pendrive itp. czyta bez problemu, co moze byc tego przyczyną? proszę o pomoc

• gienkollo
  • Junior
  • KODI: HELIX
  • NAS: Nie
  • MySQL: Nie
  • Sterowanie: Measy RC 12, Yatse
  • HTPC: Raspberry Pi2
Zasilanie, za mało prądu dla obsługi niektórych dysków przenośnych na portach usb maliny.
Tutaj jest o tym.
Dodatkowo możesz spróbować w ustawieniach Osmc ustawić więcej prądu dla usb, prpgramy-wtyczki programów – >osmc settings – pi config- zakładka gpu mem&codec; i tam max usb current

• tk_aug
  • Junior
Jestem zupełnie zielony, mam ten sam problem, zainstalowalem openelec, szukałem własnie tego samego wątku, przeczytałem ten artykuł, ale nie wiem gdzie mam znalezc ten plik konfiguracyjny i jak uzywac tego wiersza polecen, ktos moglby pomoc?

• Zbychu
  • Senior
  • KODI: Najnowsza Beta
  • NAS: TAK
  • MySQL: TAK
  • Sterowanie: Piloty: Logitech 300i, Medion x10, Key: Logitech k400, Android Remore: Yatse
  • HTPC: 2xPC + RPi, czasem Android
Najlatwiej zmienisz konfiguracje PI poprzez wtyczke RPI Config (LEopolda)
lap to:
ls80.github.io/script.openelec.rpi.config/

a jezeli misusz recznie to wycagnij karte SD z Maliny i wloz do czytnika w PC tam znajdziesz plik konfiguracyjny

Oczywiscie sa jeszcze inne mozliwosci edycji tego pliku ale podaje najlatwiesze / dla zielonych:)

Wątek odtworzony z archiwalnej wersji strony.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.