Automatyczne wyłączanie systemu

• kazek76
  • Junior
  • KODI: Frodo
  • Sterowanie: Pilot i klawiatura
  • HTPC: HTPC oparty o płytę ASrock E350m1 + 4GB RAM + obudowa LC POWER LC-1340mini + klawiatura Measy RC12 + Pilot uniwersalny SilverCrest

Witam,
Mam płytę asrock e350m1 + 4GB RAM + win7 64bit, jest możliwość ustawienia, aby XBMC czasowo wyłączyło także system? Jak ustawię czas, to wyrzuca tylko do pulpitu (choć np. jest opcja wyłącz w XBMC, gdzie da się wyłączyć także system)

Druga sprawa, może to nie wina XBMC, ale mam nadzieję, że ktoś się z tym problemem spotkał. Jak włączę moje htpc i dopiero później na TV przełączę na obraz z kompa, to brak mi dźwięku po HDMI, problem znika, gdy włączę komputerek od początku na tym obrazie HDMI, gdzie jest podpięty.

*** Jedno pytanie jeden watek ***

Pozdrawiam

• Zbychu
  • Senior
  • KODI: Najnowsza Beta
  • NAS: TAK
  • MySQL: TAK
  • Sterowanie: Piloty: Logitech 300i, Medion x10, Key: Logitech k400, Android Remore: Yatse
  • HTPC: 2xPC + RPi, czasem Android
Dlaczego nie ustawic tego z poziomu systemu ?

• kazek76
  • Junior
  • KODI: Frodo
  • Sterowanie: Pilot i klawiatura
  • HTPC: HTPC oparty o płytę ASrock E350m1 + 4GB RAM + obudowa LC POWER LC-1340mini + klawiatura Measy RC12 + Pilot uniwersalny SilverCrest
Jest na to prostsze rozwiązanie, które przeoczyłem w opcjach XBMC. W ustawieniach można wybrać akcję (np. wyłączenie XBMC, wyłączenie kompa, czy hibernacja) jaka ma być, po ustawieniu czasowego wyłączenia w XBMC. Standardowo było ustawione na wyłączenie samego XBMC

Wątek odzyskany z archiwalnej wersji strony.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.